Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Tuesday, May 4, 2010

POLIS MALAYSIA GIAN BELASAH ORANG AWAM

بسم الله الرحمن الرحيم

Polis Acu Pistol Kepada Saya - Saksi



Azamuddin Omar, saksi utama tragedi Aminulrashid Amzah, remaja berusia 15 tahun yang mati ditembak polis 26 April lalu, membuat kejutan apabila mendakwa polis mengacukan pistol kepadanya ketika menyerah diri.

Dalam sidang media yang disertai ahli kelurga mangsa dan ramai pemberita, beliau ditanya seorang wartawan mengenai sama ada terdapat anggota polis yang mengacu pistol kepada beliau.

Wartawan: "Ada tak polis acu pistol kepada adik?"

Azamuddin: "Ada."

Azamuddin berkata demikian pada sidang media di rumah mangsa hari ini apabila diaju pelbagai soalan dari wartawan yang mahu mengetahui kisah sebenar tragedi berkenaan.

Beliau yang ditemani beberapa peguam, juga mencerita rentetan kejadian sebenar dengan panjang lebar dan jelas berbeza dengan versi polis.

"Saya jatuh dalam longkang tapi seorang polis datang terajang kepala saya. Lepas itu, polis yang lain ramai-ramai pukul, belasah saya. Saya lari sampai polis tak dapat kejar," katanya

Ditanya bilangan polis yang didakwanya memukul dan membelasah beliau, Azamuddin menjawab begini: "Lebih lima orang, saya rasa."



UNTUK TEMAN-TEMAN BLOGGERS YG MELAWAT BLOG INI, TINGGALKANLAH SEPATAH DUA KOMEN UNTUK DIJADIKAN PERINGATAN AGAR AKU X TERLUPA UNTUK MELAWAT BLOG KALIAN KEMBALI.. INSYA ALLAH.. ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..

60 comments:

Sueozana said...

Slmlkm....
Sdey sgt bila rakyat dah x bleh bgantung harap pd yg btggjwb mjaga kselamatan masy/negara... semakin tua usia dunia ni smakin byk pkara2 mungkar/bathil yang dilakukan secara terang2an..

Jom kita baca/hafal Quran n bpegang pd sunnah, spaya hati X mati spt mreka tuu...

LanaBulu said...

nanti..sampai satu masa..orang akan jadi fobia dgn polis..hee
lagu ni..kalau ada penyangak yg menyamar jadi polis samseng pun tak boleh buat apa..
sebijik..je

izazin said...
This comment has been removed by the author.
Captain said...

Jiran aku polis kelante. Kata dia "Kawe kena bawa bedil selaaluu bila operasi, banyak ore jahaak".

Bujang Susah kawe nak pinje posting ni..Ambo minta kebenare ya...

BUJANG SUSAH said...

silo..silo... takdo hal dan xdo syarat captain.. xyah mintak izin pun xper.. hambo ambil artikal ni dari internet pun xyah mintok izin dgn bill gates.. heehe

Anonymous said...

Hmm..
Nape jadi cmnie?
Polis sepatutnya jaga keamanan..
Bukan main belasah org awam..
Malu la sket..
Lepas nie mmg org awam xcaye kat polis dah..

Anonymous said...

xanax online xanax generic identify - xanax withdrawal impotence

Anonymous said...

xanax medication can you buy xanax hong kong - what does a 1mg alprazolam look like

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol hcl ultram - tramadol withdrawal oxycodone

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol 50mg dosage for adults - what is tramadol dosage

Anonymous said...

xanax online xanax online canada no prescription - taking 5 xanax bars

Anonymous said...

xanax sale where to buy xanax online - xanax 2mg strong

Anonymous said...

tramadol online pharmacy tramadol 50 mg take - ultram stronger than tramadol

Anonymous said...

xanax online how does generic xanax pill look like - alprazolam 0.5mg en espanol

Anonymous said...

generic xanax mixing valium and xanax and alcohol - discount xanax online

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol dogs dosage dogs tramadol - tramadol dosage for high

Anonymous said...

buy tramadol online where can i buy tramadol for my dog - drug study tramadol generic name

