Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Thursday, December 16, 2010

MAKANAN RINGAN 'ROTA' ADA LEMAK BABI

بسم الله الرحمن الرحيم

Isu E-Code (Lemak Cik B)



haa kwn2, ni ada isu sikit tentang E-Code (Lemak Cik B). ni pon aku baru dapat berita daripada kawan aku. haa E-Code (Lemak Cik B) ni lah yang menyebabkan otak korang dan otak aq jadi lembap.

***************
Snek ni siapa yang tak pernah makan..?
aku..? confirm aku mengaku yang aku pernah makan.
sumpah aku tak tahu yang snek ni terdapat
E-Code lemak cik B.
punya lah kurang pengetahuan..hehehehehe, dah la snek ni salah satu snek yang aku suka beb..aiyoo awat la orang yang buat snek ni boh lemak cik B..tu lah, punyalah nak merosakkan otak orang2 kita ni termasuk lah aku, awatla si pembuat snek ni boh lemak cik B..kesian kat budak2 la ni, dah la mereka(budak2) zaman sekarang ni tak tau pa...ish3

***************
Yaaa..sekarang ana sudah tau lah..
aiyoo..yang dulu² zaman kanak² ribena makan sudah jadi darah daging owh..
owh..patut lah otak aku sedikit lembab..
ni semua kerja kau yer cik B..
dasarrrrr */>@%#.. !!!

Nih ada list E-Code (Lemak Cik B)
yang ni kena sentiasa ada dalam handphone..
standby babe !

MULSIFIERS E-CODES FOR PIG FAT

1) E 100 16 E 280 31 E 434 46 E 482
2) E 110 17 E 300 32 E 435 47 E 483
3) E 120 18 E 301 33 E 436 48 E 491
4) E 140 19 E 325 34 E 440 49 E 492
5) E 141 20 E 326 35 E 441 50 E 493
6) E 153 21 E 327 36 E 470 51 E 494
7) E 160 22 E 334 37 E 471 52 E 495
8) E 161 23 E 335 38 E 472 53 E 542
9) E 210 24 E 336 39 E 473 54 E 570
10) E 213 25 E 337 40 E 474 55 E 572
11) E 214 26 E 422 41 E 475 56 E 631
12) E 216 27 E 430 42 E 476 57 E 635
13) E 234 28 E 431 43 E 477 58 E 904
14) E 252 29 E 432 44 E 478 59 E 920
15) E 270 30 E 433 45 E 481

- safuanzubir

Note:
Q: Mana perginya JAKIM ?
A: JAKIM tidur bos...

Kah..kah..kah..kah...


Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga).- Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim.

60 comments:

zaL_cdpx said...

kopok nie penah mnjadi peveretku

Haidar Coremand said...

kekadang vegetables fat pn dilabelkan sebagai E..

wan said...

Itu bukan lemak babi la..E tu mrujuk pda pewarna. Klau tk tau jgan la main tuduh2..

Faezah Hannah Al Baj said...

kalau lah benar itu lemak babi..astaghfirullah.. baru semalam mkn rota!!! >.<"

Anonymous said...

apa-apa pun BUNGKUSAN tuuu halal,makan ler bungkusan tu wahai orang-orang yg menghalalkan sesuatu makanan yg bukan hasil orang-orang muslim dgn tidak bersungguh membuat kajian sedangkan anda diberi serta sanggup memikul tangungjawab tersebut atau mungkin anda terlebih awal kenyang diSUGUH RM. kita yg membeli dan jadi pemakan juga wajar beringat-ingat bahawa kita masih mempunyai banyak pilihan.

New Hope said...

Ni masalah biawak hidup, nak kerja rilek, org minta sijil kire kasi jek tak check betul2... makan gaji buta

MBMMBI BAKAL JADI PPSMI

cikWani said...

alamak.. kopok fevret gue nih.....

Anonymous said...

hahahaah camne bole ade cop halal?
jgn suatu hari nanti anak2 kite bkata,
"harampon harammm lah.. janji dmulakan dgn bismillah..."
ni la ajaran umngok yg mhalalkan mende yg haram.

PUPPETS said...

ERRRR KOD MAKANAN NEH ADAKER KAT SUME BUNGKUSAN MAKANAN. CUKUP JUJURKAH SYARIKAT YANG MEMPRODUKKAN MAKANAN TU UNTUK MELETAK KOD. YANG AKU TAHU SEJAK PENYENARAIAN KOD INI DISEBARKAN,AKU CUMA JUMPA BEBERAPA JENIS YG BERKOD.. ITUPUN YANG DATANG DARI NEGARA LUAR.. YANG LAIN ADA LER BARCODE DAN TANDA HALAL, KER KITA KENA CHECK PLAK BARCODE TU DGN ALATAN TERTENTU? ADA SESIAPA BLEH BG PETUNJUK JELAS

Anonymous said...

