Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Saturday, April 10, 2010

KISAH BENAR MENGAPA SAYA TINGGALKAN MALAYSIA.....?

بسم الله الرحمن الرحيم

Kisah Benar: Mengapa saya tinggalkan Malaysia?

Situasi modal insan di Malaysia tidak bertambah baik kerana negara kehilangan tenaga kerja mahir yang diperlukan untuk memacu pertumbuhan di masa depan.

Banyak tenaga kerja mahir Malaysia meninggalkan negara untuk mencari peluang lebih baik di negara lain dan menurut anggaran Kementerian Sumber Manusia pada 2008 - kira-kira 350,000 dewasa Malaysia bekerja di luar negara. Lebih separuh daripada mereka lulusan institusi pengajian tinggi. Sebagai reaksi terhadap Model Ekonomi Baru yang memfokus untuk membawa balik bakat-bakat negara itu kembali ke negara, Malaysiakini meninjau pandangan golongan itu untuk mengenal-pasti punca mereka meninggalkan negara.

Berikut luahan mereka.

Farid Tan, 53, presiden dan CEO, Metro City Bank, Atlanta, Georgia. Meninggalkan Malaysia dengan keluarganya pada 1993.

Ketika itu saya berkerja dengan Bank Bumiputera dan ditukarkan ke pejabat di New York untuk selama enam tahun. Selepas itu, saya menimbangkan untuk pulang pada 1999 tetapi ketika itu berlakunya krisis Ekonomi Asia dan keadaan menjadi tidak menentu.

Tetapi jika diimbas kembali, jika tiada krisis sekalipun, saya tidak fikir saya akan kembali ke Malaysia kerana demi pendidikan anak-anak. Selain itu, saya juga mempunyai pekerjaan di sana. Lebih banyak peluang di Amerika. Saya tidakpun memiliki ijazah tetapi boleh bersama sekumpulan pelabur, memohon lesen untuk membuka sebuah bank.

Saya tidak akan dapat peluang sedemikian di Malaysia. Di Amerika, jika segala peraturan dipatuhi, tiada sesiapa yang boleh berkata 'Tidak' kepada anda.

Tiada karenah birokasi ataupun keperluan pertalian politik.

Jacqueline George, Akauntan, 26, Brisbane, Australia. Berpindah pada 2006 untuk melanjutkan pelajaran dan kembali seketika di Malaysia selama setahun sebelum mengambil keputusan untuk terus menetap di Australia.

Saya percaya bahawa setiap generasi mesti berupaya menjadi lebih baik daripada generasi sebelum mereka. Keturunan saya berasal dari India dan mereka bekerja keras untuk mengubah hidup kami. Saya berpendapat jika saya terus tinggal di Malaysia, paling tinggi saya cuma boleh berjaya seperti apa yang dicapai oleh ibu bapa saya.

Tetapi jika semua aspek diambil kira, punca meninggalkan negara adalah kerana tidak gembira dengan gaji yang ditawarkan, cara hidup, keselamatan dan sebagainya.

Khoo Gaik Cheng, 41, Pensyarah di Universiti Kebangsaan Australia, Canberra, Australia. Menuntut dan bekerja di Amerika Syarikat, Kanada, Singapura dan Australia sejak 1990.

Tidak seperti di Malaysia, kaum minoriti di Australia dihargai. Saya tidak akan kembali selagi tidak berlaku perubahaan kepada sistem di negara ini. Bercakap secara khusus mengenai akademik, saya mahu melihat pemikir yang progresif, mereka yang cekap, tidak mengamalkan rasuah, berwawasan, mengetuai pelbagai jabatan di universiti sebagai dekan dan naib canselor.

Saya tidak mahu melihat orang yang dilantik oleh Umno atau BN mengisi jawatan penting di universiti yang hanya menjaga kepentingan parti dan bukannya universiti ataupun rakyat Malaysia.

Isabel Lee (nama ditukar atas permintaannya), 26, Peguam, Singapura. Menuntut dan bekerja di luar negara sejak 2004.

Saya memilih untuk tinggal di Singapura kerana ia adalah hab perniagaan dan kewangan. Jumlah kerja serta kualiti projek berskala besar yang kami dapat memberi saya pengalaman yang tidak ternilai yang tidak boleh didapati di Malaysia. Saya tidak fikir rakyat Malaysia begitu progresif dan mereka tidak begitu agresif kerana sebegitu selesa.

Saya mahu persekitaran yang saya boleh memperbaiki diri saya dan juga cabaran. - malaysiakini


UNTUK TEMAN-TEMAN BLOGGERS YG MELAWAT BLOG INI, TINGGALKANLAH SEPATAH DUA KOMEN UNTUK DIJADIKAN PERINGATAN AGAR AKU X TERLUPA UNTUK MELAWAT BLOG KALIAN KEMBALI.. INSYA ALLAH.. ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..

[+/-] Read More...

MENTERI DAN POLIS YANG BODOH...!!!

بسم الله الرحمن الرحيم

Pengakuan Asiasoft: Hishamuddin, Musa Disaran Mohon Maaf, Letak JawatanSHAH ALAM 9 APR: Ahli Majlis Pimpinan Tertinggi Parti Keadilan Rakyat (PKR), Badrul Hisham Shaharin menggesa individu yang terlibat menyorok maklumat mengenai penyusupan perisik Israel-Zionis di Bukit Aman, harus sekurang-kurangnya memohon maaf kepada rakyat.

Malah, beliau menyifatkan Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Hishammuddin Hussein dan Ketua Polis Negara, Tan Sri Musa Hassan sepatutnya mengambil tanggungjawab penuh dengan meletak jawatan.

Ia berikutan tindakan pro-aktif yang dilakukan KDN mahupun PDRM hanya dibuat selepas pendedahan dilakukan Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim di Dewan Rakyat.

"Maknanya, kita bukan buat pendedahan kosong. Akhirnya, dengan bukti yang kita bagi, Musa Hasan dan Hishamudin sendiri terpaksa mengakui memang Asiasoft itu wujud.

"Kontrak dan tender itu wujud dan lebih dari itu, keselamatan negara tergadai apabila ejen perisikan telah masuk.

"Sekarang, seseorang harus bertanggungjawab. Kalau bukan Ketua Polis Negara, orang yang harus bertanggungjawab ialah Menteri Dalam Negeri. Paling tidak, dia kena minta maaf secara terbuka.

"Kalau lebih bermaruah, dia harus meletakkan jawatan," katanya kepada TV Selangor, hari ini.

Ibarat terantuk baru tengadah, begitulah gelagat Kementerian Dalam Negeri dan Polis Diraja Malaysia yang kelam kabut melakukan tindakan wajar selepas pendedahan dibuat Anwar.

Mengikut Malaysiakini, Hishammudin mengakui wujudnya masalah dengan Asiasoft yang didedahkan Anwar sebagai syarikat yang membawa masuk dua perisik Israel Zionis bagi mengendalikan perisian komputer di Bukit Aman.

Sepupu Perdana Menteri itu bagaimanapun menyatakan Asiasoft sudah ditamatkan perkhidmatannya dan mahu mengambil pendekatan bagi menyiasat pendedahan penyusupan dua perisik Israel Zionis itu.

Empat pendekatan itu ialah mengarahkan pegawai khasnya membuat laporan polis dan Suruhanjaya Pencengahan Rasuah Malaysia, selain membawa isu ini ke Majlis Keselamatan Negara dan Jawatankuasa Terpilih Parlimen.


UNTUK TEMAN-TEMAN BLOGGERS YG MELAWAT BLOG INI, TINGGALKANLAH SEPATAH DUA KOMEN UNTUK DIJADIKAN PERINGATAN AGAR AKU X TERLUPA UNTUK MELAWAT BLOG KALIAN KEMBALI.. INSYA ALLAH.. ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..

[+/-] Read More...

Friday, April 9, 2010

LAGI HARTA RAKYAT KENA JUAL

بسم الله الرحمن الرحيم

Model Ekonomi Baru (MEB) Najib jadikan POS M'sia mangsa awal!

Melalui dasar MEB (NEP) kerajaan telah meluluskan untuk melepaskan pegangan saham @ ekuitinya dalam Khazanah Negara kepada pihak-pihak asing termasuk luar negara.

Syarikat GLC seperti TNB, TELEKOM, POS, KTM dan lain-lain akan dikuasai lebih 30% pegangan sahamnya oleh pihak asing atas nama globalisasi, meningkatkan kecekapan serta membawa masuk modal asing ke Malaysia.

Hakikatnya pengumuman kenaikan gaji 11%-19% kpd staff POS M'sia hanyalah 'gimmick' dan gula2 shj sebelum POS For Sale dilaksanakan. Kesian nasib Posmen kerana 18 tahun diswastakan masih diberi gaji minima RM650 sebulan! Naik 11%-19% pun masih belum mencecah RM1000! Pekerja miskin di negara kaya.

konsep pengkoperatan mesia:

1.mekap mesti lebih; tukar logo, imej, pejabat, bangunan, unipom supaya nampak lebih gaya dan menarik.

2.mengujudkan saham-saham yang membolehkan juak-juak enjoy hasil mahsul syarikat baru itu dan membina empayar harta yang besar-besar.

3.pembersihan; senior dan mereka yang jenis menegakkan kebajikan, umpankan dgn rm (retrenchment). kalau itu pon tak mau akan dipeti sejukkan sampai berambos sendiri.

4.perkhidmatan; untung, untung, untung tapi declare kat public rugi, rugi, rugi... pendekatan termudah untuk untung, naikkan harga setiap tahun. pendekatan declare rugi, kos operasi meningkat.

