Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Friday, June 5, 2009

JomPHP Youtube Downloader


jomphp youtube downloader

JomPHP Youtube Downloader, ialah satu laman untuk memuat turun video youtube yang dibangunkan oleh EiNS menggunakan skrip php. Ianya senang digunakan, siap ada penerangan cara2 menggunakannya dalam bahasa Melayu lagi.

Tujuan JomPHP mewujudkan laman ini adalah untuk mempermudahkan lagi mereka terutamanya pembaca JomPHP dan pengguna internet di Malaysia untuk me-muat turun video2 kegemaran masing2 dari laman Youtube.com.

Untuk menggunakan JomPHP Youtube Downloader,

1. Masukkan id video youtube yang anda tonton, contohnya anda menonton video http://www.youtube.com/watch?v=4akNUE_lyfc maka id video ialah 4akNUE_lyfc.

jomphp youtube downloader 2

2. Pilih format video yang anda ingin download, ada 3 jenis format video iaitu flv, mp4 dan 3gp. Video format mp4 mempunyai kualiti yang lebih baik dari video flv. Video mp4 hd mempunyai kualiti terbaik dari segi video dan audio, saiznya agak besar tapi hanya sesetengah video saja yang ada dalam format HD. Anda boleh tengok video2 hd youtube di Youtube HD.

Manakala format 3gp mempunyai kualiti yang agak rendah tapi ianya sesuai untuk telefon bimbit anda, nokia, SE, samsung, semua boleh main format 3gp. Selepas itu tekan butang muat turun video.

jomphp youtube downloader 3

3. Nah, hanya perlu tunggu video yang anda download itu siap dan selepas itu bolehlah anda tengok puas2 di dalam pc atau transfer ke telefon bimbit anda. Senang bukan?

Laman web JomPHP Youtube Downloader ini dibuat suka2 oleh saya, tak sampai sejam pun buat ini. Segala kredit telah saya letakkan kerana saya kurang suka buang link kepada pencipta asal.

Selamat mencuba kepada anda yang belum tahu. Rajin2lah forward kepada rakan2 ya! :)

edit: Anda juga boleh menggunakan youtube video download di page Youtube Download.


(cf - jomphp)

0 comments: