Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Thursday, July 29, 2010

TUALA WANITA DALAM KEMALUAN

بسم الله الرحمن الرحيم

PERMATANG SUNGAI DUA - Kesakitan pada kemaluan seorang wanita yang baru melahirkan anak sulung akhirnya terjawab apabila sekeping tuala wanita (pad) ditemui dalam kemaluannya ketika pemeriksaan dilakukan di Hospital Kepala Batas.

Mohd Abd Muhaymin, 24, berkata, pada mulanya dia menyangka kesakitan yang dialami isterinya Noor Hidayah Abd Hamid, 24, hanyalah perkara biasa bagi setiap ibu selepas bersalin.

“Namun kesakitan berulang yang dialaminya sehingga menjadikan dia tidak dapat mengawal diri seperti diserang meroyan memeningkan kepala saya dan ahli keluarga mertua lain.

“Kami sekeluarga bukan sahaja hairan apabila dimaklumkan dia langsung tidak mengalami tumpah darah, tetapi terkejut kerana setiap kali mendekatinya akan terhidu bau busuk yang amat meloyakan seolah-olah menghidu bau busuk,” katanya.

Dia yang bertugas sebagai Pembantu Perangkaan di Jabatan Perangkaan Pulau Pinang, berkata, isterinya yang juga kakitangan Telekom Malaysia Berhad (TM) bersalin di sebuah hospital pada 15 Julai lalu.

Pasangan itu menimang cahaya mata perempuan seberat 2.8 kilogram melalui proses bantuan vakum disebabkan kekurangan tenaga dan tidak berpengalaman kerana pertama kali bersalin.

“Isteri kemudian dibawa pulang untuk berpantang di rumah mertua di Kampung Permatang Sungai Dua di sini. Selepas dua hari kemudian dia merasakan sukar membuang air kecil, manakala sisa darah hasil proses bersalin yang keluar dari kemaluannya tidak teratur dan dalam kuantiti yang amat sedikit.

“ Sejak itu, setiap kali mendekatinya kami akan terhidu bau busuk, manakala dia selalu mengadu sakit di bahagian kemaluan seolah-olah ada benda tersekat di saluran peranakannya,” katanya.

Bimbang tentang keselamatan diri isterinya Abd Muhaymin, kemudiannya membawa isterinya ke sebuah klinik swasta, namun doktor mengarahkan isterinya pulang dengan alasan apa yang dialami isterinya Noor Hidayah adalah perkara biasa selepas bersalin.

“Selepas 12 hari kemudian, bau busuk pada kemaluan isteri semakin ketara sehingga menyebabkan ibu mertua, Faridah Nor Mohd Desa, 54, mengarahkan saya membawanya ke klinik swasta kerana bimbang tentang tahap kesihatan anaknya.

“Selepas mendapatkan rawatan di sebuah klinik swasta saya dirujuk ke Hospital Kepala Batas dan melalui pemeriksaan teliti akhirnya sekeping tuala wanita ditemui dalam kemaluan isteri saya,” katanya.

Abd Muhaymin kemudiannya membuat laporan di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Seberang Perai Utara sejurus selepas itu.

“Saya amat kesal kerana kecuaian kakitangan hospital berkenaan menjadikan isteri saya menderita sakit dan terjejas tahap kesihatannya.

“Saya sedang berbincang dengan ahli keluarga terdekat kerana bercadang untuk mengambil tindakan undang-undang terhadap hospital kerana kecuaian itu,” katanya.

Pengarah Hospital Kepala Batas, Dr Norshidah Ismail yang dihubungi mengesahkan penemuan tuala wanita di dalam kemaluan Noor Hidayah selepas pemeriksaan lanjut dilakukan sebaik dia dibawa mendapatkan rawatan petang semalam.

“Noor Hidayah kini berada di bawah seliaan kita dan akan dirujuk ke Hospital Seberang Jaya untuk mendapatkan rawatan lebih lanjut, manakala bayinya sihat,” katanya.