Anonymous said...

buy carisoprodol carisoprodol buy no prescription - carisoprodol 350 mg buy online

Anonymous said...

generic xanax withdrawal symptoms of xanax - generic for xanax

Anonymous said...

buy carisoprodol carisoprodol soma scheduled drug - soma carisoprodol 250 mg tablets

Anonymous said...

buy cheap tramadol order tramadol online overnight - can you buy tramadol online

Anonymous said...

generic xanax xanax 2 pill id - extended release xanax high

Anonymous said...

buy tramadol online buy tramadol online usa - buy tramadol online florida

Anonymous said...

buy cialis online price difference between cialis and viagra - cheap cialis one day

Anonymous said...

cialis online cialis levitra reviews - отзывы о cialis

Anonymous said...

xanax online xanax dosage normal - http://www.xanax-effects.com

Anonymous said...

buy cialis online cialis price cvs - cialis quickly does work

Anonymous said...

xanax order no prescription lexapro or xanax for anxiety - xanax green pill

Anonymous said...

how to buy cialis online best price cialis - cialis price 20mg

Anonymous said...

buy alprazolam online what does xanax generic pill look like - xanax euphoria

Anonymous said...

buy cialis online buy cialis vancouver - daily dose cialis side effects

Anonymous said...

xanax online xanax bars gg - xanax side effects hair

Anonymous said...

cheap cialis online order viagra cialis online - where can i buy cialis cheap

Anonymous said...

cialis online cialis daily versus - cialis online fast delivery

Anonymous said...

best buy tramadol tramadol metabolism - order tramadol online overnight

Anonymous said...

http://buytramadolonlinecool.com/#61458 tramadol for dogs reviews - tramadol withdrawal 2010

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#51602 tramadol overdose emed - tramadol hcl 50 mg erowid

Anonymous said...

buy tramadol buy tramadol no prescription usa - order cheap tramadol cod

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#30896 buy tramadol online next day delivery - long does tramadol overdose take

Anonymous said...

buy tramadol tramadol 85 93 - tramadol use addiction

Anonymous said...

buy tramadol online buy tramadol legit - can i buy tramadol over the counter in the usa

Anonymous said...

buy tramadol online no prescription cod tramadol buying online legal - tramadol 100mg online

Anonymous said...

buy tramadol tramadol withdrawal tiredness - buy tramadol 200mg online

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#51438 tramadol 50 mg drug interactions - tramadol no prescription usa

Anonymous said...

http://buytramadolonlinecool.com/#73892 buy tramadol online no prescription next day delivery - buy tramadol online paypal

Anonymous said...

http://buytramadolonlinecool.com/#63102 tramadol addiction side effects - tramadol 50 mg pills

Anonymous said...

buy tramadol tramadol overdose amount - buy tramadol cod shipping

Anonymous said...

learn how to buy tramdadol order tramadol with money order - tramadol stada 100mg retardtabletten nebenwirkungen

Anonymous said...

buy tramadol dosage of tramadol for humans - tramadol 50 mg order online

Anonymous said...

http://blog.dawn.com/dblog/buy/#56932 buy ultram tramadol online - buy tramadol 627

Anonymous said...

can you buy tramadol online tramadol addiction buprenorphine - tramadol dosage in the elderly

Anonymous said...

buy xanax online 3 1mg xanax - buying xanax from canada online

Anonymous said...

buy tramadol online buy tramadol in usa - tramadol zantac

Anonymous said...

http://staam.org/#36750 tramadol addiction mayo clinic - signs of tramadol overdose

Anonymous said...

xanax 1mg best place buy xanax online - xanax dosage 12 year old

Anonymous said...

buy tramadol online buy tramadol usa next day delivery - tramadol hcl for dogs

Anonymous said...

xanax pills best site buy xanax online - xanax memory loss

Anonymous said...

buy xanax online xanax withdrawal jaw pain - xanax bars how long does it last

Anonymous said...

buy xanax online what does a generic xanax look like - order xanax online europe

Anonymous said...

buy xanax online generic xanax for dogs - question xanax 2 overdose