5.ekspres; untuk memaksimumkan dgn cepat, jual kepada syarikat luar pada harga mahal.

6.penyelamatan; kalau pemegang saham utama (individu) dah nazak nak mampos... gomen bail out dengan harga yang munasabah (konon jak... pada hal mahal sungguh)
- TT


UNTUK TEMAN-TEMAN BLOGGERS YG MELAWAT BLOG INI, TINGGALKANLAH SEPATAH DUA KOMEN UNTUK DIJADIKAN PERINGATAN AGAR AKU X TERLUPA UNTUK MELAWAT BLOG KALIAN KEMBALI.. INSYA ALLAH.. ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..

[+/-] Read More...

MALAYSIA KINI DITADBIR ISRAEL ?

بسم الله الرحمن الرحيم

Fakta 'terkejut' mengenai PDRM


Mr. Izhak Naskar & Dr. Ido Schechter ketika pelancaran bursa saham syarikat TIS di Bursa Saham Tel Aviv

Tulisan di bawah ini diperolehi dari penghantar email / orang sumber yang sama yang telah mendedahkan maklumat mengenai PDRM dan agen Zionis. Diperturunkan di sini maklumat lanjut dari pendedahan awal tempoh hari.

Singapura
Republik ini walaupun kecil tetapi taringnya lebih besar dari Harimau Malaya. Maka tidak hairanlah jika ada orang mengatakan jika Malaysia berperang dengan Singapura maka Malaysia akan kalah.Sejauh manakah kebenaran kata-kata ini?

Ianya memang benar. Singapura yang kecil itu sebenarnya menguasai hampir keseluruhan sistem keselamatan Malaysia melalui tali barut-tali barut di Malaysia. Boleh dikatakan tiang seri ekonomi Malaysia hampir 60 % dimakan anai-anai Israel yang bersarang di Singapura.

Israel Menguasai Malaysia Melalui Singapura
Dalam menguruskan sistem keselamatan negara, salah satu aspek penting ialah sistem komunikasi dalaman iaitu antara pejabat persekutuan dengan ibu pejabat negeri. Kawalan ke atas sistem komunikasi amat penting kerana kebocoran maklumat akan menyebabkan pihak luar mudah meneroka strategi rahsia keselamatan negara.


Namun sekarang, ia bukan sekadar tidak selamat, malah dimiliki sepenuhnya oleh Israel melalui agen-agennya di Singapura. Sistem komunikasi PDRM dimonopoli terus oleh syarikat-syarikat Yahudi di Singapura. Perkara ini disahkan sendiri oleh akhbar The Star pada 5 Ogos 2008 (Selasa)

Agen Israel Dalam Sistem Komunikasi PDRM

Keseluruhan tender pembinaan sistem komunikasi yang akan ditukar dari analog kepada digital telah pun diserahkan secara rasmi kepada Asiasoft (M) Sdn. Bhd. (no. Syarikat : 150529-H). Syarikat ini adalah milik penuh kepada syarikat tunggalnya iaitu Asiasoft Pte. Ltd. yang berpengkalan di Singapura.

Nilai penuh tender yang diberikan kerajaan Malaysia ialah RM1 billion tetapi dikecilkan menjadi RM42 juta. Apa yang mencurigakan ramai penyelidik ialah 'individu' yang bertanggungjawab membina sistem itu. Individu tersebut dikenalpasti sebagai bekas tentera Israel yang berkhidmat sebagai programmer semasa di Israel.


Programmer yang bernama Izhak David Naskar yang memegang pasport Israel bernombor 10902695 itu masih lagi warganegara Israel. Jadi, bolehkah kita menganggap ini suatu kebetulan? Paling membimbangkan ialah Izhak bukanlah tentera atau programmer biasa, beliau adalah 'pakar' sistem komputer yang telah memenangi anugerah daripada Kementerian Pertahanan Israel. Malah beliau juga bertanggungjawab membina sistem risikan berteknologi tinggi untuk pasukan pertahanan Israel sekitar 1970 hingga 1987.


Seorang lagi rakan Izhak yang bertanggungjawab membina sistem komunikasi PDRM ialah Ido Sccheschter yang memegang pasport Israel bernombor 56626252. Ido pula lebih mencurigakan kerana selaku ahli pasukan yang bertanggungjawab membina sistem komunikasi untuk PDRM bersama-sama Izhak, hingga saat ini beliau masih lagi seorang tentera Israel yang sah bukannya tentera pencen. Apakah yang menyebabkan PDRM mengambil orang-orang Israel ini? Adakah kerana terdesak atau didesak? Bukankah lebih baik jika melantik programmer-programmer dari kementerian pertahanan Iran yang sememangnya lebih pakar dari Israel .

Penguasaan Singapura dan Israel di Malaysia
Seperti yang didedahkan sebelum ini bahawa Henry Kisingger telah pun berbincang sesuatu dengan mantan Perdana Menteri. Tetapi kita harus ingat perletakan jawatan Dr. Mahathir bukanlah titik noktah penguasaan Yahudi ke atas Malaysia.

Kerja-kerja penguasaan Israel ini disambung pula oleh Khairy Jamaludin apabila bertungkus lumus menjual saham Pantai Holding kepada Parkways Holding iaitu syarikat milik pelobi zionis terkenal iaitu Richard Blum.

Isu-Isu yang perlu diberi perhatian
Penjualan saham Pantai Holding oleh Khairy Jamaludin kepada Parkways Holding. Jumlah saham sebanyak 31 peratus. Penjualan saham Telekom sebanyak 5 % kepada syarikat Singapura iaitu Temasik Holding. Syarikat MITV milik Israel di Singapura berjaya memenangi lesen penyediaan 3G di Malaysia. Kemenangan mengalahkan syarikat lain yang lebih layak iaitu DiGi.

Penjualan air Malaysia kepada Singapura yang tidak masuk akal sebanyak 3 sen untuk 1000 gelen. Untuk menampung keperluan air rakyat Johor, kerajaan perlu membeli semula air kepada Singapura dengan nilai 50 sen untuk 1000 gelen. Ini seperti memberi air percuma kepada Singapura. Dikhabarkan sistem keselamatan komputer Kementerian Pertahanan (MINDEF) sentiasa diserang hacker dari luar negara

Kesimpulan
Sehingga kini Singapura amat bergantung hidup kepada Amerika dan Israel. Keseluruhan sistem keselamatan dan ketenteraan Singapura adalah kembar siam dengan ketenteraan Israel. Apabila keberkaitan ini berlaku maka harus bagi kita melihat akan tujuan tersembunyi Singapura yang cuba menguasai ekonomi Malaysia.


Kita harus sedar, negara Israel yang kecil itu sudah pun menguasai ekonomi kebanyakan negara-negara dunia berkuasa veto. Orang-orang Israel adalah pemilik-pemilik saham terbesar bagi syarikat-syarikat gergasi dunia. Saham adalah kunci pintu gerbang untuk memasuki ruang pembuat keputusan sesebuah negara.


Walaupun pemimpin dipilih rakyat dan pemimpin akan mengikut kehendak rakyat, namun putaran itu akan kembali semula kepada penentu kemajuan ekonomi negara iaitu pemilik-pemilik syarikat gergasi dalam negara. - chegubard


UNTUK TEMAN-TEMAN BLOGGERS YG MELAWAT BLOG INI, TINGGALKANLAH SEPATAH DUA KOMEN UNTUK DIJADIKAN PERINGATAN AGAR AKU X TERLUPA UNTUK MELAWAT BLOG KALIAN KEMBALI.. INSYA ALLAH.. ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..

[+/-] Read More...

GURU AGAMA JANGAN BERPOLITIK.. KALAU NAK BERPOLITIK JUGA MESTI SOKONG UMNO

بسم الله الرحمن الرحيم

Makin Sukar mencari Terompah

Adun UMNO-BN (Tepoh) menyebut dalam sidang DUN Terengganu bahawa terdapat segelintir guru pengajian Jawi, Al-Quran, bahasa Arab dan Fardu Ain (j-QAF) di negeri itu mencampuradukkan soal politik dalam pengajaran mereka dengan memburukkan pemimpin negara pada kalangan murid. Katanya lagi : “perkara itu mungkin berpunca daripada pengambilan guru j-QAF yang tidak melalui saringan menyebabkan ada lulusan agama yang menyokong fahaman parti pembangkang turut diterima”.

Saya merasa bangga dengan kenyataan Adun Tepohh itu. Ianya sebagai pengakuan bahawa kerajaan gagal untuk memperalatkan guru j-QAF sebagai terompah mereka. Guru j-QAF sebenarnya mereka mendapat pendidikan dan tarbiyyah yang sebenar. Sebahagian besar mereka mendapat pendidikan sehingga ke Universiti hatta mereka graduate dari al-Azhar. Mereka dididik bukan calang-calang tokoh pendidik bahkan ulama yang tersohor. Mereka mendapat pendidikan sebenar bahawa Islam yang dibawa oleh Rasulullah Saw itu adalah Islam yang syumul. Mereka tahu sikap menjuzu’kan ajaran Islam itu adalah kerja Yahudi dan membawa kepada kekufuran. Islam tidak boleh dipisahkan dari poltik. Islam tidak boleh dipisahkan dari pimpinan. Itulah yang mereka belajar dan itulah yang mesti diajar kepada murid-muridnya.