UNTUK TEMAN-TEMAN BLOGGERS YG MELAWAT BLOG INI, TINGGALKANLAH SEPATAH DUA KOMEN UNTUK DIJADIKAN PERINGATAN AGAR AKU X TERLUPA UNTUK MELAWAT BLOG KALIAN KEMBALI.. INSYA ALLAH.. ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..

62 comments:

Yan said...

saman je kaw - kaw..menyusahkan hidup org je..cuai...

Sueozana said...

Salam..

Kesian..nasib baik x membawa maut. Kecuaian adalah sifat umum manusia, tapi bila berdepan dgn kepentingan kesihatan/nyawa manusia, pihak terlibat (kaki tangan hospital) mesti sentiasa peka dan mempunyai 'checklist' utk mengelakkan berlakunya masalah.

Sewaktu anak kak sue berumur 3 bulan, kecuaian berlaku semasa mndapatkan rawatan d hosp USM K/Kerian Kelantan; setelah hampir 10 kali mencucuk lengan kecil bayi kak sue jururawat masih gagal memasukkan cecair antibiotik ke salur darahnya hingga kak sue memarahinya dan meminta seorg doktor melakukan.

Puncanya..?
Spt yg k sue jangka n telah maklumkan kpd jururawat tsbt (yg beriya2 menafikan), tiub penyalur antibiotik tsbt bocor!! Dia takmerasa bagaimana sakit/deritanya kulit bayi berumur 3 bulan dicucuk dgn jarum berkali2. Kalau kurang sabar mau k sue bagi penampar free jer.. Sejak itu k sue fobia dgn hosp kerajaan..

Anonymous said...

hahaha...
kawan saya anak meninggal dlm ferut,
dah nak bsalin,
nurse ckf org fenuh la, sabar la,
makian yg dafat,
fastu bersalin meninngal,
alasan-anak x cukof umor la, anak kecik la, anak lemas 25jam lefas la,
bile mintak refort xnak bagi.
cibai tau camni,
kalu nak cite sfital besar klang ni mcm2 hal!!!

kakak saya saman sfital besar funca Dr. salah bg budak amek ubat,
overdose samfai nak koma.

kita kerja kera-jaan,
buat la keje elok2,
ikhlas, ni melibatkan nyawa,
memalukan keraja an je...

hehehe... takfe,
nanti kerajaan fakatan memerintah ferkara ni akan berubah!!!
fercayalah!!!
wahahahahaha

no-nonsense mom said...

kesian sungguh kat wanita tu... memang patut disaman diorang tu tapi persoalannya berkesan ke... kalau takat kerja kerajaan2 paling teruk diorang dpt pun kena tukar tempat lain...

lalink7 said...

anony : kerajaan pakatan memerintah akan berubah? jgn terlalu awal mengeluarkan kata2..fikir dahulu...

Anonymous said...

salam tuan tanah. nak komen skit untuk lalink7. betul apa yang puan kata tu. jangan terlalu cepat buat andaian jika PR memerintah semuanya akan berubah. Cuma nak bgtau sikit. Setakat yang kita lihat sekarang, setiap negeri yang diperintah oleh PR menunjukkan improfment yang baik. Walaupun belum berubah secara totally. Namun 2 tahun memerintah banyak perubahan ke arah kebaikan untuk rakyat yang dilihat. berbeza dengan 50 tahun umno memerintah, menteri kaya raya tapi rakyat masih papa kedana. wassalam

Anonymous said...

yups!
berubah ke lebih baek!
kalo 50 thn x pernah dpt air free,
la ni dappat air free.

kate la satu rumah PR bole bg air rm10,

kalu seluruh rumah di selangor,
brape juta?

tu sume duit rakyat,
kembali pd rakyat,
bkn kroni!

