Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Monday, May 10, 2010

SI BODOH BERBICARA TENTANG EKONOMI

بسم الله الرحمن الرحيم

KERAJAAN SUDAH ABIS DUIT - TINGGAL AIR LIOR

Harus diakui pada hari ini
tanyalah :

pegawai kerajaan dari pegawai tinggi hingga ke peon.. semua akan mengatakan bahawa – KERAJAAN TAK ADA DUIT !
kemudian sila tanya orang berniaga pula... jawapan yang di terima pun sama.
kemudia tanya para kontrektor... jawapan yang di terima adalah sama.
kerajaan hari ini tidak ada duit!!!! ini hakikat..!!!

najib ini bercakap bangang... kalau eropah meleset maka barang ekpot kita tidak ada pasaran.. kenapa bangang sangat ?

angka? angka? angka ini boleh dibuat, boleh laporkan pertumbuhan ekonomi 5 peratus, boleh laporkan pertumbuhan ekonomi 6 peratus ini bukan susah – media di negara mandul – tak ada kang kong dari universiti yang akan mempertikaikan angka yang dikeluarkan.. ini pun kalau kang kong ini boleh membaca

lihat dan kaji:
eropah dalam krisis besar, greece, sepanyol, portugal dan itali sedang nazak. ini belum lagi diambil kira negara greec baru jadi ahli. greece – rakyat sedang bertempur – bertempur dijalan raya mogok berterusan.. semua sedang dalam nazak warga greece sedang menentang kemasukkan IMF – ini petanda baik

rakyat eropah sedang bangun menentang agenda satu dunia yang sedang di rancang oleh elit politik - elit pemodal dan para bankers.

cakap cakap mengatakan ekonomi kita baik adalah cakap orang bangang.. kita mengekpot barangan ke amerika dan eropah kalau amerika dan eropah nazak sapa nak beli barang yang kita buat? bangang punya cakap!

cuba tanya: 100,000 graduan mundar mandir tak ada kerja kenapa mer eka tak ada kerja ?

EKONOMI NEGARA SEMAKIN PULIH – PM

Najib Razak yakin ekonomi negara dapat dipulihkan sepenuhnya dalam tempoh perancangan yang telah ditetapkan oleh kerajaan. Menurut Perdana Menteri, pencapaian tersebut hasil perancangan teliti kerajaan melalui dasar fiskal dan kewangan negara.

“Kedudukan ekonomi Malaysia hari ini, dari sudut pemulihan, saya boleh katakan bahawa kita berada di atas landasan pemulihan yang amat meyakinkan, lebih-lebih lagi jika dibanding dengan negara-negara lain.

“Dalam masa beberapa hari lagi, angka pertumbuhan ekonomi negara bagi tempoh tiga bulan pertama akan saya umumkan,” katanya.

KAH KAH KAH….
woit… BUKAN KE MALAON INI YANG CAKAP ….. OUR ECONOMY HAS NO PRPBLEM…. kah kah kah..
kah kah kah….OUR FUNDUMENTAL IS STRONG?...... kah kah kah..
woit… BILA PULAK EKONOMI KITA SAKIT…kah kah kah..
kah kah kah…. KALAU SEKARANG NAK PULIH…. ERTINYA DULU KITA SAKIT….kah kah kah…
woit… TAPI CAKAP OUR ECONOMY HAS NO PROBLEM…. kah kah kah - TT


UNTUK TEMAN-TEMAN BLOGGERS YG MELAWAT BLOG INI, TINGGALKANLAH SEPATAH DUA KOMEN UNTUK DIJADIKAN PERINGATAN AGAR AKU X TERLUPA UNTUK MELAWAT BLOG KALIAN KEMBALI.. INSYA ALLAH.. ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..

4 comments:

MissXYZ said...

salam
menteri Bn mmg cam tu...
hang pa igt.. 1 MALAYSIA ni bodoh ke?

ayt mau ckp pon tunggang terbalik...
cam ne rakyat nk tabik?

ikan emas said...

Sebagai rakyat yg prihatin kita jg punya tanggungjawab untu membantu kerjaan memulihkan ekonomi negara..

...pelbagai program difikir dan diatur oleh kerajaan untuk memastikan rakyat makmur.

....cuba p kat jusco ke, the mall ke, tesco ...hatta karnival peti laut pun ...tak kira awal bulan ke ,hujubg bulan ke tetap diserbu dek manusia ...mewah atau membazir ???

...walapun gitu...harap kerajaan tunaikan janji.!!

gorgondolamedusa said...

hahaha...
sejak najis memerintah je baru ternampak kesangapan kerajaan..

la ni,
nak claim mileage pon dah kurang,
LADAP ujung minggu pon dah xleh claim,
tahun lepas bule lagi.

cilakak punya kera jaan.

tiraidewangga said...

alhamdulillahhh.....syukur kerana keadaan aman di malaysia....(bukan berserah)selagi ada usaha disitu ada jalan.....
(cuba tanya: 100,000 graduan mundar mandir tak ada kerja kenapa mer eka tak ada kerja ?)
lebih baik tanya.....layakkah mereka mendapat kerja tanpa usaha....(kalu usaha sikit,kemudian komplennya banyak memang susah nk kerja......)ada la seorg kawan cina yg memiliki ijazah perakaunan bekerja di bengkel kereta dekat rumah kawan selama 3 tahun,sekarang dah dapat kerja di maybank.....katanya jgn tunggu peluang,cari peluang.....syukurr alhamdulillahh.....maaf jika ada tersilap kata....