Sememangnya lulusan agama yang sebenar, jika mereka pulang ke Malaysia sudah menjadi fardhu dan kewajipan mereka untuk mendokong Parti Islam PAS. Tidak ada sebab dan alasan untuk menyokong UMNO-BN kecuali mereka gagal dan tidak menamatkan pengajian. Di mana tempat sahaja mereka bekerja, nescaya akal, hati serta jiwa mereka mesti bersama perjuangan untuk menegakkan Islam ini. Sebab itu tak berapa kerat lulusan agama yang bersama UMNO kecuali mereka yang berkepentingan tertentu. Kalau mereka saring berdasarkan kecenderungan politik UMNO nescaya tidak ada guru untuk megajar j-QAF. Adun Tepuh sepatutnya mempertahankan dasar kerajaan beliau yang mengamalkan demokrasi berpelembagaan. Sistem politik berpilihanraya. Kalau nak bagi zakat, nak bagi biasiswa, rumah murah, nak bagi kerja, nak bagi projek perlu tunjuk ahli UMNO. Tak usah amalkan pilihanraya. Haramkan semua parti. Biar UMNO sahaja yang memerintah. Buat macam parti Komunis di Korea Utara, senang cerita. Tetapi ketika kutip cukai, kutip zakat, biar itu.. ini tak Tanya pulak UMNO ke PAS.

Allah SWT menunjukkan keadilan dengan membahagikan kehidupan dunia ini bukan hanya kepada mereka yang beriman bahkan kepada mereka yang kufur juga. Akhiratlah baru dihitung dosa dan pahala mereka. Pemimpin UMNO ini sentiasa mengungkitkan bahawa jasa mereka sepatutnya rakyat bersyukur dengan menyokong mereka sampai kiamat. Sedangkan Islam mengajar supaya hanya kebenaran yang mesti disokong dan tidak kepada kezaliman. Nabi Musa a.s mendapat biasiswa Firaun semenjak kecil ketika dibesarkan dalam istananya tetapi ketika besarnya Nabi Musa terpaksa menentang Firaun kerana kezaliman yang dilakukannya.

Kekadang rasa simpati pun ada terhadap penyokong dan pendokong UMNO. Mereka mempunyai pemimpin dengan pemikiran dunia kelas ketiga. Bahkan masih lagi terjebak dengan politik penjajah zaman Afonso de Albuquerque. Begitulah akibatnya jika terpelosok kedalam agenda politik sempit UMNO yang terlalu kuat mengamalkan dasar sekularisme. Politik yang memisahkan agama dari pemerintahan yang didoktrinkan oleh penjajah sebagai politik warisan sehingga kini. Meskipun dulunya mereka sebagai agamawan tetapi kini hanya menjadi terompah UMNO atau sekadar ‘kayu ngelong’ semata selagi boleh dimanfaatkan bagi mengelabui masyarakat seolah-olah UMNO juga hendak memperjuangkan agama. Apabila mereka rela menjadi terompah UMNO mereka juga cuba memaksa orang lain bersama dengan mereka bahkan kalau boleh semua guru j-QAF ingin dijadikan terompah UMNO juga.

Maaf Adun Tepoh! Dunia sudah berubah. Terjunlah kau dengan labu-labu mu. Semua orang sudah tahu.

Ingatlah ketika menghadapi pilihanraya 2004, UMNO-BN ingin mengambil alih kembali Terengganu dari pemerintahan PAS lalu mereka menjadikan golongan agama sebagai calon-calon bagi menentang calon-calon ulama PAS. Meskipun mereka dahulunya merupakan pendokong gerakan Islam diperingkat kampus dan ketika mula-mula berkecimpung dalam masyarakat. Tawaran dari UMNO-BN menyebabkan mereka tidak mampu untuk istiqamah dalam perjuangan. Mereka inilah menjadi jurucakap, juruhina bahkan jurusalak kepada PAS dan pimpinan ulamanya di Terengganu. Mereka sanggup mencerca guru-guru mereka sendiri bahkan sanggup menghina hukum Hudud, Qisas & Ta’zir yang diluluskan pada tahun 2001 dengan pelbagai alasan logik dan hawa nafsu mereka. Selagi mereka menang dalam pilihanraya nescaya mereka dikipas dan diampu tetapi dimana tempat mereka jika mereka dikalahkan dalam pilihanraya. Masjid manakah tempat mereka ma’murkan. Surau manakah tempat mereka memberi kuliah?

Seorang dikalangan mereka dahulunya sebagai Imam Masjid Tengku Mizan, Kerteh. Dengan hebat menyuarakan pandangan dalam khutbahnya. Ia dihormati dan dikagumi. Sanggup berkata benar meskipun pahit. Setelah melompat dan menjadi Adun UMNO, ia terpaksa menelan ludah dan kahaknya diatas mimbar dengan hujah dan nas yang diutarakannya dahulu dan kini ia memakan dirinya sendiri. Penyakit membusuk didalam UMNO menghingapi dirinya sehingga didalam kelulusan projek-projek ia kenali sebagai ‘Mr 10 Persen’. Akhirnya setalah kalah dalam pilihanraya ia terbuang jauh ke utara Afrika. Ia ‘bersuluk’ di Hayyu Sabi’, Cairo, Mesir. Mengambil tempat yang hanya layak sebagai pegawai Yayasan Terengganu.

Semoga Allah mengurniakannya hidayah dan kembali ke pangkal perjuangan. Bersama sahabat yang sama-sama mengorak langkah untuk membersihkan masyarakat daripada tahik UMNO. Bukan duduk didalamnya bergelumang najis tanpa berkesudahan. Cukuplah sengsara Anwar Ibrahim membaiki UMNO dari dalam untuk dijadikan iktibar. Jangan ada orang lain yang ingin mencuba. - ustsaifulbahri

UNTUK TEMAN-TEMAN BLOGGERS YG MELAWAT BLOG INI, TINGGALKANLAH SEPATAH DUA KOMEN UNTUK DIJADIKAN PERINGATAN AGAR AKU X TERLUPA UNTUK MELAWAT BLOG KALIAN KEMBALI.. INSYA ALLAH.. ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..

[+/-] Read More...

Thursday, April 8, 2010

JANGAN LA MARAH.. AKU MINTA MAAF OK ? AMPUNKAN SEGALA SALAH SILAP AKU..

بسم الله الرحمن الرحيم

Konvensyen BN: Noh Omar minta maaf
Lee Way LoonTimbalan pengerusi badan perhubungan Umno Selangor, Datuk Noh Omar hari ini memohon maaf berhubung ucapannya di konvensyen BN Selangor semalam sekiranya ia menyinggung perasaan mana-mana pihak.

"Saya telah membaca petikan ucapan daripada mendiang Tun Tan Siew Sin dan Mendiang Tun Sambanthan," kata Noh yang juga menteri pertanian dan asas tani.

Dalam ucapannya, Noh memetik ucapan Tan dan Sambathan pada 1960-an yang memuji orang Melayu kerana memberi kerakyatan kepada bukan Melayu.

"Saya tidak berniat untuk menyinggung perasaan mana-mana kaum, bagi saya ianya adalah bahan sejarah yang amat penting demi memastikan Negara ini terus berada dalam keadaan aman dan rakyat berbilang kaum dapat hidup harmoni sesuai dengan konsep 1Malaysia.

"Di samping itu, tujuan saya membaca petikan ucapan-ucapan tersebut adalah untuk mengukuhkan lagi semangat kerjasama dan setiakawan di kalangan ahli dan para pemimpin parti-parti komponen Barisan Nasional.

"Jika petikan ucapan tersebut tidak sesuai lagi dibaca di zaman sekarang dan boleh menyinggung perasaan mana-mana pihak, maka saya mohon maaf," katanya ketika membaca kenyataan bertulis.
Noh membuat permohonan maaf itu dalam satu sidang akhbar khusus untuk akhbar Cina di kafeteria Parlimen petang ini.

Sidang akhbar itu diusahakan oleh setiausaha Kelab Penyokong BN, Huan Cheng Guan.

Noh berkata beliau mengadakan sidang akhbar itu untuk media berbahasa Cina sahaja kerana mereka sahaja yang menyiarkan petikan tersebut./Malaysiakini


UNTUK TEMAN-TEMAN BLOGGERS YG MELAWAT BLOG INI, TINGGALKANLAH SEPATAH DUA KOMEN UNTUK DIJADIKAN PERINGATAN AGAR AKU X TERLUPA UNTUK MELAWAT BLOG KALIAN KEMBALI.. INSYA ALLAH.. ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..

[+/-] Read More...

NAJIB BODOH..!!! BLOGGER UMNO KATA, BUKAN AKU KATA

بسم الله الرحمن الرحيم

NAJIB BODOH...(print screen dari blog darulehsantoday)

Hahaha.. Artikal dibawah ni aku ambil dari blog darulehsantoday. sejak bila pulak blogger umno ni baru terperasan yg tuan presidennya ni bodoh? Bukan ke sejak azali lagi memang dah bodoh ? kalau dah najib tu bodoh, bermakna sampah2 yang menyokong najib ni lagi la seribu kali bodoh... hehehehe.. selamat membaca...

NAJIB BODOH... hanya itulah perkataan yang sesuai untuk najib yang menolak mentah-mentah suara rakyat hulu selangor, sudah terang-terang rakyat dan pengundi menolak calon mic, najib masih lagi bangang mahu meletakan calon mic disana. sejak bila suara manoriti mengatasi suara majoriti? dalam pentadbiran najib yang baru berusia setahun jagung suara mainoriti nampaknaya lebih di utamakan oleh najib.

Hari ini, najib menghampakan seluruh rakyat dan pengundi hulu selangor, di shah alam petang tadi, najib mengumumkan satu berita yang boleh membawa petaka yang cukup besar buat bn selangor, pengumuman mic sebagai wakil bn untuk bertanding di hulu selangor boleh di ibaratkan najib dah awal-awal standby kubur untuk bn.

