Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Thursday, May 20, 2010

WANITA INI PUNCA CHONG WEI KELEMASAN DI TANGAN LIN DAN ?

بسم الله الرحمن الرحيم


ummmphhh...uhhh..tolonggg guaaa maaaa....

AKU tidak percaya samasekali berita ini. Mustahil jaguh perseorangan badminton negara kita Lee Chong Wei boleh tumpas kepada jaguh dari China iaitu Lin Dan hanya kerana seorang wanita ini. Aku mendengar cerita dari kawan-kawanku bahawa Chong Wei tumpas kepada Lin Dan kerana kekurangan `pernafasan' akibat lemas `dipeluk dan didakap' dek wanita ini. Sekali lagi aku mengatakan aku tidak percaya.

Walaupun aku tidak mengenali wanita seperti yang ditunjukkan, namun aku yakin wanita itu tentunya `muhrim' kepada Chong Wei. Jika bukan Muhrim, aku rasa wanita tersebut mungkin jahil tentang hukum Islam jika wanita itu Islam. Pada anggapan aku, kalaulah wanita itu adalah DS Wan Azizah, gerenti gambar tersebut akan disiarkan besar-besaran oleh media pencacai setiap kali adanya pilihanraya. Nasib baik wanita tersebut bukan orang terkenal.

Apapun, syabas buat Chong Wei kerana telah berjuang habis-habisan walaupun tewas. Syabas juga buat wanita yang sudi mendakapnya kerana negara ini adalah 1 Malaysia. Aku tidak mahu minta komen dari tok-tok Mufti tentang hukum perbuatan seperti gambar di atas kerana aku rasa aku dah tahu jawapan mereka. Yang penting jaga hati, perbuatan belakang kira!! - wfauzdin.blogspot


UNTUK TEMAN-TEMAN BLOGGERS YG MELAWAT BLOG INI, TINGGALKANLAH SEPATAH DUA KOMEN UNTUK DIJADIKAN PERINGATAN AGAR AKU X TERLUPA UNTUK MELAWAT BLOG KALIAN KEMBALI.. INSYA ALLAH.. ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..

12 comments:

arus perjuangan said...

Chong Wei kena peluk sampai semput itu yang kalah 2 hahaha

Anonymous said...

nmpk mcm rosmah mansor plak. bukan kott...

Vanilla Popsicle said...

lah. patut la kalah.
hmmmm.

Anonymous said...

'Yang penting jaga hati, perbuatan belakang kira!!'

emmm, kamu pasti itu adalah prinsip yg betul?? senang rupenye nak jaga hati ni...ish3... kalo mcm tu, blehla buat papepon (cium,pelok2 tnpa batasan ea)kalo rasa niat tu tanda kasih, semangat or bla3...


*sesungguhnya niat(hati) itu x menghalalkan cara(perbuatan)..

tuntutla ilmu agama selain sibuk pk hal orang lain, mudah2han kita mampu jadi pemimpin yg lebih bertauliah. bukan pengkritik/penyokong semata2

hana said...

mane boleh perbuatan belakang kira!!! Niat baik tapi salah cara, salah la... Kalau tak buat ape ade syariat? Agaknya macam ni lah orang zaman sekarang

Anonymous said...

We should be careful and fussy in all the par‘nesis we give. We should be signally careful in giving opinion that we would not dream up of following ourselves. Most of all, we ought to evade giving counsel which we don't mind when it damages those who woo assume us at our word.

lopper

[url=http://lopper-51.webs.com/apps/blog/]lopper[/url]

Anonymous said...

We should be meticulous and particular in all the information we give. We should be signally aware in giving information that we would not about of following ourselves. Most of all, we ought to evade giving advise which we don't tag along when it damages those who take us at our word.

lopper

[url=http://lopper-51.webs.com/apps/blog/]lopper[/url]

Anonymous said...

We should be meticulous and perceptive in all the information we give. We should be strikingly painstaking in giving information that we would not about of following ourselves. Most of all, we ought to avoid giving advise which we don't mind when it damages those who take us at our word.

estwing

[url=http://estwing-92.webs.com/apps/blog/]estwing[/url]

emaschantique said...

Lemas teruk Chong wei patutlah.
Rasullullah pernah berpesan kepada umat manusia aku tinggalkan kamu 2 perkara sekiranya kamu berpegang teguh kepadanya nescaya kamu tak akan sesat selama-lamanya yaitu Al-Quran dan Sunnahku.

Anonymous said...

We should be careful and particular in all the advice we give. We should be signally prudent in giving advice that we would not about of following ourselves. Most of all, we ought to evade giving advisor which we don't follow when it damages those who take us at our word.

torque wrench

[url=http://torque-wrench-26.webs.com/apps/blog/]torque wrench[/url]

Anonymous said...

We should be meticulous and particular in all the par‘nesis we give. We should be extraordinarily prudent in giving information that we would not think of following ourselves. Most of all, we ought to avoid giving recommendation which we don't tag along when it damages those who take us at our word.

panel saw

[url=http://panel-saw-79.webs.com/apps/blog/]panel saw[/url]

Anonymous said...

To be a good charitable being is to be enduring a amiable of openness to the world, an ability to group undeterminable things beyond your own manage, that can govern you to be shattered in very exceptionally circumstances on which you were not to blame. That says something exceedingly weighty relating to the prerequisite of the principled life: that it is based on a conviction in the up in the air and on a willingness to be exposed; it's based on being more like a spy than like a prize, something somewhat dainty, but whose very special attraction is inseparable from that fragility.