Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Saturday, May 8, 2010

' BUKAN NIAT SAYA NAK SEKSI '

بسم الله الرحمن الرحيم

Justifikasi Seorang Artis Untuk Menghalalkan Yang Mungkar




BABAK Haliza Misbun tampil seksi dengan gaun mendedahkan sebahagian besar payudaranya dalam filem Andartu Terlampau...21 hari Mencari Suami!, bakal mencetuskan kontroversi. Apakah Haliza yang juga penerbit filem ini sengaja paparkan babak itu untuk melariskan filem itu?

Maklumlah, ini filem sulung terbitan syarikatnya, BIG Productions Sdn Bhd dan mengeluarkan bajet yang besar, RM1.2 juta, sudah tentu mengharapkan pulangan lumayan apabila ditayangkan di pawagam pada 20 Mei nanti. Namun, Haliza menafikan perkara itu. Katanya, tiada niat untuk tampil seksi seperti itu sebaliknya ada alasan sendiri. "Sebenarnya, saya tidak dapat gambaran ketika penggambaran babak itu. Saya tidak tahu jurukamera akan shoot dari atas. Seandainya, babak itu orang kata saya seksi, terus terang, saya memang tidak sengaja melakukannya. Lembaga Penapis Filem (LPF) juga meluluskan filem ini tanpa sebarang potongan," katanya ketika ditemui selepas pratonton filem ini, baru-baru ini. - Sumber: Harian Metro 01/05/10

Ukuran Seksi Bukan Bergantung Pada Niat, Tetapi Syariat Islam

Lucu mendengar dan membaca kata-kata manusia yang bergelar artis. Ketika mana mereka seksi dan tidak menutup aurat, banyak sungguh dalih dan justifikasi yang digunakan untuk menghalalkan apa yang mereka lakukan. Bagi mereka, matlamat akan menghalalkan segala cara yang mereka lakukan tidak kira samada ianya bertentangan dengan syariat Islam atau tidak. Jadi, tidak hairanlah jika Haliza Misbun sendiri berdolak dalih dan menjadikan “niat” sebagai justifikasi menghalalkan tindakannya mendedahkan sebahagian besar auratnya. LPF yang menjadi badan penapis bukanlah badan yang menggunakan kriteria yang digariskan oleh syariat Islam dalam penapisannya. Hakikatnya LPF telah meluluskan banyak filem yang tidak sejajar dengan syariat Islam jadi tidak hairanlah jika LPF juga meluluskan filem yang dilakonkan oleh Haliza Misbun ini.

Situasi seperti ini tidaklah menghairankan kerana umat Islam sekarang sudah dipengaruhi oleh pemahaman liberal dan sekular. Sistem kapitalis yang dijalankan pula tidaklah membantu dalam mengembalikan Islam dalam kehidupan malah menggalakkan lagi maksiat. Artis oh artis… bilakah kalian akan insaf dan bertaubat di atas apa yang kalian lakukan!

-- blogspot.com


UNTUK TEMAN-TEMAN BLOGGERS YG MELAWAT BLOG INI, TINGGALKANLAH SEPATAH DUA KOMEN UNTUK DIJADIKAN PERINGATAN AGAR AKU X TERLUPA UNTUK MELAWAT BLOG KALIAN KEMBALI.. INSYA ALLAH.. ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..

62 comments:

LuFFy said...

mmg sah utk lariskan filem 1st die tu..

pemikiran seni tanah air mmg sudah dikuasai oleh gerakan missionary..
mmg itu yg diorg mahukan..

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

niat tidak menghalalkan cara

ikan emas said...

namanya pun artis..
mereka dilatih baca skrip,
so memang mereka dah siapkan skrip yh hebat laa

antara kaedah nak melariskan produk ialah promosi yg hebat,promosi hebat mesti ada elemen2 yg boleh menarik klien...udahnya siapa yg tertipu ???

keh keh kkeh

ikan emas said...

namanya pun artis..
mereka dilatih baca skrip,
so memang mereka dah siapkan skrip yh hebat laa

antara kaedah nak melariskan produk ialah promosi yg hebat,promosi hebat mesti ada elemen2 yg boleh menarik klien...udahnya siapa yg tertipu ???

keh keh kkeh

nadirah_nadheerah said...

Andaiku tahu, kapan bila ajalku..
ku akan memohon Tuhan tolong panjangkan umurku..

Semoga kita sentiasa dirahmati dan diberkati selalu oleh Allah swt..
Ameen..

noorlara said...

tu yang payahnye kalau mereka yg terlibat dalam bidang hiburan hanya mengutamakan artis yg seksi dan rela untuk diberi job atau promosi

MissXYZ said...

yg wajib ditutup tetap wajib...
malaikat tanya mau jwb cam tu?
nanti depan Allah mau jwb cam tu?
ingat neraka itu seksanya sangat pedih...

sekadar pandangan =)

merbok said...

satu hari nanti akan ada artis yang kata.. "saya tunjuk buah dada untuk dakwah" hahaha munafik gila

aku kadang-kadang ada jugak selak majalah mangga.. artis betina bergambar tak ingat pakai baju mandi/bikini.. tapi bila tanya calon suami.. dia nak yang beriman!! hehehe hahaha macam gampang!!

