Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Thursday, October 22, 2009

SIKAT 100% BABI...!!!

Bismillahirahmannirahim..

100% BOAR ( Shins Hair Beauty Wellbeing )

e_belang@yahoo.com

saja nak berkongsi pengalaman terbeli brush rambut BOAR/BABI HUTAN
masa i and my family busy shopping raya di SUBANG PARADE tiba-tiba tergerak hati nak ke SHIN
SHIN ni beauty shop and I pun beli brush rambut for my daughter tanpa remark or comment from the salesgirl KECUALI SENYUMAN
I pun seperti biasa percaya yang produk-produk yang dijual di SHIN maupun di SUBANG PARADE adalah halal kecuali kalau ada tanda TIDAK/NON HALAL
However and to our surprise brush yang kami beli tu diperbuat dari BOAR/ BABI HUTAN itupun selepas my daughter ternampak tulisan 100% BOAR di brush
Kami pergi balik ke SHIN jangan kata minta maaf the salesgirl/manager BUAT BODOH OR SEMEMANG NYER BODOH siap claimed BRUSH INI DIPERBUAT DARI BRISTLE INSTEAD OF BOAR/BABI HUTAN (?????), secondly KALAU TAK SUKA BOLEH EXCHANGE WITH OTHER PRODUCT and THRIDLY WANG ANDA TIDAK BOLEH DIKEMBALIKAN.
The issues sekarang bukan duit or tukar produk lain tapi kalau diperhatikan sekarang ni produk-produk yang tak halal ni main suka-suka jual tanpa tanda TIDAK/NON HALAL
Therefore I harap you guys hati-hati lah bila membeli sebab jangan jadi macam i TERTIPU and i rasa I AND AGAMA KITA SEKARANG SENANG-SENANG DIPERMAIN-MAINKAN
Thanks for reading and please inform others.





click read more untuk image seterusnya









UNTUK TEMAN-TEMAN BLOGGERS YG MELAWAT BLOG INI, TINGGALKANLAH SEPATAH DUA KOMEN UNTUK DIJADIKAN PERINGATAN AGAR AKU X TERLUPA UNTUK MELAWAT BLOG KALIAN KEMBALI.. INSYA ALLAH. I LOVE YOU FULL.. HA..HA..HA..HA..

12 comments:

Liyana said...

hair comb pun ada jugak macam tu..ingatkan berus gigi..tq for the info..saya kan lebih alert after this

Natsu said...

beli je barangan buatan tempatan. kn lg selamat. ngade2 jugak nk beli barang import je.

j-QAF SK SULAIMAN said...

Ish mahal nya sikat ni..
dah la mahal haram plak tu..
baik sikat guna garfu lagi bagus..
bebas dari sebarang jenis bulu

♥Niesa' imana♥ said...

sikat pe mahal bebenor nih..
ni harga betul ke tipu..kat resit harga len..kat sticker die harga len..senang2 pakai wat berus jamban jer..huhu..

fyena said...

TQ....so skrg kita kena lebih alert kepada barang2..bukan setakat tgk kat makanan je...barang keperluan harian juga perlu di ambil berat....

baginda® said...

geli nak pakai eh.. wat berus jamban pun tak mau ar... siap ade diskaun 50% laagi tu... nak promote kat sape? huhu

setapa said...

Sya rasa tak berbaloi wang yang kita gunakan itu dibeli barangan yang haram.Hati-hatilah dengan duit kita kerana lebih baik kita gunakan untuk perkara yang lebih berfaedah.Janganlah kita sentiasa merasa hidup dalam keadaan kesenagan sentiasa kerana bila kita tak pernah merasa susah kita tiada ketahanan diri bila ditimpakan ujian kesusahan.Kita lihatlah orang yang sakit dihospital betapa sengsaranya mereka.Hari ini hari mereka mana tahu akan datang hari kita pula.Oleh itu janganlah kita merasa terlalu senang dengan kehidupan kita.Ingatlah juga kepada golongan susah.Sentiasalah bersyukur dengan nikmat yang masih lagi diberi kesempatan untuk kita merasainya.

~~zAnAfAhMi~~ said...

dah lama tak guna sikat jenis mcm tu, kita org guna yg murah je....yg keras kejong tu!

satu hal pula, dah la haram, cekik darah duit org.....mmg spesis binatang tu agaknya penjual ni!

hehe....bukan marah, luah perasaan je...

btw....nak cucur terap? nanti akak buatkan hantaran...boleh?

CikguYiee said...

Huh report jer kat kementerian.bukan leh dibiarkan tu.
JADILAH PENGGUNA BIJAK.

Alimaz-Kembara Terasing said...

ish...sikat memahal nih bahaya no...

Irtiyah said...

Salam

bahayanye.
apa pun mahal utk sebatang sikat. tapi mahal atau murah bergantung pada individu. betul ke?

BUJANG SUSAH said...

Tengok mcm sikat untuk menyikat bulu anjing jer.. patut pun klau diperbuat dari bulu babi.