Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Sunday, May 16, 2010

DEMOCRAZY TERPIMPIN.. HEHEHE

بسم الله الرحمن الرحيم

penjawat awam? demokrasi? hahahaha...ini demokrasi terpimpin,sbg pnjawat awam, sume mulut, zip, poket, tlinge, internet kena tutup!!! bodo punye gomen! (utusan melayau)

penjawat awam dilarang buat sebarang bentuk pernyataan awam
15/05/2010 6:07pm


KUALA LUMPUR 15 Mei — Penjawat awam dilarang membuat sebarang bentuk pernyataan awam — lisan atau bertulis — kerana dibimbangi boleh menjejaskan imej perkhidmatan, organisasi dan kerajaan.

Dalam surat edaran kepada semua Ketua Setiausaha Kementerian dan Ketua Jabatan Persekutuan, Ketua Pengarah Perkhidmatan Awam Tan Sri Ismail Adam mengingatkan tentang peraturan yang perlu dipatuhi penjawat awam berkaitan pernyataan awam.

"Dimaklumkan bahawa, Kerajaan memandang serius terhadap sebarang bentuk pernyataan awam yang dibuat pegawai awam sehingga boleh menimbulkan persepsi negatif kepada kerajaan.

"Keadaan ini boleh menjejaskan imej kerajaan serta hasrat untuk menjayakan Gagasan 1Malaysia “Rakyat Didahulukan, Pencapaian Diutamakan”,” katanya dalam surat edaran bertarikh 14 Mei yang disiarkan dalam laman web Jabatan Perkhidmatan Awam.

Di bawah Peraturan 19 (1), Peraturan-Peraturan Pegawai Awam (Kelakuan dan Tatatertib) 1993, pegawai awam tidak boleh, secara lisan atau bertulis atau dengan apa-apa cara lain membuat apa-apa pernyataan awam yang boleh memberi pelbagai implikasi; a. memudaratkan apa-apa dasar, rancangan atau keputusan kerajaan tentang apa-apa isu; b. memalukan atau memburukkan nama kerajaan; atau c. menunjukkan kelemahan apa-apa dasar, rancangan atau keputusan kerajaan. - Bernama



UNTUK TEMAN-TEMAN BLOGGERS YG MELAWAT BLOG INI, TINGGALKANLAH SEPATAH DUA KOMEN UNTUK DIJADIKAN PERINGATAN AGAR AKU X TERLUPA UNTUK MELAWAT BLOG KALIAN KEMBALI.. INSYA ALLAH.. ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..

7 comments:

AzamDin said...

Abdul wahab:demokrasi terpimpin kepala hotak kau

Tiga Abdul

ahahahahaa

ijoks2009 said...

Lepas ni kakitangan kera- jaan kena pakai pengikat mulut mcm anjing garang pakai tu.ha ha ha

dapatkan widget terbaru Tokguru nik Aziz kat sini.(tolonglah bagi sokongan sikit,penat aku buat tu)

http://ijoks2009.blogspot.com/2010/05/siapa-mahu-widget-blog-percuma.html

Roronoa Zoro said...

najib bangang..

mak_ngoh_selamoh said...

:( membisu

gorgondolamedusa said...

hahaha...
salah satu dari jutaan cerita paling silaka pernah aku bace dlm utusan melayau!

najis ni cerita cam punded aaa...
mane hak bersuara kami?
pekejadah slogan rakyat dihulukan?
kakitangan kera-jaan di kemudiankan?
sungguh malang rasenye sbg penjawat awam.
mau jadi kuli batak bapak die ke?
sume yes?
judi? yes
arak? yes
mongol? yes
rasuah? yes
selam? yes
engine? yes

hahahahaha....

terima kasih malaysia!!!

oh lagi 1,
terima kasih krn memberi kami peluang bergotong royong sempena menyambut hari guru.

kepala hotak bapak kau najis,
sambut hari guru, sume guru kena keje overtime semata2 nak bersihkan skolah?

hari lain kan ade derrrrr....
ni hari guru plak ko pilih...
akai tarak ka derrrrrrrr????

buatla bulan depan ke, bile2 mase yg lain ler,
xde la 16 may hari guru, 15 may sume guru kene dtg skola wat gotong royong...

masalahnye di sini ialah TARIKH tersebut, tersangat la x sesuai...
lenkali gune akai, bkn gune c4.



-bunnysutra13lapulakkkkk-

Anonymous said...

sokong gorgondol 1000%

Anonymous said...

http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2010&dt=0515&pub=Utusan_Malaysia&sec=Terkini&pg=bt_26.htm