Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Friday, June 5, 2009

Apa itu Gravatar?Apa itu Gravatar?Gravatar ialah gambar anda yang muncul selepas anda meninggalkan komen pada blog/website yang support Gravatar.

Saya perasan masih ramai pembaca blog ini yang masih tidak mempunyai Gravatar.Untuk lebih kefahaman, saya sediakan contoh dibawah.

Tanpa Gravatar:

grav1

Dengan Gravatar:

grav2

Kan menarik tu guna Gravatar.Kalau anda mahu menggunakan Gravatar, hanya pergi ke Gravatar.com dan daftar akaun percuma anda.Dan bila setiap kali anda nak komen, gunakan emel yang anda daftar di website Gravatar tadi.

Selamat mencuba ;)

(cf - jomphp)

2 comments:

nabilah_2908 said...

BJ xmau wt ke..? hehe

BUJANG SUSAH said...

hehehehee... maleh la abg dik...