Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Monday, August 10, 2009

SUNGGUH MENYAYAT HATI .. RENUNGKAN BERSAMA

Bismillahirahmannirahim..

Korang kena tengok gambar ni sampai habis.

Apa perasaan korang bila terjumpa org cacat mcm ni?



Merayau kesana kemari mencari sesuap nasi..


Tengah2 panas terik terus berusaha mencari sesuap nasi..



Mengharap bantu simpati org...


Ntah org tu suruh ambik apa ntah kat belakang kereta dia..


iiiiii... dgn slumbernya dah boleh berdiri plak ek.. ermm.. mcm tgh nak masukan kerusi roda dalam boot kereta tu jer.. ni yg aku heran ni...


CISSSSSSS..... kereta dia rupanya... aku yg kasi sedekah kat dia ni pun naik moto buruk jer.. ciss.. ciss.. ciss....


Perghhh.. pakai mercedes siap lowed tu... siap pakai stering kayu lagi.. Cilakak punya org.. So kepada sesiapa yang terserempak dengan gentlemen nih,korang langgar jer bg betul2 cacat..

moralnya: Berhati2lah klau nak bersedekah pun..


UNTUK TEMAN-TEMAN BLOGGERS YG MELAWAT BLOG INI, TINGGALKANLAH SEPATAH DUA KOMEN UNTUK DIJADIKAN PERINGATAN AGAR AKU X TERLUPA UNTUK MELAWAT BLOG KALIAN KEMBALI.. INSYA ALLAH. I LOVE YOU FULL.. HA..HA..HA..HA..

12 comments:

Cik Akma said...

kesian kan huhu :(

ijoks2009 said...

Berhati-hati dengan Majalah Al-Islam terbitan Utusan.Astora Jabat adalah pengarang Majalah Al-Islam.Astora jabat banyak mengeluarkan kenyataan yang mengelirukan ,Antaranya menafikan azab kubur dalam tulisanyan dlm majalah Al-Islam.Tengok sini fatwa dari mufti perak
http://www.e-fatwa.gov.my/mufti/fatwa_warta_view.asp?keyID=838

ijoks2009 said...

Dewan Ulama PAS minta umat Islam boikot majalah Al-Islam

http://www.harakahdaily.net/index.php?option=com_content&task=view&id=3797&Itemid=50

ijoks2009 said...

Kelihatan serangan dan penyelewengan ke atas ilmu-ilmu Islam semakin rancak akhir-akhir ini. Sebagai contoh “serangan” yang dimaksudkan, saudara-saudari boleh merujuk kepada majalah AL-ISLAM edisi Februari 2004, artikel karangan Zainudin Idris yang bertajuk “Rambut Wanita Bukan Aurat.”

Jelas dari artikel tersebut, penulis cuba mencari dalil bagi menghalalkan pendedahan aurat yang berleluasa dalam masyarakat kita pada hari ini. Kepada mereka yang tidak mendalami agama dan tidak dapat membuat rujukan kepada kitab-kitab Fiqh, mereka akan mudah terpengaruh dengan dakyah-dakyah tersebut. Apatah lagi ianya disiarkan oleh majalah yang membawa nama Al-Islam.

http://soaljawab.wordpress.com/2007/05/13/menjawab-syubhat-ke-atas-aurat-wanita-penipuan-di-dalam-majalah-al-islam/

BUJANG SUSAH said...

cik akma x tgk sampai habis kot...

ijoks2009 said...

http://mufti.perak.gov.my/fatwa/fatwa.htm

imHepPie said...

huuu..baru nk ckp sian..adehla...
ade gak spesis cmnih ek..hadoyai..

lalink7 said...

Memang dah ramai yang peminta sedekah pun cengginieh..tgk kemain lg..rupenye nek kete baru..halaweyy..sy nek beskal je..
hukhuk..

mamamin said...

Astagfirullah...

eeeeeeeeeeee... geram nyer.. kalau jumpa nak pijak2 ngan tumit tinggi nih.. heee..
tapikan kalau buat cemane yang ma ckp ni kan.. x kan tinggalkan ape2 kesan pada dia.. sbb dia tau.. jahat di balas jahat.. tu mmg dah lumrah.. tapi.. kene buat cara lain.. yang menusuk kekalbu dia.. sampai xleh nak tdo malam selama seminggu.. sehingga itu.. akan terbit rasa insaf.. hehe... ckp senang.. nak buat susah ni..
hampeh nyer laa .. ada jugak manusia begini perangai...

BUJANG SUSAH said...

hahahaha.... dunia dah di akhir zaman.. org berlumba nak kaya.. x kira walau bagaimana cara pun.. ada org malu untuk berkerja sebagai pencuci tandas, tp x malu nak mencuri dn merompak... mana lebih mulia cuci tandas atau merompak?

4 all of u.. i luv u full...hahahahaha...

cahaya malam said...

salam..

hadoi..

ada gak?

akhir zaman..!!

buleh..buleh..buleh..

hee..

;)

BUJANG SUSAH said...

hahahaha.. kunang-kunang... boleh..boleh..boleh... hahahaha.. i luv u full... hah..hah..hah..hah...