Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Saturday, April 3, 2010

SIAPA YANG GUNA KERETA PRODUA KELISA DAN PROTON SAVVY SILA AMBIL PERHATIAN...!!!!

بسم الله الرحمن الرحيم





Pergh.. slumber jer dia org kata kereta ni kereta murah...!!! Macam sampah jer dia org buat kereta nasional kebangaan kita semua ni kan. Kalau kat Malaysia bergolok bergadai cari duit nak bayar bulanan sampai 10 tahun. Tonggang terbalik dalam riba nak rasa pakai kereta ni. Sampai 3-4 kali kena tarik dgn bank. Dekat sana kereta kebangaan kita ni dikira kereta bangsat je. Siap ketawakan lagi plak tu... x patut.. x patut.. hehehehe

Amacam produa dan proton? tak nak saman TOP GEAR ke? hehehe...

"Gunakanlah barangan buatan malaysia, MAHAL dan TIDAK BERKUALITI " hehehe...


UNTUK TEMAN-TEMAN BLOGGERS YG MELAWAT BLOG INI, TINGGALKANLAH SEPATAH DUA KOMEN UNTUK DIJADIKAN PERINGATAN AGAR AKU X TERLUPA UNTUK MELAWAT BLOG KALIAN KEMBALI.. INSYA ALLAH.. ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..

77 comments:

Anonymous said...

Memang bangsat pun yang kumpulan yang menjerut tengkuk rakyat dengan bahaya ni.Mereka jual tapi mereka tak pakai pun kereta ni.Kerajaan biarkan mereka menipu soal nyawa rakyat sendiri.

aishah jauhara said...

Salam.

Minta izin untuk copy video ni.

Syukron.

Anonymous said...

biasala yang tukang komen tu orang kaya kat britain. hakikatnya ramai lagi yg miskin di britain yg beli perodua dan proton.. ikut kemampuan la

lagi pun memang kereta malaysia macam tin milo..itu fakta..

Uthma-Neo said...

Secara logiknya Dasar Automotif Nasional tu untuk kepentingan siapa?

Untuk rakyat?
Untuk negara?
Untuk Si Polan dan Si Polan?

Apa yang pasti kalu tak jual kereta yang tak berkualiti tu kepada rakyat dengan harga yang mahal, dah lama dah Proton K.O.

Jual kt luar negara tak laku, apa lagi yang boleh buat selain dari cekik dan paksa rakyat sendiri beli kereta KEBANGGAAN negara.

p/s Kalu org tua tu tak wujudkan proton dulu, dgn harga yg sama dah lama dah aku dapat pakai keta yg lbh mewah dan lbh berkualiti dari proton.

kamal said...

kereta jepun masa dulupun orang kata guna tin milo. Ramai org Malaysia yg tak menghargai barangan buatan Malaysia. Kereta Jepun yang direcon sanggup beli beratus ribu, biarpun dah berdaki karat jepun. Banyak perkhidmatan yg diberi percuma oleh kerajaan org kita pulun habis-habisan, sebab free.Nak kata terima kasih jauh sekali.Kalau yang buat tu bukan org "kumpulan kita" semua tak kena. Nabi Muhammad pergi menziarah org Yahudi yg sakit.Yahudi itu selalu menyakiti Nebi. Kita org buat semua tak kena.Yg kena puak kita aje.

Anonymous said...

syarikat milikan bumiputra sial memang menghasilkan barangan sial dan low standard macam sifat dan sikap sendiri. jangan banding jepun ngan kamu bodoh. terus tidurlah melayu sial!

Anonymous said...

Salam..setuju dgn Kamal..Istifar banyak2..tak perlu membalas..bahasa melambangkan pemikiran dan tatasusila..salam

Anonymous said...

Salam...di harap pihak admin memantau komen yg ada..komen yg diluahkan dgn cara kasar dan tidak berhemah perlulah di buang. Bukan sikap dan sifat Melayu tulen berkasar..tegur dgn bijak,berkongsi ilmu adalah yg terbaik..Menegurlah dgn berhemah..tidak perlu menggunakan segala macam perkataan yg n=menghina,apalagi menghina bangsa dan agama. Saya bukanlah pro mana2 kaum,mazhab mahupun parti..sekadar menegur sebagai sahabat forum..maaf andai terkasar bahasa di bulan mulia ini..wasalam

Anonymous said...