Kenapa suara majoriti penduduk hulu selangor tidak mahu di dengar oleh najib? adakah dia nak tunjuk yang dia bagus dalam segala hal politik, atau dia memang bodoh sombong orangnya, hanya najib yang mampu menjawab, mungkin akan ada yang kata, najib letak calon mic untuk menguji kekuatan dan jentera dan gerak kerja mic, jawapan aku senang, sejak bila mic ada jentera sendiri, nanti yang pasang poster yang bergaduh yang berparang pun umno juga, jadi kanapa mesti hulu selangor menjadi tempat untuk menguji kekuatan mic, pergi mampos dengan semangat muafakat bn, buat apa nak muafakat kalau kerusi yang sepatutnya kita boleh menang tapi disebapkan salah pilih calon akhirnya kerusi itu kita kalah, itu bukan muafakat, itu bodoh namanya. terang-terang mic sudah lumpuh sekarang ini, mic ibarat seperti melukut di tepi gantang, so najib tak perlulah nak mengadai kerusi yang bn telah menang, dari tinjauan det dan gap berberapa hari ini, bn sudah menang kerusi hulu selangor kalau calon melayu umno bertanding di sana, tetapi kenapa najib masih berdegil untuk meletakan mic di situ.

Wanita umno sekarang ini sudah berkampung di hulu selangor, ada berberapa tempat yang di hulu selangor yang jentera wanita dah masuk, cuba najib pi tanya dengan jentera wanita, siapa calon yang penduduk sana nak, aku yakin 100% jentera wanita akan kata, penduduk di sini minta calon melayu umno, aku cukup yakin, kerana ada tempat-tempat yang wanita masuk buat survay tu akan dan gap dah pernah masuk. buat apa kita nak habiskan tempoh berkempen untuk memujuk pengundi supaya memilih calon yang mereka tak minat, sedangkan dalam tempoh selama itu kita sudah boleh menyerang pakatan sial dengan semaksimum yang boleh, tak ke bodoh strategi politik macam tu.

Aku akan tegakan kan balik gambar najib kalau 15 hari bulan ini, najib umum calon bn dari umno. Esok akan upload kan klip video suara penduduk hulu selangor yang meminta bn meletakan calon melayu umno dan suara ini bukannya datang dari mulut orang melayu, tapi permintaan dari kaum cina. - darulehsantoday


UNTUK TEMAN-TEMAN BLOGGERS YG MELAWAT BLOG INI, TINGGALKANLAH SEPATAH DUA KOMEN UNTUK DIJADIKAN PERINGATAN AGAR AKU X TERLUPA UNTUK MELAWAT BLOG KALIAN KEMBALI.. INSYA ALLAH.. ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..

[+/-] Read More...

BILA LAGI NAK BARUAKAN DIA.. ASYIK AKU JER YG JADI BARUA.. NI LER MASANYA...

بسم الله الرحمن الرحيم

Dua MP Bebas sertai rombongan PM ke Amerika

Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Nazri Abd Aziz, yang bertanggungjawab berhubung hal ehwal parlimen mempertahankan keputusan kerajaan untuk membawa dua ahli parlimen Bebas mengiringi lawatan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak ke Amerika Syarikat.

Datuk Seri Zahrain Hashim (Bebas-Bayan Baru) dan Zulkifli Noordin (Bebas-Kulim Bandar Baru), kedua-dua mereka sebelum ini ahli PKR, akan ke Washington, Rabu depan bagi menyertai rombongan Malaysia ke Kaukus Kongress Amerika Syarikat.

"Disebabkan kekerapan MP pembangkang membuat undian secara blok (memerlukan kehadiran MP untuk mengundi) pada setiap kali sidang Parlimen, saya memutuskan bahawa tiada MP Barisan Nasional yang akan dibawa keluar negara apabila parlimen bersidang.

"Juga adalah tidak adil bagi memaksa MP pembangkang mengiringi Perdana Menteri untuk lawatan ini.

"Mereka akan menuduh saya tidak berlaku adil kerana mereka juga memerlukan jumlah berkenaan bagi pengundian secara blok.

“Jadi, yang boleh pergi ialah hanya MP Bebas,” katanya di lobi parlimen. - malaysiakini


UNTUK TEMAN-TEMAN BLOGGERS YG MELAWAT BLOG INI, TINGGALKANLAH SEPATAH DUA KOMEN UNTUK DIJADIKAN PERINGATAN AGAR AKU X TERLUPA UNTUK MELAWAT BLOG KALIAN KEMBALI.. INSYA ALLAH.. ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..

[+/-] Read More...

Wednesday, April 7, 2010

KENYATAAN BANGANG OLEH MENTERI TONGONG

بسم الله الرحمن الرحيم

Kalau tak kompius... bangang!!

Aku baru balik dari bertandang ke negeri Pulau Pinang. Daripada pemerhatian dan bualan aku dengan orang Penang boleh katakan semuanya berasa gumbira jer dengan pemerintahan LGE. Tak da pun dengar rungutan atau cemuhan tentang pemberian ikhlas kerajaan PP kepada warga emasnya. Semuanya bersyukur belaka... at least ada juga orang ingatkan mereka.

Tup-tup hari ini, terbaca pulak komen menteri pompuan yang sorang ni tentang pemberian sumbangan tersebut. Bok bek.... bok bek... macam mak nenek!!

Mami jarum sorang ni.... kalau tak kompius, sah dia bangang!! Kerajaan PR Pulau Pinang bagi RM100 setahun kepada warga emasnya.... sebagai tanda penghargaan dan tanda ingatan mereka kepada golongan tersebut bukan untuk lepasmereka dari belenggu kemiskinan.

Yang si minah, mami jarum ni pulak.... cuba kaitkan pemberian RM100 tu dengan usaha nak membasmi kemiskinan. Woi.... tak ada kaitan what so ever dan tak releven langsung. And then... kata si bengap ni lagi, bagi kerajaan PR Pulau Pinang, warga emas di PP hanya bernilai RM100 sahaja. Ha... ha... ha...warga emas tak dak nilai. Aha... itu dia yang kata, ya?? Bukan kerajaan PR Pulau Pinang yang kata... Bagi kerajaan Pulau Pinang, sebab warga emas bernilailah, mereka dihargai.

Weh.... kerajaan PR Pulau Pinang bukannya bengap sangat macam kamu. Mana mungkin RM100 dapat basmi kemiskinan. Lu gila ka?? Sebab tu... aku kata, Minah ni kompius atau mungkin jugak satu daripada pius'nya' udah KO. Itu pasal cakap merapu macam pompuan gila meroyan!!

Pemberian RM100 tu, bukan untuk meletakkan nilai pada warga emas tetapi untuk menghargai mereka setahun sekali. Tanda ingatan.... kasih dan sayang.

Nampak sangat si Minah ni jenis yang.... kecik-kecik tak main ler. Dia orang main yang besar-besar jer.... Walau pun RM100 kecil tetapi... at least, warga emas ni dihargai juga, ada juga dalam ingatan kerajaan PR Pulau Pinang. Komer... bagi depa apa?? Habuk pun tarak..... so usah nak berlagak ler!!

Lantak pi, mak nenek tu nak kata apa!! Janji... rakyat semua suka dan gumbira dengan pemberian tersebut.
Ha... ha... ha... - A Mum Of Three Mohd


UNTUK TEMAN-TEMAN BLOGGERS YG MELAWAT BLOG INI, TINGGALKANLAH SEPATAH DUA KOMEN UNTUK DIJADIKAN PERINGATAN AGAR AKU X TERLUPA UNTUK MELAWAT BLOG KALIAN KEMBALI.. INSYA ALLAH.. ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..

[+/-] Read More...

MARI MARI SEMUA... KORANG NAK TENGOK TAK .. BEST GILA NI..

بسم الله الرحمن الرحيم

FEEWITTTT.....BELANJA YOUUUUU.....!!!


Ni ha rupa sebenar wira persatuan katak semalaysia (perkasa) Arman Azha Hj Abu Hanifah dengan isterinya.. fuhhh... sexy youuu..!!! betul punya melayu nih...!!!


Hahaha... wira katak dan umno yang penakut... nampak sgt la umno dan persatuan katak semalaysia (perkasa) ni baruah dan pengikut telunjuk Gerakan dan MCA...


Fuuyoo.. muka seko2 ganas gila tu.. mcm nak makan orang youuu... tp muka masing2 mcm baru habis sekolah jer.. ke memang x sekolah kot... Harap kepala jer berlilit.. dgn Gerakan dan MCA pun takut.. kalau berani pun setakat bagi buku jer...hahahahaha.. korang ni memang pandai la buat lawak bangang.. sakit perut aku ketawa.... hehehehe


Salam sahabat2 yg dikasihi dan dimuliakan.. Jumaat lalu PERKASA melalui ketua Wiranya Arman Azha Hj Abu Hanifah memberikan tempoh 48 jam kepada Timbalan setiausaha Pemuda MCA Low Chew Jun, Ketua Gerakan Pulau Pinang Datuk Teng Hock Nam, akhbar Sin Chew Daily dan China Press kerana didakwa melabelkan mereka sebagai "perkauman".

Sehari lepas itu, Teng dan Low dilaporkan enggan tunduk kepada desakan NGO Melayu tersebut dan tetap mempertahankan kenyataan mereka bahawa perjuangan PERKASA bertentangan dengan gagasan 1Malaysia. Manakala kedua-dua akhbar Sin Chew dan China Press - dua akhbar berbahasa Cina berpengaruh - pula setakat ini tidak memberikan sebarang respons berhubung tuntutan itu.

