Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Thursday, December 15, 2011

JOM BUAT LAPORAN POLIS!!!

بسم الله الرحمن الرحيمBerikut isi kandung laporan :

PADA TARIKH 9/12/2011 HARI JUMAAT JAM 9.30 MALAM.SAYA AKRAM IKRAM BIN TAIB AZAMUDDEN
(891218146363) SELAKU PRESIDEN GABUNGAN MAHASISWA ISLAM SEMALAYSIA MENDAPATI TERDAPAT 2 BUAH CLIP VIDEO YANG TERSEBAR LUAS DI LAMAN INTERNET (FACEBOOK DAN YOUTUBE) YANG MENYIARKAN TENTANG PERLAKSANAAN HUKUM ISLAM IAITU HUKUM HUDUD.KETIKA ITU SAYABERADA DI ALAMAT 8-3-2.PANGSAPURI SERI MELATI.BANDAR SERI PUTRA,BANGI,SELANGOR.PADA KLIP VIDEO TERBABIT YANG DINAMAKAN -SEMBANG RAKYAT- MELAKONKAN PERBUALAN BEBERAPA WATAK YANG MEMPERTIKAIKAN DAN MENGHINA PERLAKSANAAN HUKUM HUDUD.PERKARA SEBEGINI BOLEH MEMYEBABKAN TERCETUSNYA SALAH FAHAM SERTA PENGHINAAN TERHADAP HUKUM ISLAM YANG BOLEH MENYEMARAKKAN DAN MENCABAR KESUCIAN AGAMA ISLAM.JUSTERU SAYA MOHON KERJASAMA PIHAK POLIS UNTUK MENJALANKAN SIASATAN SERTA MENGAMBIL TINDAKAN TERHADAP MEREKA YANG TERLIBAT DALAM MEMBUAT,MELAKONKAN SERTA MENYEBARKAN KLIP VIDEO TERSEBUT KERANA SAYA TIDAK TAHU SIAPA YANG TERLIBAT MENGENAI KLIP VIDEO TERSEBUT.

SEKIAN LAPORAN SAYA.Laporan Yang Dibuat Sebelum Ini Mengenai Sembang Rakyat Yang Menghina Hukum Islam dan Hudud Dibuat Sepi. Seolah-Olah Tiada Kepentingan. Video Dalam Youtube Masih Boleh Di Akses. Kalau Bab Laporan Melibatkan Pakatan Rakyat Bukan Main Cepat Siasatan Dijalankan. Mungkin Nak Tunggu Beribu Laporan Macam Laporan UMNO dan PERKASA Terhadap Himpunan Bersih 2.0 Dulu Agaknya Baru Mereka Nak Ambil Tindakan dan Siasat Kut...

Oklah.. Kalau Macam Tuelah Caranya, Jemput Semua Pertubuhan Badan Bukan kerajaan ( NGO ), Persatuan & Individu Yang Cintakan Islam Buat Laporan Polis Beramai-Ramai Seluruh Negara Hari Ini Terhadap Video Sembang Rakyat Yang Jelas-Jelas Menghina Hukum Hudud & Islam Ini. Nak Harapkan Perkasa, Takdalah Diorang Nak Lapor Sebab Diorang Lebih Pentingkan Melayu...

Kita kasi polis senang buat kerjalah..untuk semak siapa sebenarnya yang di belakang tabir yang taja pembikinan tu siapa.lihat [SINI].

Lihat mereka menjenakakan HUKUM ALLAH dibawah.-King of goblok

Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga).- Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim.

[+/-] Read More...

Wednesday, December 14, 2011

UNIVERSITI: UMNO KIAN TERDESAK

بسم الله الرحمن الرحيم

Pelajar UNIVERSITI. Jika kalian mendengar bahawa pembangkang ini adalah golongan lemah dan tak layak menjadi ketua kerajaan.Nah ini salah satu bukti kenapa UMNO sangat takut akan kebangkitan mahasiswa.

"Apabila mereka mula mengganggu kami, waktu sesi soal-jawab, kira-kira empat pengawal keselamatan cuba menghentikan debat tersebut atas arahan (timbalan naib canselor) Rohana Yusof ( gambar kiri).

"Mereka tutup lampu kami tetapi kami buka balik," katanya.

Bagaimanapun, Haziq Abdullah berkata pengawal tersebut tidak cuba menghalang mereka daripada bercakap.

Kejadian sewaktu sesi debat AUKU cuba disabotaj .Namun terimakasihlah sebab INILAH BUKTINYA BAHAWA UMNO KIAN TERDESAK.

Mengapa UMNO terdesak?