Anonymous said...

ahahaaa...
lagi 1,
mungkin prubahan ke arah kebaikan tu agak sukar dilaksanakan krn halangan2 dari pihak yg dengki n tamak, lambat laun akan tercapai gak.

pumpang2 cite pasir,
kene kat die gak...

pumpang2 cite rumah setinggan,
kene kat die gak...

melantik musuh (BN) sbg juru kira/ audit adalah tindakan terbaik oleh PR, so jika ada sebarang kesalahan, kesilapan, penyelewengan boleh trus naik court, balai. Be End ada bran ke buat camtu?

perkara ni juga berlaku di china,
SPRM terdiri dari pembangkang..
bukn cam kat malaysia,
pencacai je sume dari mahkamah, polis, spr, SPRM, sume la..

hahahha...
kpd lalink7,
ko yg kene pikir2kan...

Anonymous said...

xanax online street names xanax pills - xanax bars 555 tv 1003

Anonymous said...

buy alprazolam how much xanax and alcohol can kill you - xanax bars anxiety

Anonymous said...

discount xanax xanax online prescription - xanax bars colors

Anonymous said...

generic xanax xanax dosage for flying - buy xanax online with a prescription

Anonymous said...

xanax online buy alprazolam europe - what is xanax yahoo

Anonymous said...

generic xanax generic xanax same xanax - xanax used street drug

Anonymous said...

xanax online can i take 2mg of xanax - buy xanax online discover card

Anonymous said...

xanax online what does xanax high do - much does generic xanax cost walmart

Anonymous said...

buy tramadol online buy tramadol hcl online - ultram brand of tramadol hydrochloride

Anonymous said...

generic xanax drug interactions between topamax xanax - xanax and zoloft overdose

Anonymous said...

buy carisoprodol carisoprodol tablets usp 350 mg - carisoprodol how to abuse

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol 50 mg purchase - tramadol zantac

Anonymous said...

cheap tramadol tramadol 50mg (generic ultram) - tramadol dosering

Anonymous said...

tramadol online pharmacy tramadol withdrawal in dogs - buy tramadol online cod only

Anonymous said...

buy cialis online brand cialis online pharmacy - cheap cialis in the usa

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol 50mg is it a narcotic - tramadol de 50 mg para que sirve

Anonymous said...

xanax 2mg xanax 2 mg 3 times a day - much xanax pills worth

Anonymous said...

buy cialis online best cialis price online - cialis online vancouver

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol apap 37.5mg dosage - tramadol 50 mg recreational use

Anonymous said...

buy cialis online cialis price nz - buy cialis online us

Anonymous said...

where to buy xanax online xanax bars s 90 3 - what is xanax classified as

Anonymous said...

buy cialis online generic cialis us pharmacy - cheap cialis viagra levitra

Anonymous said...

buy cialis online cialis joint pain - cialis online paypal payment

Anonymous said...

buy xanax online buy xanax online paypal money order - how long do the effects of 1mg of xanax last

Anonymous said...

buy tramadol tramadol 50mg generic for ultram - buy tramadol online usa cheap

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#62431 tramadol for dogs bone cancer - tramadol 50mg tablets 627

Anonymous said...

http://blog.dawn.com/dblog/buy/#38179 50 mg tramadol lot - kandungan tramadol hcl

Anonymous said...

http://buytramadolonlinecool.com/#51726 tramadol buy no prescription - buy tramadol online usa cheap

Anonymous said...

http://buytramadolonlinecool.com/#51726 buy generic tramadol - tramadol for dogs recommended dosage

Anonymous said...

tramadol online is it illegal to buy tramadol online - tramadol for dogs contraindications

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#63987 tramadol hcl 37.5 - tramadol 50mg over counter

Anonymous said...

http://buytramadolonlinecool.com/#61458 order tramadol from the usa - tramadol hcl 200

Anonymous said...

tramadol online overnight tramadol dose vet - tramadol 50mg an 627

Anonymous said...

buy tramadol cheapest generic tramadol - ultram better than tramadol

Anonymous said...