Kini setelah tempoh yang diwar2kan itu tamat, tiada tanda-tanda Timbalan setiausaha Pemuda MCA Low Chew Jun, Ketua Gerakan Pulau Pinang Datuk Teng Hock Nam, akhbar Sin Chew Daily dan China Press akan memohon maaf hatta menarik balik kecaman mrk keatas PERKASA dan mahathir...sebaliknya mereka berkeras dengan kenyataan dan pendirian mereka..

Namun yang melucukan, sedang MCA dan Gerakan berkeras dengan pendirian mereka, PERKASA yg sebelum ini terkenal dengan sikapnya seperti parti Umno, ekstrim dan pegangan asobiyah kebangsaan yang keterlaluan, AKHIRNYA mengaku kalah dan tunduk kepada MCA dan GERAKAN..tiada demontrasi, tiada perarakan, tiada makihamun, tiada aksi 'kencing' gambar, tiada aksi bakar patung, tiada laporan polis, tiada ISA dan lain2 sepertimana yang dilakukan terhadap DAP..yang mereka berani hanyalah menyerahkan sebuah buku Perlembagaan Persekutuan sebagai 'pengajaran'..

Nampaknya, barulah mereka tahu betapa langit tinggi atau rendah bila berdepan dgn sahabat2 dlm BN ini..jika dahulu mereka mengatakan PAS dan PR itu barua kepada DAP, nampaknya kini, PERKASA dan UMNO juga bolehlah dicop sebagai barua, kuda tunggangan, boneka MCA daN GERAKAN!!...dgn pembangkang (DAP) konon tunjuk 'berani', tetapi penakut/dayus/bacul dengan sekutu sendiri...akhir kalam, UMNO = PERKASA = RASIS = BARUA MCA/GERAKAN!!!! - ruangbicarapriamalaya


UNTUK TEMAN-TEMAN BLOGGERS YG MELAWAT BLOG INI, TINGGALKANLAH SEPATAH DUA KOMEN UNTUK DIJADIKAN PERINGATAN AGAR AKU X TERLUPA UNTUK MELAWAT BLOG KALIAN KEMBALI.. INSYA ALLAH.. ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..

[+/-] Read More...

Tuesday, April 6, 2010

HAHAHAHAHA.. KORANG BACA LA.. AKU DAH TAK SANGGUP LAGI..

بسم الله الرحمن الرحيم

BERI TEMPOH 48 JAM UNTUK BERI SEBUAH BUKU JE...hehehehe


(image: muka-muka katak yang tak tahu malu)

Kiranya kisahnya mcm ni jer laa... perbualan diantara persatuan katak semalaysia (perkasa) dgn Ketua Gerakan Pulau Pinang Datuk Teng Hock Nam dan Timbalan Setiausaha Pemuda MCA Low Chew Jun. serta akhbar Cina - Sin Chew Daily dan China Press..

G/MCA: Alo katak lu olang sama itu mahatit(mahathir) lasis lorr...

KATAK: Cilaka lu cina,suka2 kata gua itu macam... Gua kasi lu tempoh 48 jam untuk lu semua mintak maaf secara terbuka..!!!

G/MCA: Hahahaha.. woi.. katak lu apahat ? lu sapa ? gua x mau mintak maaf lu mau bikin apa?

KATAK: Hehehehe.. xda apa gua saja2 mau gertak sama lu.. tapi lu x mau kasi muka sama wa laa.. haiya.. ini macam wa kasi lu satu buku sudah laa.. ini buku banyak mahal ooo.. 1 keping rm25.00... malu punya pasal gua sulah kena mintak derma mau beli ini buku ooo.. lu betul cilaka la.. kasi malu sama kita olang.. Persatuan Katak Semalaysia.. (PERKASA)

HAHAHAHAHA...KATAK..KATAK.... BUAT MALU NAMA MELAYU JER...


Parti Cina Buta Perlembagaan - Perkasa

Pertubuhan Pribumi Kebangsaan (PERKASA) yang sebelum ini dianggap lantang, ekstrem dan ada kalanya kebudak-budakan berhubung tuntutan dan desakan mereka, hari ini mengubah imej itu.

Tuntutan mereka supaya dua pemimpin MCA dan Gerakan serta dua lagi akhbar berbahasa Cina memohon maaf secara terbuka kepada NGO itu yang tamat tempohnya hari ini, tidak disusuli dengan demonstrasi ataupun membakar gambar pemimpin berkenaan.

Sebaliknya, PERKASA secara matang berikrar akan cuba menjadikan pemimpin parti-parti Cina tersebut 'celik sejarah' dengan menghadiahkan mereka buku Perlembagaan Persekutuan.

Menurut Ketua Wiranya, Arman Azha Abu Hanifah, PERKASA mengambil tindakan berkenaan kerana Ketua Gerakan Pulau Pinang Datuk Teng Hock Nam dan Timbalan Setiausaha Pemuda MCA Low Chew Jun "buta perlembagaan" kerana melabelkan NGO itu sebagai rasis.

"Saya sudah bertanya kepada akar umbi parti berkenaan dan (mereka) menyatakan pandangan pemimpin itu tidak mewakili MCA dan Gerakan. Tidak semua akar umbi menyokong mereka," katanya.

Menurutnya lagi, buku tersebut juga akan diserahkan kepada dua lagi akhbar Cina - Sin Chew Daily dan China Press - yang turut didakwanya melabelkan PERKASA sebagai perkauman.

Arman Azha berkata demikian bagi mengumumkan tindakan lanjut PERKASA selepas mencabar Teng dan Low memohon maaf secara terbuka dalam tempoh 48 jam bermula Jumaat lalu.

Mereka juga menuntut kedua-dua pemimpin tersebut memohon maaf kepada mantan perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad yang didakwanya turut diberikan label yang sama. Bagaimanapun dilaporkan kedua-dua pemimpin tersebut enggan tunduk kepada desakan itu kerana beranggapan perjuangan PERKASA bertentangan dengan konsep 1Malaysia.

Ditemui Malaysiakini selepas sidang media tersebut, Arman Azha berkata, buku yang berharga RM25 itu akan dihadiahkan kepada golongan yang jahil itu minggu hadapan.

Beliau juga menafikan tindakannya itu hanyalah satu 'sindiran' dan tidak serius.

"Buku itu sudah ada. Kita akan hantar betul," kata Arman Azha.

Pada sidang media di pejabat PERKASA di ibu negara, NGO itu dilihat seolah-olah cuba 'berkempen' supaya pelbagai pihak dapat memahami kandungan perlembagaan negara.

Sehubungan itu, Arman Azha berkata, pihaknya sudah melancarkan tabung kutipan derma bagi menampung kos pembelian buku berkenaan untuk diedarkan percuma kepada orang ramai. Mereka juga mencadangkan kementerian pelajaran agar menjadikan Perlembagaan Persekutuan sebagai mata pelajaran wajib di sekolah-sekolah.


UNTUK TEMAN-TEMAN BLOGGERS YG MELAWAT BLOG INI, TINGGALKANLAH SEPATAH DUA KOMEN UNTUK DIJADIKAN PERINGATAN AGAR AKU X TERLUPA UNTUK MELAWAT BLOG KALIAN KEMBALI.. INSYA ALLAH.. ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..

[+/-] Read More...

HAHAHA.. ZOL NORDIN.. MACAM MANA BOLEH KANTOI PULAK NI ?

بسم الله الرحمن الرحيم

Soo Nee dakwa Zul minta wang

ALOR SETAR - Exco Kerajaan Negeri, Lim Soo Nee menyifatkan Ahli Parlimen Kulim Bandar Baharu, Zulkifli Noordin seorang yang gemar memutar belit fakta.

Katanya, Zulkifli sanggup melakukan apa sahaja untuk kepentingan dirinya, walaupun terpaksa mempergunakan nama pihak ketiga.

“Saya dedahkan perkara ini kerana tidak sanggup lagi melihat rakyat ditipu dengan mudah oleh Zulkifli. Dengan penampilan dirinya itu saya yakin ramai yang sudah terpedaya,” katanya, ketika ditemui, di sini.

Soo Nee, yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Kulim berkata, beliau terpanggil untuk mendedahkan rahsia Zulkifli kerana tidak sanggup lagi bersubahat dengan Ahli Parlimen bebas itu, terutama apabila Zulkifli mendakwa beliau ditawarkan ganjaran besar untuk memfitnah Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak dan isteri, Datin Seri Rosmah Mansor untuk mengaitkan mereka dengan kes pembunuhan wanita Mongolia, Altantuya Shaariibuu.

“Jika benar beliau ikhlas dan profesional, sepatutnya ketika menerima tawaran itu beliau membuat laporan polis atau mendedahkannya kepada umum. Tetapi kenapa baru sekarang, setelah hampir empat tahun berlalu?” katanya.

Soo Nee berkata, ketika sama-sama berkempen pada Pilihan Raya Umum ke-12 (PRU-12), Zulkifli pernah mengaku menyimpan bukti kes pembunuhan itu, ketika mewakili tertuduh dalam kes terbabit, Cif Inspektor Azilah Hadri, tetapi menarik diri kerana didakwa terdapat campur tangan pihak ketiga dalam persediaannya membuat pembelaan.

Mengulas mengenai insiden yang dianggapnya menganiayai rakan separti, Soo Nee berkata, Zulkifli pernah menghantar dua khidmat pesanan ringkas (SMS) kepadanya pada PRU-12, untuk meminta wang bagi digunakan ketika berkempen dengan menggunakan nama pihak ketiga.

“Mengikut rekod SMS itu, katanya, jentera Pas meminta RM21,000 untuk berkempen dan jika tidak dipenuhi, jentera Pas akan memboikot kempen itu. Katanya, saya hanya perlu tanggung sebahagian kos, iaitu RM7,000,” katanya.