Mereka terdesak untuk mempertahankan pemerintahannya sebab selama 54 tahun merdeka mereka menjadi kerajaan dan wang wang rakyat yang di amanahkan untuk di uruskan oleh UMNO rupa rupanya apabila di Audit,kantoi merata rata.terbukti scandal2 yang banyak menyebabkan wang rakyat mengecil.

Urus tadbir wang negara menyusut.ekonomi makin lemah.Index rasuah memalukan.Daulah negara terancam.Semuanya akibat silap kita membiarkan UMNO bermaharajalela.Jadi kesilapan kita mempercayai UMNO ialah parti yang layak memegang tampuk Putrajaya rupanya silap.Namun amat sukar untuk menumbangkan UMNO sebab kesemua system negara kita dah dikuasai oleh golongan ini.

Kita lihat sahaja badan badan kehakiman,ketua ketua hakim yang engan tunduk kepada UMNO di arah berhenti atau dipecat.

Jabatan Polis negara juga tercemar.kerja polis kini ialah melindungi UMNO dari ganguan pembangkang.Mereka mengarahkan Polis menagkap/sekat aktiviti pembangkang walaupon ianya tidak bercangah dengan undang2.

Jabatan kerajaan di ugut supaya taat kepada UMNO.Mereka menguasai SPRM,menyebabkan system SPRM menjadi celaru.Pegawai UMNO yang rasuah terlepas.sisatan menjadi berat sebelah.Begitu juga SPR.system pilihanraya kucar kacir.semua garak kerja SPR hanya untuk memastikan UMNO menang PRU13 .Sudah tidak boleh dipercayai.

Negara kita kian parah.Rakyat yang menunjukkan protes di jalanraya kini dikengkang,cenkaman ini bagi memastikan UMNO/BN tidak digugat.

Segala usha UMNO menguasai media juga amat membimbangkan.Setiap stesyen TV negara kita tercemar dengan idealogy dan dakyah halus UMNO.mereka menunjukkan bahawa UMNO sahaja layak memerintah dan pembangkang digambarkan sebagai nyamuk yang jahat mengangu ketenteraman rakyat.

Hidup kita rakyat Malaysia kian tergugat keamanannya disebabkan penguasaan UMNO.Tiada lagi badan.agensi hatta kuasa raja raja yang mampu menegur UMNO dan memperbetulkan system yang telah rosak ini.Maka penulis menyeru sekalian rakyat Malaysia agar detik PRU13 nanti.UNDILAH parti selain dari UMNO / BN.Hindari dari memberi undi kerana setiap undi kepada UMNO / BN membawa padah!!! - King Of Goblok

Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga).- Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim.

[+/-] Read More...

Tuesday, December 13, 2011

SHAHRIZAT FIDLOT TAKUT SUDAH

بسم الله الرحمن الرحيم

Shahrizat elak lagi desakan tuntut beliau berundurSenator dan Menteri Wanita, Keluarga dan Pembangunan Masyarakat Datuk Shahrizat Abdul Jalil sekali lagi mengelak desakan supaya beliau meletakkan jawatan berhubung penyelewengan dalam projek ternakan lembu Perbadanan Fidlot Kebangsaan yang dimiliki syarikat suaminya.

Sejak kontroversi itu timbul, Shahrizat dibidas pelbagai pihak yang tidak berpuas hati dengan tindakan NFC yang diberi pinjaman mudah RM250 juta daripada kerajaan tetapi membelanjakannya dengan membeli kondominium mewah, kereta mewah dan membiayai perjalanan luar negara.

Ketika diasak oleh wartawan di pintu masuk Dewan Negara hari ini, Shahrizat ditanya mengenai desakan pelbagai pihak yang mahu beliau berundur. Ketua Wanita Umno itu bagaimanapun memilih untuk tidak menjawap dan sekadar berkata "tidak, tidak" sebelum beredar meninggalkan premis itu dengan kereta rasmi kementeriannya.

Semasa mesyuarat agung tahunan (AGM) Umno dua minggu lalu, Shahrizat enggan menjawap sebarang soalan yang berkaitan dengan projek lembu itu selepas membidas pembangkang pada ucapan dasar beliau.

Beliau juga menolak dakwaan bahawa dirinya terbabit dengan syarikat yang dikendalikan oleh suaminya, Datuk Seri Mohamad Salleh Ismail, dan menegaskan bahawa beliau tidak kena mengena dengan projek itu.

Antara pemimpin dan ahli parlimen Umno yang menuntut beliau supaya berundur, termasuk - Bung Moktar Radin (Kinabatangan) dan Abdul Ghapur Salleh (Kalabakan).

