Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Thursday, September 1, 2011

PULAU PINANG MILIK CINA


بسم الله الرحمن الرحيم

Snap Shot..the star, sunday Aug 7th, page 8....UMNO tok sah dok berangan nak jadi Ketua Menteri. Sampai mati le jadi barua Gerakan dan MCA.....harap2 UMNO penang sedar diri cepat...Note: Berpuluh tahun kerusi DUN di pulau pinang memang majoritinya adalah umno punya.. tapi bagi pada parti cina gerakan untuk memerintah atas alasan tolak ansur.. apa punya bangang la otak org umno ni aku pun x tau.. kat perak kerusi DAP yang banyak tapi PAS yang jadi menteri besar perak. Mmg betul itu atas nama perlembagaan kerajaan negeri tp kenapa pulau pinang melayu ramai kerusi kasi pada cina? boleh ke setakat beri alasan tolak ansur? bodoh punya melayu umno!!! ikut lagi parti bodoh.. sampai ketua la bodoh nak mampos..!!! kah kah kah kah..

Note: Ni mana perginya perkasa ni? mana pergi patriot yang handal sangat? mana pergi melayu umno yang nak mempertahankan melayu? takut ke dengan cua soi lek? kih kih kih kih

Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga).- Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim.

[+/-] Read More...