Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Thursday, May 20, 2010

UGUT BUNUH TAK APA.. BERI NASIHAT KENA PENJARA 5 HARI

بسم الله الرحمن الرحيم

'Ancaman' Facebook: 5 hari merengkok di penjara

"DE, Wa nak tanya lu, pasti ke lu boleh hidup esok....jgn aibkan orang, monyet pun jangan."

Dan gara-gara ayat itu Badrul Hisham Abdul Jalal terpaksa merengkok lima hari di penjara.

Lelaki berusia 40 tahun yang mengakui beliau adalah ahli PAS berkata 'kata-kata' itu diletakkan di Facebook halaman perbicaraan kes liwat Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Pengadu kes berkenaan, Saiful Bukhari Azlan bagaimanapun mendakwa kata-kata itu sebagai ugutan untuk membunuhnya.

Menceritakan bagaimana isu berkenaan timbul, Badrul memberitahu wartawan bahawa beliau tergerak untuk memuatkan kata-kata itu ketika bekerja pada Rabu lalu.

"Sebagai orang Islam, saya cuma mengingatkan Saiful supaya tidak mengaibkan orang. Lagipun, kita tidak tahu sama ada kita akan hidup atau mati pada hari esok.

"Ia bukan satu ancaman,” katanya pada sidang media di ibu pejabat PKR di Kuala Lumpur hari ini.

Badrul, yang jelas ketakutan selepas lima hari ditahan berkata beliau hanya menyedari bahawa Saiful membuat laporan polis selepas membacanya di internet pada keesokan harinya.

"Saya berpendapat yang saya tidak melakukan apa-apa kesalahan dan pergi ke balai polis Klang pada Jumaat.

"Sarjan yang bertugas berkata dia perlu menyemak sebuah fail berhubung kes itu. Dia kemudiannya memberitahu bahawa saya ditahan,” kata Badrul.

Dia bagaimanapun mengakui bahawa polis melayannya dengan baik sepanjang penahanan itu tetapi tidak faham mengapa masa yang begitu panjang diperlukan bagi merakamkan kenyataannya itu.

Badrul dibebaskan petang semalam.

Menurutnya, keluarganya juga tidak diberitahu berhubung penahanannya sepanjang lima hari itu.
-malaysiakini-

Note: Ni la malaysia.. kalau yang kena ugut bunuh tu nik aziz, tunggu berpuluh laporan polis dibuat baru la nak buat2 tangkap. Tu pun saja jer nak tutup cerita. Tak de pun dengar org yg kata nak bunuh nik aziz tu kena penjara. Tp beri nasihat kepada binatang yg x bermaruah mcm si shyfools ni terus jer kena penjara 5 hari. Mulianya si shyfools ni di mata kera...jaan malaysia.



UNTUK TEMAN-TEMAN BLOGGERS YG MELAWAT BLOG INI, TINGGALKANLAH SEPATAH DUA KOMEN UNTUK DIJADIKAN PERINGATAN AGAR AKU X TERLUPA UNTUK MELAWAT BLOG KALIAN KEMBALI.. INSYA ALLAH.. ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..

11 comments:

gorgondolamedusa said...

hahaha...
kes org ugut TGNA ape cite?

mamat ni xde ugut bunuh,
yg si saifoool ni terase sgt apehal?
ko ni psiko la foool...

"DE, Wa nak tanya lu, pasti ke lu boleh hidup esok....jgn aibkan orang, monyet pun jangan."

esok tu, bukan esok hari jumaat!
esok tu di dlm kubur, alam barzakh, hari penghitungan.
org2 yg berakal pendek je pk esok tu hari jumaat/esok hari.
aduyai...patutler hancor..rupenye akai x panjang.
dorang ni x pernah pk hari ESOK,
tupasal kat dunia ni suka suki bapak die je wat ape2 pon,
sebab x meyakini hari ESOK.
hahaha...
yela, sedangkan monyet pon kite xleh aibkan, ini kan pula org..
hahahah...
saifooool ni mane ada akai nak pk,
mane ade org mandi wajib bahagian depan je, blakang x payah..
ni masih menganut Islam had-hari ka?
budussssssssssss budusssssssssss....

Hisyam Muhibah said...

ternyata teks-huruf masih gagal membawa maksud sebenar penulisnya kerana dibaca dengan intonasi yang salah, atau dibaca dengan emosi yang membara..

Roronoa Zoro said...

bukan shyfool.. tapi sayfool.. hisfool.. senang kata nak panggil, bagi je nickname FOOL kat dia.. sebb mmg bangang pon!!

aduhai KERAjaan.. si FOOL tue jugak dijulang2.. KERA pon dah jadi FOOL agaknya..

Na'im Nikmat said...

de wa mohon copy paste artikel nie..wa caya sama lu de :-)

BUJANG SUSAH said...

Aku repot polis jugak si naim nikmat ni karang.... tu sebut "de" tu kira mengugut bunuh tau...

Kakzakie said...

Tuan,

Sesungguhnya Allah jua yang maha mengetahui niat tuan. Bersama-samalah kita berdoa moga dijauhi dari bencana akibat mereka yang tidak adil ini.

Innallah ha ma'assobirin.
Wassalam

BUJANG SUSAH said...

Salam.. kak zaki. InsyaAllah.. niat saya inginkan kita semua melihat akan kebenaran. Namun terpulang pada mereka yang mentafsir.

Nabi bersabda: “Apabila kamu melihat kemungkaran, hendaklah kamu cegah dengan tangan; jika tak mampu, dengan lidah; jika tak mampu juga, dengan hati; maka itu adalah selemah-lemah iman.” Riwayat Muslim.

Mencegah dengan hati pun dikira selemah2 iman. Bagaimana pula yang langsung tiada niat mencegah? malah ada yg sanggup merelakan pula?

wallahualam.

muara said...

Saya nak minta artikel ni.. boleh ke?

BUJANG SUSAH said...

silakan

asiaticaherb said...

kau betul2 islam ker.buat silap jek pkai kopiah...tanya diri sendiri dulu baru kata kat orang.huahuahua.

Berahim Katak said...

aku sokong ko asiaticaherb ...

mamat ni pakai kopiah mcm bagus. xkan ler si sialfools tu yg buat silap kan. si sialfools tu kan dah dijamin masuk syurga walaupun tak tau hukum bahawa berhadas besar tu x boleh buat solat. org2 pas ni mmg x tau agama laa.. jadi la mcm org umno yang berimamkan najib. islam perempuannya mestilah x pakai tudung mcm rosmah. islam mestilah peluk2 yg bukan muhrin mcm le chong wei dan salman khan dgn rosmah. islam mestilah menghalalkan judi. islam mestilah kawin bini sexy mcm bung mokhtar. inilah islam yg diterima Allah. islam umno adalah islam sejati. dan imam kami adalah najis tun razak.. wakakaaka