Bagaimanapun, Shahrizat mendapat sokongan daripada Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin, yang berkata beliau tidak terlibat secara langsung dalam skandal berkenaan. - MK


Note: Sekarang Shahrizat sudah takut untuk memberikan sebarang jawapan mengenai Scandal Fidlot, kenapa takut? Singsinglah lagi lengan baju tu.. selak kain sama..

Banyak lagi yang Rafizi simpan tu.. semua pendedahan tu baru setakat tahun 2009 saja belum masuk 2010 lagi.. RM250 Juta tu banyak tu.. banyak juga benda boleh dibeli dengan jumlah sebanyak itu..

Kata orang tua-tua.. berani kerana benar takut kerana salah.. jadi korang nilaikanlah sikap pemimpin Wanita UMNO ini..

Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga).- Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim.

[+/-] Read More...

KLIP VIDEO HINA ISLAM DEDAH SIKAP HIPOKRIT UMNO

بسم الله الرحمن الرحيم

KENYATAAN MEDIA

Saya ingin mempersoal mengapa Rais Yatim terus membisu terhadap Video yang berjudul 'Musim Hudud Pas' dan 'Lagi Hudud PAS' itu secara jelas mengelirukan umat Islam di Malaysia dimana ia telah disebar luas di Facebook dan Youtube baru-baru ini.

Kita tidak boleh nafikan bahawa sejak akhir-akhir ini media boleh direka dalam pelbagai bentuk dan corak kerana perkembangan teknologi yang pesat, tetapi seharusnya tidak boleh sehingga menghina agama lebih-lebih lagi Islam itu sendiri.

Kita amat khuatir terhadap perkembangan sebegini memandangkan para pelakonnya terdiri dari orang Islam dan ada diantaranya berlakon yang seagai agamawan disamping penggunaan kamera beresolusi tinggi yang sudah pastinya mahal harganya.

Video ini juga mempunyai unsur yang boleh mencetuskan salah faham serta penghinaan terhadap hukum Islam.

Kesucian agama Islam boleh tercemar selagi Menteri yang bertanggungjawab terus membisu terhadap isu ini, seharusnya Menteri terbabit beri respon segera.

Amat dikesali bila ulasan dan tindakan terpilih dilakukan bila menggugat kuasa dan kedudukan BN dan UMNO sedangkan sekiranya tidak merugikan dibiarkan dan semacam digalakkan.

Rakyat juga masih ingat mengenai respon Rais Yatim terhadap video klip UNDILAH walaupun pada hakikatnya video tersebut amat bermanfaat untuk rakyat.

Beliau (Rais Yatim) pernah berkata berkata bahawa klip video Undilah tidak sesuai ditayangkan kerana ia mengandungi babak yang tidak disenangi segolongan masyarakat.

Rais Yatim juga sepatutnya perlu sedar bahawa klip video 'Musim Hudud Pas' dan 'Lagi Hudud PAS' juga amat mengelirukan kerana ini ialah soal amalan Syariah yang termaktub dalam Al-Quran, ia tidak boleh dipaparkan melalui video melalui cara yang salah, perlu rujuk dahulu dengan agamamawan misalnya.

Saya memandang isu ini amat berat, Umno-BN nampaknya redha dengan perkara ini. Ianya juga mededahkan sikap hipokrit yang sebenar dalam keadaan umno meluangkan slogan kononnya membela Islam.

Terbaru kita dapati berdasarkan pendedahan seorang blogger menjelaskan bahawa admin blog sembang rakyat yang bertanggungjawab memuat naik video ini ke internet menunjukkan bahawa individu tersebut adalah orang Umno dan dipercayai rapat dengan Noh Omar, individu yang dimaksudkan ialah pemilik emel ajaff8@gmail.com.

Parti pembela Islam ala Umno ini pada hakikatnya adalah penaja perosak kemuliaan Islam dengan membiaya kerja-kerja jahat sebegini,rakyat sudah muak dengan cara pembelaan Islam ala Umno dan mereka perlulah di tolak pada PRU13 demi kestabilan negara.

Drs. Khalil Idham Lim

Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga).- Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim.

[+/-] Read More...

Monday, December 12, 2011

AKHIRNYA TAHI ITU DIMAKAN OLEH MEREKA SENDIRI

بسم الله الرحمن الرحيم

Lanjutan kisah Deligasi Umno Pulau Pinang yang menyerahkan empat hadiah seakan ‘NAJIS manusia’ sempena harijadi Lim Guan Eng tempoh hari yang dibungkus seperti kek kepada kakitangan kerajaan di Komtar, George Town, yang menempatkan Kompleks Pentadbiran Kerajaan Negeri. (DI SINI)Note: Kah kah kah kah.. keling-keling umno ni apa pun tak boleh... kah kah kah kah

Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga).- Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim.

[+/-] Read More...