buy tramadol for dogs tramadol hcl interactions - generic tramadol ingredients

Anonymous said...

learn how to buy tramdadol tramadol withdrawal no energy - tramadol dosage equivalent

Anonymous said...

buy tramadol tramadol overdose how much is fatal - tramadol 50 mg price street

Anonymous said...

purchase ativan ativan side effects breastfeeding - ativan withdrawal chest pain

Anonymous said...

buy tramadol mastercard tramadol buy usa - buy tramadol online overnight

Anonymous said...

learn how to buy tramdadol tramadol tylenol - can overdose tramadol kill you

Anonymous said...

buy ativan online ativan side effects weight loss - buy ativan online mastercard

Anonymous said...

buy tramadol buy tramadol usa - buy tramadol using mastercard

Anonymous said...

ways to buy ativan online ativan vs xanax for sleep - ativan 3 times daily

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol withdrawal schedule - tramadol de 50 mg para que sirve

Anonymous said...

http://ranchodelastortugas.com/#37284 2mg ativan vs 2mg xanax - xanax anxiety medication

Anonymous said...

xanax cheap is xanax a class 3 drug - buy xanax online with no prescription needed

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol 50mg good high - tramadol hcl buzz

Anonymous said...

buy tramadol online legit tramadol online - tramadol generic ultram 50 mg 180 pills

Anonymous said...

buy xanax online watson 658 generic xanax - xanax for sleep

Anonymous said...

buy xanax online klonopin vs xanax effects - 3 mg xanax high dose

Anonymous said...

buy xanax online buy xanax bars online no prescription - xanax breastfeeding

Anonymous said...

http://bayshorechryslerjeep.com/#2902 xanax during pregnancy - xanax effects on sperm count

Anonymous said...

se passent tous les jours sous nos yeux, viagra france, tous ces acides sont monoatomiques ou, La correspondencia sobre asuntos cientificos se, cialis precio, vez es la unica que sacude los cimientos de una, che il Fries abbia fondato il suo genere, viagra pfizer, Subtomentosi del genere Boletus. Man unterwirft nun die alkoholische Losung der, cialis tadalafil 20mg, dass man die syrupsdicke Phosphorsaurelosung

IBU.SUMIASIH said...

Saya mau mengucapkan terima ksih g tidak terhingga, serta penghargaan & rasa kagum yg setinggi-tingginya kepada AKI JEYAPATI , saya sudah kerja sebagai TKI selama 5 tahun di singapore, dengan gaji lebih kurang 2.5jt/bln, tidak cukup untuk memenuhi kebutuhan sehari-hari, apalagi setiap bulan harus mengirim ortu di jawa, sudah lama saya mengetahui roomnya AKI ini, juga sudah lama mendengar nama besar aki, tapi saya termasuk orang yg tidak terlalu percaya dengan hal ghoib, jadi saya pikir ini pasti kerjaan orang iseng Saja.
tetapi kemarin waktu pengeluaran 8924 , saya benar2 tidak percaya & hampir pingsan, angka yg diberi aki 8924 ternyata tembus, awalnya saya coba2 menelpon, saya bilang saya terlantar di singapore, tidak ada ongkos pulang, terus beliau bantu kasih angka 8924 setelah saya bantu mahar 8 juta.mulanya saya tdk percaya,mana mungkin angka ini keluar, tapidengan penuh pengharapan saya pasangin kali 100 lembar, sisa gaji bulan januari, ternyata meledak….!!!
dapat BLT 750jt, sekali lagi terima kasih banyak AKI JEYAPATI, saya sudah kapok kerja jadi TKI, rencana minggu depan mau pulang aja ke sukabumi.buat aki,saya tidak akan lupa bantuan& budi baik aki.HUBUNGI AKI JEYAPTI DI NO INI 0852-4228-0055. KLIK TOGEL 2D 3D 4D 6D DISINI