Soo Nee berkata, memandangkan beliau tidak memberi maklum balas kepada SMS itu dengan segera, Zulkifli menghantar SMS kedua, memaklumkan kemarahan pihak terbabit dan meminta beliau memberi sejumlah yang mampu.

“Setelah Pakatan Rakyat (PR) menang dalam pilihan raya itu, kebetulan saya terjumpa Yang Dipertua Pas Kulim Bandar Baharu ketika itu, Yaakub Husin dan bertanya mengenai hal itu, tetapi beliau menafikan meminta wang untuk berkempen. Sejak itu, saya tertanya-tanya bagi tujuan apa duit itu diambil oleh Zulkifli?” katanya.:

Dengan pendedahannya itu, Soo Nee mencabar Zulkifli membuat kenyataan balas terhadap semua tindakannya, atau setidak-tidaknya meletakkan jawatan untuk menegakkan kebenaran.

“Eloklah buat pilihan raya kecil (PRK). Selepas itu kita lihat sama ada penduduk Kulim Bandar Baharu masih menyokong beliau atau sebaliknya,” katanya.

Soo Nee berkata, beliau berani membuat tuduhan ini kerana sehingga kini beliau masih menyimpan bukti, termasuk SMS yang dihantar Zulkifli dua tahun lalu, bertarikh 5 Mac dan 6 Mac.

Sementara itu:, Zulkifli, ketika dihubungi berkata, beliau tidak berminat berbalas kenyataan secara terbuka.

Menurutnya, apa sahaja tuduhan yang dilemparkan kepadanya “tidak perlu diperbesarkan” dan beliau “tidak kisah dengan tuduhan itu”, walaupun tuduhan itu sedikit sebanyak akan mencalar imejnya sebagai seorang pemimpin.
“Saya tidak minat untuk menjawab semua pertuduhan itu secara terbuka.
“Saya tak minat langsung nak komen isu ini. Apa yang saya boleh katakan ialah saya kenal Soo Nee sebagai seorang rakan dan ucapkan selamat maju jaya kepadanya.
”Saya minta dia jaga kawasan dia dengan elok supaya dapat jadi calon pada masa akan datang.
“Biarlah apa dia nak kata. Saya tetap dengan pendirian saya, tak mahu berbalas kenyataan tentang isu yang dibangkitkan,” katanya.


UNTUK TEMAN-TEMAN BLOGGERS YG MELAWAT BLOG INI, TINGGALKANLAH SEPATAH DUA KOMEN UNTUK DIJADIKAN PERINGATAN AGAR AKU X TERLUPA UNTUK MELAWAT BLOG KALIAN KEMBALI.. INSYA ALLAH.. ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..

[+/-] Read More...

HAHAHA.. START BULAN MEI NI KITA SEMUA BOLEH MATI NAK BELI PETROL

بسم الله الرحمن الرحيم

Bulan Mei - petrol RM3.70 sen seliter ?


Jangan ada yang sasau dan naik sawan Mei depan. Sasau kerana tentu harga barang akan naik mencanak. Bukan setakat pembeli yang sasau, peniaga juga akan sasau kalau setiap hari terpaksa 'berkelahi' dengan pembeli kerana harga barang tiba-tiba jadi mahal. Kesian pembeli dan peniaga, kerana mereka 'rakyat', bukan kerajaan. Tahap sawan juga pasti meningkat, sawan 'bermusim'. Apa tak sawan? Jika sekarang ni pun rakyat teruk menjerut poket dan perut bagi meneruskan kehidupan, tentu makin teruk 'sawan'nya bila harga minyak petrol akan cecah RM3 dan lebih bulan depan. Apapun 'modal' ini sungguh berguna untuk P094, hulu Selangor !

kumanddieaf-SkyNet News Asia melaporkan minyak di Malaysia akan naik sehingga RM3.70 seliter pada 1 Mei nanti. Hidup UMNO !!! UMNO pembela rakyat.

Pergi mampos sama Cifut Anwar, petualang negara. Biar Anwar masok penjara sampai tua. Kita bela UMNO . UMNO berjasa kepada Melayu.

Pergi mampos sama Kumanddie. Pada 1hb Januari 2010 tahun ini, Kumanddie cakap Najib nak naik minyak di antara RM3.50 sehingga RM3.90 seliter. Tapi sampai sekarang tak naik-naik pon. Kumanddie nie CIA kot. Cuba nak pecah-belahkan Umat Melayu.

PUTRAJAYA, Jan 8 – The mechanism for fuel pricing in Malaysia has finally been finalized and controlled under one mechanism, which also takes the high and lower income group people into consideration, according to Finance Trade Minister Tan Sri Anuar Ali.
“From May 1, the fuel will be pegged at RM 3.90 per litre for RON97, while RON95 will increase to RM 3.70 per litre. However, the prices of national-made vehicles will be lowered by at least 40 percent. For example, a full-spec family sedan Proton Persona 1.6 litre engine will cost around RM 23,000.00 excluding road tax and insurance. Import tax and excise duty will be revised to only 30 percent, from the current 200 percent. Imported vehicles such as the new Toyota Camry 2.4 litre engine will cost around RM 65,000.00.” he said.

The mechanics has been said to be undertaken by a team of experts from Australia and Canada who were earlier briefed on the issue of subsidy in this country, whereas after consideration by the transport minister, they have signed the constitution that the system will be made on May 1, the day it goes into effect.

Under the new system, there will be a major effect on the existing consumers who have already purchased a vehicle and to those who are in the midst of repaying the loan of their vehicle to their financial institutions.

Ahmad Tajuddin said the government might also re-introduce a cash return annually to Malaysians who own a 1,500 cc and below vehicle. The amount have yet to be decided but he assured that the amount will compensate the price of fuel by at least half to eligible Malaysians based on bumi quota.

– SkyNet News Asia

Kahkahkah........ padan muka kita semua. Kamu semua mungkin ada yang jadi miskin selepas 1 Mei nanti. Tapi jangan risau, berita tu dah lapok. Kerajaan sudah bersetuju untuk turun sedikit harga minyak. Mungkin akan menjadi RM3.00 seliter kalau tidak silap saya. Sedikit je tu. Sikit kepala b*****..

Jadi bagi mereka yang tidak ada basikal dan motor, bolehlah menempahnya sekarang. Selepas 1 Mei nanti, bukan setakat motor kapcai naik harga, basikal tua pon mungkin akan naik harga juga.

Selepas isu minyak bermula , kita tunggu kehadiran peristiwa WW3 pula menjelma. Kita sama-sama saksikan. Wallahualam bissawab.
- albanjari


UNTUK TEMAN-TEMAN BLOGGERS YG MELAWAT BLOG INI, TINGGALKANLAH SEPATAH DUA KOMEN UNTUK DIJADIKAN PERINGATAN AGAR AKU X TERLUPA UNTUK MELAWAT BLOG KALIAN KEMBALI.. INSYA ALLAH.. ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..

[+/-] Read More...

NAJIB UGUT SERTA PERDAYA PENEROKA FELDA ?

بسم الله الرحمن الرحيم

Hulu Selangor : PAS kesal Najib ugut dan perdaya Peneroka di Pentas Felda

Parti Islam Se-Malaysia (PAS) kesal dengan tindakan Presiden Umno, Datuk Seri Najib Tun Razak yang mengunakan pentas Felda untuk mengugut para peneroka ketika melancarkan Yayasan Kelana Ehsan (YKE) di Felda Sungai Tengi, Kuala Kubu Sabtu lepas.

Beliau yang juga Pengerusi BN mengingatkan para peneroka di Hulu Selangor bahawa BN hanya akan memberikan bantuan dan memacu kepada perubahan jika mereka memberikan kemenangan besar kepada BN dalam Pilihanraya kecil parlimen disitu. Ya! bantuan hanya diberikan jika BN menang. Beliau lupa bahawa BN telah menang besar di kesemua tiga DUN dalam Parlimen Hulu Selangor pada 2008, tapi hari ini baru nak buat ikrar pembangunan dengan nada mengugut.

Ugutan yang berbentuk janji yang ditabur diseluruh negara, sama seperti Timbalannya Muhyiddin yang turut turun berkempen minggu lepas. Sehingga ke hari ini BN gagal memberikan jawapan berhubung isu 4 orang guru yang terpaksa tinggal didalam bilik kecil dibawah kelas tempat mereka mengajar sejak tiga tahun lalu di Ulu Baram.

BN menang di Parlimen Baram pada 2008, namun nasib guru-guru ini tidak berubah. Janji perubahan dan memacu pembangunan hanya tinggal sebagai slogan Pilihanraya. Inilah juga yang akan berlaku kepada Hulu Selangor jika BN kembali disitu. Pengundi juga harus ingat bahawa, jika BN menang sekalipun, mereka hanya mampu memberikan janji kosong kerana Kerajaan negeri masih dalam tangan Pakatan.

Peneroka Felda sentiasa menjadi sasaran Najib, sedangkan hakikatnya beliau hanya menumpang kejayaan Felda yang diwariskan oleh Ayahnya, Tun Razak.

Najib memberi peringatan serius kepada warga Felda di Hulu Selangor bahawa 25 haribulan (hari pengundian) mereka kena undi BN. Hanya dengan memberikan bantuan dan kepercayaan kepada BN barulah Yayasan Kelana Ehsan akan diarahkan untuk membantu mereka. Ini jelas, gula-gula politik Najib.

