Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Tuesday, August 11, 2009

AWAS!!PNYEBARAN AGAMA KRISTIAN MENGGUNAKAN NAMA DATUK SRI ANWAR IBRAHIM.

Bismillahirahmannirahim..


Ada pihak tertentu cuba menggunakan DSAI sebagai penganjur penyebaran agama Kristian.Ini adalah cara terbaru mereka yang berniat jahat terhadap DSAI.

Mereka ini menggunakan nama DSAI sebagai penyokong kepada orang melayu yang ingin memeluk agama kristian.Mereka akan mencari mangsa terutama orang melayu yang menyokong Pakatan Rakyat.

Perkara ini berlaku pada diri aku sendiri,apabila aku didatangi seorang kenalan yang menamakan diri dengan gelaran "cahayanusantara"melalui chatroll,dia meminta aku menukar agamaku dengan alasan sudah ramai orang melayu memeluk agama kristian dan didokong oleh DSAI.Dia meminta alamatku untuk datang kerumah dan membawa ke gereja bagi mendengar ucapan Padri.

Adakah ini cara terbaru untuk memburukkan nama DSAI?
Kalau perkara ini betul,aku berharap penyokong-penyokong Pakatan Rakyat bertindak lebih awal bagi menghalang fitnah ini semakin besar.

Ingat!! Dalam keadaan terdesak ini mereka akan lakukan apa saja untuk menjatuhkan pakatan rakyat.


UNTUK TEMAN-TEMAN BLOGGERS YG MELAWAT BLOG INI, TINGGALKANLAH SEPATAH DUA KOMEN UNTUK DIJADIKAN PERINGATAN AGAR AKU X TERLUPA UNTUK MELAWAT BLOG KALIAN KEMBALI.. INSYA ALLAH. I LOVE YOU FULL.. HA..HA..HA..HA..

12 comments:

mamamin said...

Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih lagi Penyayang..

Setiap pertuduhan biarlah ada bukti nya.. setakat desas desus.. baca boleh laa.. nak percaya tu.. tengok lah cemane..
Dunia dah ke akhir zaman..

"saya".. luv u full too lalalalal
heee

miji said...

harap org melayu kite tak mudah tersesat dan pandai menilai serta berpegang kuat pada ajaran islam (chewwaahh...)

BUJANG SUSAH said...

luv u full both of u... hahahahaa... thanks 4 yr comments

cookie devine said...

Nasib baik Cik Cookie xamik tau hal2 politik nih.

sot said...

Manusia merancang dan Allah juga merancang dan perancangan Allah tentunya yang lebih hebat, insyaAllah. DSAI akan dilindungi Allah selagi mana dia berjuang di jalan Allah. Don't worry be happy.

abelitokjoro said...

asalam.. di akhir zaman ini fitnah adalah menjadi satu yang tidak di takuti oleh manusia.. ianya di anggap sebagai gurau senda aje.. sedangkan fitnah itu lebih besar dosanya dari membunuh...

BUJANG SUSAH said...

huhuhu... politik penting bagi sesebuah negara ni cik cookie.. Rasulullah pun berpolitik.. cuma xder namanya PAS, UMNGOK, DAP, PKR atau mcm yg lain2 yg ada kat malaysia ni jer.

i luv u full cik cookie... hahahaha...

Abelitokjoro said...

salam.. fitnah adalah sesuatu yang di anggap oleh manusia zaman sekarang sebagai gurau senda... memfitnah sesama kita dosanya lebih besar dari membunuh....

BUJANG SUSAH said...

Terima kasih Abelitokjoro atas kunjungan serta komen anda.. i luv u full...

~0~ said...

kristian banyak melakukan propaganda skang nie...saya pun ada terima risalah propaganda mereka..

BUJANG SUSAH said...

Terima kasih ~0~...

uminas said...

Sokong BS..Cik cookie mana boleh tak abik pok hal politik..
negara,masyarakat terbentuk dengan politik..
bahaya klu tak abik pok..silap silap kena jualpun tak sedar..hehe