Salam...di harap pihak admin memantau komen yg ada..komen yg diluahkan dgn cara kasar dan tidak berhemah perlulah di buang. Bukan sikap dan sifat Melayu tulen berkasar..tegur dgn bijak,berkongsi ilmu adalah yg terbaik..Menegurlah dgn berhemah..tidak perlu menggunakan segala macam perkataan yg n=menghina,apalagi menghina bangsa dan agama. Saya bukanlah pro mana2 kaum,mazhab mahupun parti..sekadar menegur sebagai sahabat forum..maaf andai terkasar bahasa di bulan mulia ini..wasalam

Anonymous said...

kita semuua dah tahu.dasar orang putih suka komen pasal mengomel barang apa2 pun..mesti mereka bangga pasal kereta 2 pun barang meraka bagus dari orang lain.hakikatnya kita kia yg boleh suka banga dengan barang mereka.....

Anonymous said...

Mat salleh ni kalau pasal hentam barang orang, dia memang no 1. Aku pernah kerja di US dan UK. Dia buat kita bi macam second class je. Pada dia orang tu hampeh, matematik tambahan yang kita belajar masa tingkatan 5 tu pun hampeh ni baru belajar kat U. Kenapa kena kondem barang orang, sebab nak bagi laku barang buatan depa. Kita yang bodoh dok kondem barang sendiri. Minyak sawit yang bagus pun dikondem kata penyebab bermacam jenis penyakit sebab apa nak pastikan minyak jagung depa on production. Kalau tak lingkup negara depa. Bagi yang pernah dok kat negara hampeh ni, tahulah cerita sebenar. Yang bodoh orang kita sendiri. Menjatuhkan barang dan negara sendiri. Pilihan ditangan kita, tak bagus jangan beli, bila tak beli, production tak dapat sambutan, lepas tu tutup kedai. Tapi sebab dia ekonomic dan bagus le product tu masih bertahan. Macam ni lah, aku rasa hang kena pi sambung belajar sampai peringkat lebih tinggi lagi, kalau boleh sampai PhD. Satu je aku nak tanya, apa beza Sijil, Diploma, Degree, Master dan PhD. Kenapa Diploma 3 tahun, Degree 4 tahun, Master 1 tahun dan PhD sampai 5 - 7 tahun. Kalau boleh bezakan barulah hang boleh komen dan kondem sesuatu benda. Kalau tak, segala komentar menyerlahkan lagi kebodohan dan tahap pelajaran seseorang insan....

Anonymous said...

generic xanax xanax 2mg green - xanax to get high off of

Anonymous said...

generic xanax xanax joint pain - xanax dosage for recreational use

Anonymous said...

buy tramadol online get prescription online tramadol - best place buy tramadol online

Anonymous said...

buy xanax online without rx 2mg klonopin vs xanax bar - how long are xanax pills good for

Anonymous said...

buy tramadol online best website buy tramadol - tramadol hcl vs.tylenol 3

Anonymous said...

generic xanax buy xanax san francisco - xanax dosage pink

Anonymous said...

xanax online xanax effects unborn child - xanax pills colors

Anonymous said...

generic xanax can you overdose xanax pills - overdose 4mg xanax

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol addiction cure - tramadol withdrawal management

Anonymous said...

buy tramadol online reviews buy tramadol online safely - tramadol yellow pill

Anonymous said...

carisoprodol no prescription carisoprodol (soma) abuse potential and physician awareness - vicodin online no prescription needed

Anonymous said...

where can i buy xanax online xanax 2mg in pakistan - xanax online yahoo

Anonymous said...

buy tramadol online what is tramadol 100mg - tramadol hcl and alcohol

Anonymous said...

buy xanax online cheap no prescription xanax generic 1mg - xanax withdrawal panic attack

Anonymous said...

xanax online xanax xr generic pictures - xanax vs vicodin effects

Anonymous said...

buy tramadol online buy tramadol from usa - buy tramadol online for dogs

Anonymous said...

xanax online buy xanax alprazolam online - xanax side effects in children

Anonymous said...

generic xanax buspar and xanax for anxiety - xanax side effects how long

Anonymous said...

buy tramadol online buyer tramadol online - vicodin tramadol withdrawal symptoms addiction

Anonymous said...

cheap alprazolam buy xanax online cheap - xanax 2mg reviews

Anonymous said...

