Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Thursday, December 16, 2010

UGUT NAK SAMAN.. ORANG TAK LAYAN TAK JADI SAMAN

بسم الله الرحمن الرحيم


Klik pada image kalau nak baca

- wasiatpejuang

Note: Siapa tak tau berkenaan cerita ni boleh tengok kat SINI Kah..kah..kah..kah...


Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga).- Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim.

4 comments:

puteri said...

alolooo...
siannye die...
org xlayan..
pujuk la diri sndiri ye

UMNO bangang said...

Tak tumbuh x melata,
Tak sungguh org x kata...


Ugut saman org buat x tau..
Tak jadi saman... betul ler tu..

Wakakakaka

Kamal Sanusi said...

Kalau dia terus ngan saman, hanya akan memakan diri sendiri. Silap2 kena terajang kluar dari partinya.

Kalau berada di pihak yang benar, org dah tak takut diugut dan dikezut dgn saman.

Terlajak perahu boleh diundur (kalo tak tenggelam)

Terlajak cakap, hanya muka berkulit babi saja yg tak tau malu.


Wakakakakakaka...............

Anonymous said...

ni budak dajah satu pon tau sape salah...
esok mak die kene rogol die pon bole maafkan sebab die yg jual mak die...
kuikiukiukiuki