PAS mengingatkan peneroka Felda agar tidak terpedaya dengan projek perumahan RM 32 juta yang turut diumumkan Najib. Projek yang terletak di kawasan Felda Soeharto seluas 14 hektar yang melibatkan pembinaan sebanyak 250 unit rumah bakal dijual kepada para peneroka dengan harga RM42,000 bagi rumah kos rendah dan RM75,000 bagi rumah kos sederhana rendah.

PAS harap peneroka memahami hak mereka. Rumah ini akan dijual kepada peneroka, bukan diberikan secara percuma. Ya! bukan percuma, kena beli pakai duit peneroka sendiri. Najib mengakui bahawa mana-mana peneroka yang mahu membelinya boleh memohon pinjaman dari mana-mana institusi kewangan (Bank) atau membuat perjanjian sewa beli dengan Felda. Harus diingat bahawa harga RM 42 ribu dan RM 75 ribu ini adalah harga pokok, belum dicampur dengan kadar faedah. Dengan mengambil kira tempoh pinjaman selama 20-30 tahun, nilainya adalah sekitar RM 100 ribu-RM 120 ribu.

Tanpa mengundi BN, para peneroka masih boleh membeli rumah itu atau rumah lain yang lebih baik, kerana rumah yang bakal dibina itu bukan diberikan percuma, masih ada pilihan.

PAS juga mengingatkan para peneroka agar tidak lupa kes 25000 peneroka, yang ditindas oleh Felda. Sehingga kini Felda masih gagal memulangkan RM 425 juta duit peneroka terbabit yang disimpan dalam Tabung Tanam Semula, walaupun mahkamah telah keluarkan arahan. PAS mahu peneroka bertanya kepada Felda, ke manakah duit itu telah pergi hingga mereka tidak mampu mengembalikannya kepada peneroka yang menuntutnya?

Jika wang tabung pun boleh lesap, inikan pula projek perumahan yang baru dipecah tanah. Peneroka juga jangan lupa bahawa banyak lagi projek perumahan yang masih terbengkalai diseluruh negara, dan perkara yang sama tidak mustahil akan berlaku, walaupun ketika itu peneroka sudah dikehendaki membayar duit pinjaman Bank. Di mana Felda mahu cari duit RM 32 juta untuk selesaikan projek berkenaan sedangkan hutang RM 425 juta belum mereka selesaikan?

PAS yakin, peneroka yang bijak akan menolak BN. Fikir-fikirkanlah sebelum anda menyesal dikemudian hari.

PAS mengingatkan Perdana Menteri agar sedar kedudukannya dan tidak mengunakan kedudukannya sebagai Perdana Menteri untuk turun berkempen di Hulu Selangor. Gaji beliau semasa turun memecah tanah pada sabtu lepas di Felda Soeharto adalah dibayar dari duit rakyat bukan duit BN. Beliau perlu hormati tarikh sebenar dan tidak berkempen mengunakan jentera Kerajaan sebelum hari penamaan calon. Kalau mahu berkempen gunalah jentera BN sepenuhnya, jika tidak rakyat dengan jelas sudah melihat bahawa jentera BN begitu lemah sehingga terdesak meminjam jentera Kerajaan yang digajikan dengan duit rakyat.

PAS menyeru agar seluruh jentera Pakatan terus mengasak BN di Hulu Selangor dan seluruh negara. Pastikan gambar-gambar jentera Kerajaan yang BN gunakan diambil dan disebarkan untuk perhatian rakyat.

Ust. Idris Ahmad
Ketua Penerangan PAS Pusat


UNTUK TEMAN-TEMAN BLOGGERS YG MELAWAT BLOG INI, TINGGALKANLAH SEPATAH DUA KOMEN UNTUK DIJADIKAN PERINGATAN AGAR AKU X TERLUPA UNTUK MELAWAT BLOG KALIAN KEMBALI.. INSYA ALLAH.. ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..

[+/-] Read More...

HATI-HATI JIKA MENGUNAKAN PC DITEMPAT UMUM.. PENTING...!!!!

بسم الله الرحمن الرحيم

For your information...be careful
HATI2 KALAU MEMAKAI PC DI TEMPAT UMUM (SEPERTI INTERNET CAFE, DLL...) CEK BELAKANG PC DAN LIHAT APAKAH ALAT INI ADA DI BELAKANG PC, BILA ADA, JGN PAKAI PC ITU!!!!

Alat ini dinamakan Keystroke. Ia dicucuk di hujung cable keyboard yg terhubung ke PC, ini digunakan untuk menyimpan semua data yg telah diketik oleh keyboard itu...

Kebanyakan ini dipakai di Internet kafe, pameran, hotel Dan lapangan terbang. Maka berhati2lah terutama anda yg menggunakan Internet di tempat seperti itu untuk mengakses account bank online atau site penting lainnya.

Setelah anda masuk ke account bank, Dan setelah selesai, meninggalkan PC, itu akan dgn mudahnya untuk membuka account itu kembali dgn apa yg sebelumnya anda ketik, yg telah
tersimpan di dlm Black Device.

Jadi, sebaiknya anda periksa dahulu PC jika Ada sesuatu yg mencurigakan di belakangnya sebelum menggunakan Internet di tempat umum untuk mengakses site penting

Semoga informasi ini berguna untuk anda semua.. Dan mencegah terjadinya hal2 yg tdk diinginkan dan sampaikan kepada sahabat handai. GuaNo GamOk


(update usb keystroke image )

UNTUK TEMAN-TEMAN BLOGGERS YG MELAWAT BLOG INI, TINGGALKANLAH SEPATAH DUA KOMEN UNTUK DIJADIKAN PERINGATAN AGAR AKU X TERLUPA UNTUK MELAWAT BLOG KALIAN KEMBALI.. INSYA ALLAH.. ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..

[+/-] Read More...

Monday, April 5, 2010

ISTERI SEKSI GILA, TUNGGU LA SUAMI KENA SEKSA

بسم الله الرحمن الرحيم

Bung Bersama Isterinya Yang Seksi Gila...!! Fuhhh...!!!

UNTUK TEMAN-TEMAN BLOGGERS YG MELAWAT BLOG INI, TINGGALKANLAH SEPATAH DUA KOMEN UNTUK DIJADIKAN PERINGATAN AGAR AKU X TERLUPA UNTUK MELAWAT BLOG KALIAN KEMBALI.. INSYA ALLAH.. ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..

[+/-] Read More...

KO NI DAH GILA KE DAH BUANG TEBIAT ?

بسم الله الرحمن الرحيم

K'tangan k'jaan perlu sokong GST jika mahu gaji lebih baik

Gaji penjawat awam boleh dinaikkan dengan syarat 1.2 juta penjawat awam meningkatkan produktiviti dan menyokong inisiatif kerajaan untuk Malaysia menjadi ekonomi berpendapatan tinggi, kata Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak hari ini.

Beliau berkata selagi produktiviti meningkat, gaji mereka akan diselaraskan seiring dengan ekonomi yang lebih kukuh.

"Gaji mereka akan diselaraskan mengikut perkembangan. Apa yang penting ialah dengan pengukuhan ekonomi, perolehan kerajaan juga meningkat," kata beliau dalam program "Setahun di Aras 5: Temubual Khas Bersama Perdana Menteri” yang disiarkan Bernama TV.

Najib, yang juga menteri kewangan, turut menegaskan mengenai kepentingan pelaksanaan Cukai Barangan dan Perkhidmatan (GST) sebagai satu daripada cara meningkatkan hasil kerajaan.

"Itulah sebabnya GST amat penting. Rakyat mahukan gaji yang lebih tinggi tetapi tidak mahu menyokong GST. Saya memerlukan sokongan 1.2 juta penjawat awam. Sekiranya anda mahu dibayar gaji yang lebih baik di masa depan, saya perlu mengukuhkan asas perolehan kerajaan kerana kalau tidak, dari mana saya akan dapat wang untuk membayar penjawat awam?," katanya. - malaysiakini.

Apa punya bodoh la si mr.bean ni buat kenyataan mcm ni. Ushar kakitangan awam sokong kerajaan naikkan cukai barang2 dan perkhidmatan lepas tu naikkan gaji mereka. kira ok la tu kan. Habis tu org yang kerja kilang ni? org yg kerja kebun? nelayan? petani? yang miskin yang merempat ni siapa yang nak naikkan gaji mereka? barang2 jadi mahal, perkhidmatan kena bayar lebih. gaji mereka tetap mcm tu jugak. gila punya kenyataan!!!!UNTUK TEMAN-TEMAN BLOGGERS YG MELAWAT BLOG INI, TINGGALKANLAH SEPATAH DUA KOMEN UNTUK DIJADIKAN PERINGATAN AGAR AKU X TERLUPA UNTUK MELAWAT BLOG KALIAN KEMBALI.. INSYA ALLAH.. ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..

[+/-] Read More...

Sunday, April 4, 2010

WANITA UMNO NI, TAK PUAS HATI KEDAI KENA ROBOH NAK SURUH ORANG BUAT "TIGER SHOW" PULAK..

بسم الله الرحمن الرحيم

Isteri Ketua Cawangan Umno cuba membogelkan wanita di Johor


Seorang wanita yang didakwa isteri kepada seorang Ketua Cawangan Umno dari Johor bersama seorang rakannya telah bertindak di luar batasan manusia waras apabila cuba bertindak melondeh pakaian seorang wanita dengan tujuan untuk membogelkannya.

Menurut mangsa yang berusia dalam lingkungan 40 tahun itu, isteri Ketua Cawangan Umno itu telah mendatangi beliau untuk menarik pakaiannya dengan niat untuk membogelkannya, namun secara tiba-tiba, perlakuan itu dihentikan kerana anak jiran wanita terbabit keluar.