online xanax no prescription drug classification of xanax - xanax 5 panel drug screen

Anonymous said...

carisoprodol 350 mg carisoprodol with codeine - soma 250 mg carisoprodol tablets

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol an 627 online - tramadol addiction home

Anonymous said...

buy carisoprodol cheap carisoprodol expiration date - carisoprodol or soma

Anonymous said...

buy generic cialis no prescription health online cialis - best price generic cialis 20 mg

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol hcl bp - tramadol 50 mg and aleve

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol for dogs side effects - tramadol for dogs safe for humans

Anonymous said...

buy generic cialis cialis online-versand - best buy cialis online

Anonymous said...

xanax pills stronger 1mg xanax 10mg valium - how to buy xanax no prescription

Anonymous said...

buy cialis professional online buy cialis soft tabs - buy cialis online no prescription usa

Anonymous said...

cialis online cialis online us - typical price cialis

Anonymous said...

cialis for sale cialis daily use coupon - cheap cialis viagra

Anonymous said...

buy cialis 10mg buy cialis without perscription - buy cialis from canadian pharmacy

Anonymous said...

generic tadalafil buy cialis us no prescription - buy generic cialis online review

Anonymous said...

cialis online cialis online scams - cialis 30 day coupon

Anonymous said...

cialis online cialis youtube commercial - generic cialis levitra viagra

Anonymous said...

tramadol buy tramadol 50mg - tramadol addiction in dogs

Anonymous said...

buy tramadol tramadol keeps me awake - buy tramadol cash delivery

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#30896 tramadol hydrochloride 50 mg get high - tramadol online pharmacy usa

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol 50mg ratiopharm - tramadol overdose 1500 mg

Anonymous said...

http://buytramadolonlinecool.com/#30694 tramadol 50 mg vs percocet - buy tramadol 50mg

Anonymous said...

order tramadol tramadol high feel like - buy tramadol 100mg online

Anonymous said...

buy tramadol online buy tramadol no prescription cheap - buy tramadol hcl online

Anonymous said...

buy tramadol tramadol 50mg buzz - tramadol qt

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#51438 order generic tramadol - tramadol withdrawal youtube

Anonymous said...

http://buytramadolonlinecool.com/#91646 what does tramadol generic look like - tramadol dosage dogs pain

Anonymous said...

buy tramadol tablets buy tramadol online with cod - buy generic tramadol online

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#62431 tramadol legal to buy online - tramadol vicodin addiction

Anonymous said...

buy tramadol online order tramadol in usa - tramadol for dogs usa

Anonymous said...

buy ativan online ativan side effects children - ativan 50mg

Anonymous said...

http://buytramadolonlinecool.com/#28875 can you buy tramadol online in usa - tramadol online no prescription cod

Anonymous said...

ativan pills buy ativan online - ativan quit drinking

Anonymous said...

xanax generic buy xanax online cheap no prescription - generic xanax round blue pill

Anonymous said...

tramadol without prescription tramadol for dogs maximum dosage - buy tramadol online in florida

Anonymous said...

http://ranchodelastortugas.com/#72895 xanax 1 mg yan etkileri - xanax withdrawal what helps

Anonymous said...

buy xanax online generic xanax uss - suboxone xanax high

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol withdrawal symptoms - tramadol yeast infection

Anonymous said...

http://ranchodelastortugas.com/#50238 .5mg xanax for anxiety - xanax liver

Anonymous said...

buy tramadol online cod overnight tramadol withdrawal worse than vicodin - tramadol 50 mg with alcohol

Anonymous said...

buy xanax online xanax drug side effects - what does a generic 2mg xanax look like

Anonymous said...

http://ranchodelastortugas.com/#58720 how many xanax pills does it take to overdose - drug interactions xanax cymbalta

Anonymous said...

http://ranchodelastortugas.com/#51462 2mg xanax first time - buy alprazolam uk

Anonymous said...

buy xanax online xanax mg - xanax and alcohol stroke

Anonymous said...

buy xanax online mixing vicodin xanax and alcohol - cheapest online xanax

Anonymous said...

http://bayshorechryslerjeep.com/#2mg xanax xr withdrawal symptoms - xanax withdrawal librium

Anonymous said...

how to buy xanax online legally get xanax online - xanax pink pill 029