Salam, ALHAMDULLILLAH saudara-saudara masih menitikberatkan halalnya makanan kita. Soal kebanjiran makanan yg diragui ini berpunca dari siapa sebenarnya? mengapa pula ia dengan mudah berada dipasaran. Itu saudara-saudara tentu lebih arif.Selain dari kurangnya kuasa saingan dari kita sendiri,faktor tak ambil kesah atau serahkan saja pada berwajib dan lebih parah 'banyak' dari kita menjadikan yang halal itu haram. contoh paling mudah membeli makanan dari hasil judi,rasuah dan jenayah yang lainnya. belum lagi buruklaku orang-orang tidak berpuasa dibulan ramadhan lalu makanminum dikedai kafir yang kita sedia maklum menyediakan juadah bangkai babi atau apa sahaja bangkai binatang yang haram bagi muslim.Lalu dengan keadaan sebegini apakah pihak kafir ini tidak melihat laluan mudah bagi mereka.Tentu sekali mereka berfikir 'APA KITA MAKAN,MELAYU MAKAN'

Anonymous said...

kod bagi E sbnrnya merujuk pd lemak2 haiwan...tak kira yg halal atau yang haram. lemak tumbuhn ad juga dlbelkan E...kita ni jgn hnya nk mnuduh tanpa siasat t'lebih dhulu. mgkin phak yg bkenaan telah mnyelidik bkenaan ini.
lebih tepat lagi..TAK PERLU NAK MEMPERPOLITIKKAN BERKENAAN HALAL...!!!

Anonymous said...

keh keh keh kena ler politikan.sebab politik pun ada haram halalnya kan.. halal kalu bn perah hasil rakyat.haram kalu rakyat tuntut hak

aku le said...

Label E setahu aku utk semua lemak yg halal / haram...

so, kl dah ada logo halal JAKIM tu kira dibolehkan makan laa... sebb Jakim dah semak dan disahkan lemak tu drp binatang yg halal...

satu cara lain, kl ragu2 jugak senang jer cerita, JGN MAKAN! :)

Magnet said...

Sila betulkan fitnah ini. Sebarkanlah kebenaran.

Sila rujuk site ini: http://man91blog.blogspot.com/2011/11/keropok-udang-rota-disahkan-halal.html

Anonymous said...

generic xanax where to buy xanax - 2mg lorazepam vs 2mg xanax

Anonymous said...

cheap tramadol get rid tramadol withdrawal - cheap tramadol

Anonymous said...

xanax online 10mg xanax bars - drug withdrawal from xanax

Anonymous said...

tramadol 50mg tramadol generic drug - tramadol high mg

Anonymous said...

buy tramadol online no prescription tramadol and addiction - buy tramadol pharmacy

Anonymous said...

xanax online order xanax mexico - took 2mg xanax

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol online pharmacy - high on tramadol 50 mg

Anonymous said...

generic xanax xanax drug testing how long - much does 2mg xanax cost street

Anonymous said...

xanax online does 1mg xanax feel like - 2mg klonopin vs 2mg xanax

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol tolerance - good place buy tramadol online

Anonymous said...

generic xanax xanax drug dependence - xanax generic . 5 mg

Anonymous said...

buy carisoprodol carisoprodol names - carisoprodol soma vanadom

Anonymous said...

buy tramadol online illegal buy tramadol online - tramadol online usa

Anonymous said...

carisoprodol 350 mg side effects to carisoprodol - carisoprodol sleep

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol for dogs in pain - buy tramadol with mastercard

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol generic ultram 50 mg 180 pills - tramadol 50mg buy online

Anonymous said...

buy cialis online how to buy cialis safely online - generic cialis will available

Anonymous said...

generic tramadol tramadol seizures - buy tramadol online usa

Anonymous said...

tramadol without prescription tramadol quick release - can you buy tramadol online

Anonymous said...

cialis without prescription cialis online lloyds pharmacy - cost of daily cialis

Anonymous said...

xanax online xanax withdrawal pain - buy xanax online prescription

Anonymous said...

cialis online pharmacy generic cialis zoll - cialis golf tips

Anonymous said...

xanax online canadian pharmacy no prescription xanax - xanax in system

Anonymous said...

buy cialis daily cialis online miglior prezzo - cialis best price

Anonymous said...

tadalafil online much cialis daily use - cialis online au

Anonymous said...

buy cialis cheap cialis daily use side effects - cialis online legal

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol (ultram) shelf life - tramadol 50 mg #20

Anonymous said...

buy tramadol mastercard where to buy tramadol online legal - zydol sr 100mg tramadol hydrochloride

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#30896 tramadol 100 mg street value - tramadol online us pharmacy

Anonymous said...

cheap tramadol no prescription need to purchase tramadol - tramadol dosage bluelight

Anonymous said...

buy tramadol buy tramadol in usa - is tramadol for dogs an nsaid

Anonymous said...

buy tramadol online is tramadol legal to buy online - buy tramadol no prescription usa

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#63987 order tramadol american express - taking tramadol high blood pressure

Anonymous said...

buy tramadol tramadol overdose damage - tramadol addictive properties

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol no prescription pharmacy - tramadol hcl doses

Anonymous said...

http://buytramadolonlinecool.com/#56411 tramadol hcl extended release - tramadol 50mg street

Anonymous said...

buy ativan online ativan good opiate withdrawal - pete wentz ativan overdose

Anonymous said...

buy ativan online ativan for depression - buying lorazepam online in the uk

Anonymous said...

ways to buy ativan online ativan dosage per kg - side effects from lorazepam 1mg

Anonymous said...

http://ranchodelastortugas.com/#37284 will xanax show up on a drug test for employment - xanax side effects long term abuse

Anonymous said...

alprazolam 6 xanax and alcohol - drug interactions norco xanax

Anonymous said...

buy tramadol next day tramadol 50mg (generic ultram) - tramadol for dogs - crush

Anonymous said...

buy tramadol online order tramadol online check - tramadol dosage vicodin

Anonymous said...

buy xanax online clonidine xanax drug interactions - drug facts of xanax

Anonymous said...

buy xanax online effects taking 2mg xanax - xanax generic 031

Anonymous said...

http://bayshorechryslerjeep.com/#8193 treatment of xanax withdrawal - difference between xanax bars xanax