Menurut Ketua Penerangan Dewan Pemuda PAS Pusat, Saudara Suhaizan Kayat (gambar) dalam blognya, beliau telah didatangi seorang wanita bersama suaminya mengadu perlakuan buruk yang dilakukan isteri Ketua Cawangan Umno itu malam tadi.

“Malam ini saya mendapat laporan daripada seorang wanita berusia awal 40 an bersama suaminya”, kata Suhaizan.

“Wanita ini telah didatangi oleh isteri seorang Ketua Cawangan UMNO di Johor bersama seorang rakannya dan cuba menarik baju dan kain wanita ini dengan tujuan untuk membogelkannya.

Secara tiba-tiba anak jiran wanita ini keluar dan isteri ketua Cawangan UMNO telah memberhentikan pelakuan sumbangnya itu.

“Isteri Ketua Cawangan UMNO ini telah melemparkan kata-kata kesat kepada wanita ini seperti babi, sial, baliklah Kelantan dan lain-lain”, jelasnya lagi dalam blog http://kentong-suhaizan.blogspot.com.

Difahamkan, tindakan mengugut ini dilakukan adalah berikutan perasaan tidak puas hati isteri Ketua Cawangan UMNO yang telah melihat wanita ini mentertawakan perobohan warong suaminya oleh Penguatkuasa Pejabat Tanah Daerah baru-baru ini.

Semasa kejadian perobohan itu wanita ini kebetulannya berada dihadapan warong tersebut. Apabila warong ini roboh maka terdapat sorakkan berlaku dan wanita ini kononnya telah mentertawakan warong yang telah roboh itu.

Menurut Suhaizan lagi, isteri Ketua Cawangan Umno itu bertindak mengugut mangsa untuk membogelkannya kembali di khalayak ramai jika mereka bertemu lagi selepas tindakan pertamanya untuk membogelkan wanita itu tidak kesampaian kerana anak jiran wanita nampak.

“Sebelum beredar isteri Ketua Cawangan UMNO ini telah mengugut akan membogelkan semula wanita ini dihadapan orang ramai jika mereka bertemu lagi.

“Isteri Ketua Cawangan UMNO ini jugak mengugut akan menarik bantuan sekolah anak wanita ini”, jelas Suhaizan dalam blognya.

Suhaizan juga menjelaskan wanita itu berada dalam keadaan yang malu, geram dan benci.

“Hatinya sentiasa diruntun kebimbangan setiap masa sehingga mahu menaiki lif pun berasa takut berjumpa isteri Ketua Cawangan UMNO ini.

“Yang sangat membimbangkan adalah wanita ini sentiasa membawa pisau untuk mempertahankan dirinya jika berlaku usaha untuk membogelkannya.

“Keadaan ini boleh menyebabkan masalah jenayah berlaku”, jelasnya lagi.

Menurut Suhaizan yang juga Naib Ketua Dewan Pemuda PAS Negeri Johor, semua rakaman perbualan dan gambar berkaitan aduan itu ada dalam simpanan beliau. Sambil menyatakan, menunggu masa untuk dikeluarkan. - warkahdaily


UNTUK TEMAN-TEMAN BLOGGERS YG MELAWAT BLOG INI, TINGGALKANLAH SEPATAH DUA KOMEN UNTUK DIJADIKAN PERINGATAN AGAR AKU X TERLUPA UNTUK MELAWAT BLOG KALIAN KEMBALI.. INSYA ALLAH.. ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..

[+/-] Read More...

KASI POTONG ITU SEMUA SUBSIDI.. RAKYAT BODOH NI BUKAN BOLEH BUAT APA PUN

بسم الله الرحمن الرحيم

KERAJAAN KAJI PEMBERIAN SUBSIDI – berita hairan

Ismail Sabri Yaakob (gambar), berkata kerajaan sedang mengkaji pemberian subsidi kepada rakyat yang berjumlah RM73 bilion melalui pengwujudan Makmal Rasionalisasi Subsidi.

Beliau berkata, makmal itu diketuai Idris Jala, dan dijangka menyiapkan cadangan dan kajian berkenaan sebelum pembentangan Bajet 2011 tahun ini.

"Kajian itu termasuklah apa juga berkaitan subsidi sama ada makanan, perkhidmatan, tol, tarif elektrik, pertanian, pelajaran dan sebagainya. Ia dibuat untuk melihat sama ada berlaku pertindihan, rasionalnya dan di mana yang perlu dibaiki, dikurangkan dan sebagainya," katanya kepada pemberita di sini, hari ini.


KENAPA KERAJAAN TAK ADA BUAT KAJIAN TETANG KOMISEN KAPAL SELAM…
KENAPA KERAJAAN TAK BUAT KAJIAN TENTANG BANGUNAN YANG RUNTUH RUNTUH… …
KENAPA KERAJAAN TAK BUAT KAJIAN TENTANG BERAPA BANYAK DUIT LINGKUP KERANA RASUAH…
KENAPA KERAJAAN TAK BUAT KAJIAN PROTON JUAL KERETA KAT NEGARA LUAR MURAH-MURAH JER TAPI JUAL KAT RAKYAT SENDIRI MAHAL NAK MAMPOS.. ?
KENAPA ASIK ASIK NAK GANGGU DUIT SUBSIDI ?

- TT


UNTUK TEMAN-TEMAN BLOGGERS YG MELAWAT BLOG INI, TINGGALKANLAH SEPATAH DUA KOMEN UNTUK DIJADIKAN PERINGATAN AGAR AKU X TERLUPA UNTUK MELAWAT BLOG KALIAN KEMBALI.. INSYA ALLAH.. ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..

[+/-] Read More...

48 JAM BUAT LAWAK BERSAMA PERSATUAN KATAK SEMALAYSIA (PERKASA)

بسم الله الرحمن الرحيم

Gerakan, MCA enggan tunduk

KUALA LUMPUR 3 April - Naib Presiden Gerakan, Datuk Dr. Teng Hock Nam dan Timbalan Setiausaha Agung Pemuda MCA, Low Chew June enggan tunduk kepada desakan Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa) agar memohon maaf secara terbuka kerana melabelkan pertubuhan itu sebagai rasis.

Kedua-dua pemimpin tersebut sebaliknya tetap mempertahankan kenyataan mereka dan beranggapan bahawa perjuangan Perkasa bertentangan dengan gagasan 1Malaysia.

Hock Nam berkata, ucapan pemimpin dalam Mesyuarat Agung Perkasa pada 27 Mac lalu banyak menyentuh sensitiviti kaum yang boleh memecah belahkan perpaduan di Malaysia.

"Saya membawa ideologi parti Gerakan yang menentang perkara yang boleh menimbulkan perbalahan antara kaum. Saya tidak melakukan apa-apa kesalahan dan tidak perlu memohon maaf kepada sesiapa,'' katanya ketika dihubungi Mingguan Malaysia di sini hari ini.

Semalam, Perkasa mahu Hock Nam dan Chew June serta dua akhbar berbahasa Cina memohon maaf secara terbuka dalam tempoh 48 jam kerana melabelkan pertubuhan itu sebagai rasis.

Selain itu, Perkasa turut mendesak Hock Nam dan Chew June untuk memohon maaf kepada bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad kerana melabelkan ucapan beliau sebagai menjijikkan dan bersifat perkauman semasa merasmikan mesyuarat agung berkenaan.

Hock Nam berkata, persidangan tersebut ada menyebut bahawa kaum Cina akan merampas Malaysia pada masa akan datang dan ini sama sekali tidak benar.

"Ini jelas menyentuh isu perkauman dan tidak wajar dilakukan oleh seseorang pemimpin. Dalam perlembagaan ada menyebut bahawa tiada diskriminasi ke atas mana-mana kaum dan agama di negara ini,'' jelasnya.

Hock Nam turut menafikan beliau menyebut ucapan Dr. Mahathir sebagai menjijikkan sebaliknya berkata, kenyataannya telah dimanipulasikan oleh pihak tertentu. - utusan

BS: Alo bapak katak bersama anak2 katak yang pantang dicabar.. 48 jam dah berlalu dah. Mereka yang ko suruh minta maaf pun dah terang2 kata tak nak minta maaf.. jadi apa keputusan korang sekarang ni? nak kluarkan keris berkarat ko tu lagi ke? atau nak merajuk ? Atau kat sini aku nak bagi cadangan.. ko pegi la jumpa dia org tu suruh dia org pura2 buat kenyataan maaf. klau x segan la UMNO dan PERSATUAN KATAK SEMALAYSIA nanti. Tengok gambar adnan yaakub kat atas tu. Aku tujukan khas buat korang semua... hehehee


UNTUK TEMAN-TEMAN BLOGGERS YG MELAWAT BLOG INI, TINGGALKANLAH SEPATAH DUA KOMEN UNTUK DIJADIKAN PERINGATAN AGAR AKU X TERLUPA UNTUK MELAWAT BLOG KALIAN KEMBALI.. INSYA ALLAH.. ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..

[+/-] Read More...

DAH LA SAKIT, KENA ROGOL PULAK

بسم الله الرحمن الرحيم

Doktor rogol pesakit. Aku dapat info ni DI SINI. Parah doktor ni, ‘harapkan pagar, pagar makan padi’, bahaya pesakit kalau dapat doktor yang gila seks ni.UNTUK TEMAN-TEMAN BLOGGERS YG MELAWAT BLOG INI, TINGGALKANLAH SEPATAH DUA KOMEN UNTUK DIJADIKAN PERINGATAN AGAR AKU X TERLUPA UNTUK MELAWAT BLOG KALIAN KEMBALI.. INSYA ALLAH.. ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..

[+/-] Read More...