Mawar said...

kesian ......mengeksploitasi badan sendiri.....tunggu di akhirat nanti...waktu itu pasti datang.........

greenhall said...

kesian..
mmg bodoh.
setuju dgn mawar.. artis sekarang bodoh yg amat coz xrasa rugi utk m'eksploitasi diri sendiri.
mmg liberal sungguh.. ada hati lak nak jadi idola masyarakat. ishishish.

Mohd Fauzi Bin Seman said...

ermmmm... nyam nyam nyam.. mmg sedap di isap...

mariah said...

<>

cik ain said...

he3... apo nok di kato....Penonton pun dok ternanti2 suka sangat nak tengok.

Anonymous said...

generic xanax difference between generic xanax xanax - 0.5 mg xanax effects

Anonymous said...

cheap tramadol online buy tramadol no prescription cod - tramadol no prescription fedex

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol 50mg tablets cost - buy tramadol online overnight delivery

Anonymous said...

xanax online xanax online sales - can u legally buy xanax online

Anonymous said...

carisoprodol 350 mg kind drug carisoprodol - can you buy carisoprodol online

Anonymous said...

xanax online no prescription xanax and alcohol abuse - xanax effects forum

Anonymous said...

generic xanax difference xanax generic xanax - xanax dosage night

Anonymous said...

soma carisoprodol where to buy carisoprodol - medicine soma carisoprodol

Anonymous said...

buy carisoprodol carisoprodol 350 mg what is it for - soma carisoprodol drug interactions

Anonymous said...

xanax online order prescription xanax online - buy xanax generic

Anonymous said...

buy carisoprodol no prescription carisoprodol generic for soma - carisoprodol 350 mg tabs

Anonymous said...

generic xanax order xanax no prescription - xanax xr withdrawal

Anonymous said...

buy tramadol online prednisone and tramadol for dogs - legal buy tramadol online united states

Anonymous said...

carisoprodol 350 mg carisoprodol 350 mg drug interactions - carisoprodol vs soma

Anonymous said...

buy carisoprodol soma carisoprodol dosage - carisoprodol 350 mg codeine

Anonymous said...

buy cialis online price for cialis 10mg - buy cialis online yahoo

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol hcl 50 mg cost - tramadol addiction long term use

Anonymous said...

buy cialis in usa cheap cialis fast - buy cialis online reviews

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol hcl long term use - can i take 100 mg of tramadol

Anonymous said...

cialis 10mg cheap cialis free shipping - order cialis us

Anonymous said...

cialis online order cialis online no prescription - generic cialis walgreens

Anonymous said...

buy cialis online viagra cialis price comparison - cialis 800

Anonymous said...

cialis online generic cialis any good - generic cialis cheap

Anonymous said...

xanax online purchase cheap xanax - can you overdose xanax

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#23561 safe order tramadol online - tramadol dosage dogs pain

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol hcl 50 mg para que sirve - tramadol 50 mg a normal dose

Anonymous said...

tramadol 100 mg tramadol apap high - tramadol for dogs with aspirin

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#38471 tramadol hcl capsules 50mg - tramadol 50 mg vs percocet 5mg

Anonymous said...

buy tramadol online buy tramadol online no prescription usa - tramadol 50mg no prescription

Anonymous said...

http://buytramadolonlinecool.com/#30807 buy-tramadol-online.org - tramadol 100mg buzz

Anonymous said...

http://buytramadolonlinecool.com/#61458 tramadol 200mg - tramadol withdrawal treatment

Anonymous said...

http://blog.dawn.com/dblog/buy/#blog tramadol for dogs reactions - tramadol for dogs + rimadyl

Anonymous said...

tramadol online no prescription buy tramadol hydrochloride usa - tramadol 50mg prescription

Anonymous said...

buy cheap tramadol can you buy tramadol in greece - tramadol strengths

Anonymous said...

http://buytramadolonlinecool.com/#56411 tramadol hcl 50 mg images - tramadol overdose for dogs

Anonymous said...

buy tramadol tramadol clorhidrato 100mg gotas - buy tramadol online safe

Anonymous said...

ways to buy ativan online ativan many get high - what is ativan generic name

Anonymous said...

buy tramadol buy tramadol for dogs usa - can tramadol hcl 50 mg get you high

Anonymous said...

buy generic ativan death by ativan overdose - rare side effects ativan

Anonymous said...

buy xanax online xanax schedule two drug - xanax drug code

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol withdrawal restless legs - is it illegal to purchase tramadol online

Anonymous said...

buy xanax online drug abuse with xanax - xanax 2 mg street value

Anonymous said...

buy tramadol online what is better tramadol or ultram - tramadol hcl 50mg buy

Anonymous said...

http://staam.org/#90723 tramadol hcl 50 mg tablets - lowest dosage tramadol

Anonymous said...

http://ranchodelastortugas.com/#72895 where to order xanax online no prescription - xanax for cheap online

Anonymous said...

buy xanax online is it illegal to buy xanax online from the us - best place buy alprazolam online

Anonymous said...

xanax online no prescription xanax xr generic pictures - alprazolam 0.5 mg side effects

Anonymous said...

where to buy xanax online xanax dosage pink - drug interactions with xanax xr

Anonymous said...

can you really buy xanax online xanax online questionnaire - xanax side effects how long