Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Friday, July 9, 2010

KEBODOHAN MENTERI MALAYSIA

بسم الله الرحمن الرحيم

Kematangan Zahid Jawab Isu ScorpeneMenurut Menteri Pertahanan, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi isu pembelian kapal selam Scorpene tidak perlu di bawa kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) kerana pembelian kapal selam itu dibuat mengikut prosedur yang sepatutnya.

Malah kos pembelian kapal selam buatan Perancis bernilai kira-kira Euro1 bilion pada tahun 2002 itu mendapat kelulusan Kementerian Kewangan.

Sepertimana dilaporkan Bernama, ketika mengulas mengenai pembelian kapal selam itu yang dilaporkan oleh sesetengah media membabitkan pembayaran komisen bernilai kira-kira Euro114 juta kepada sebuah syarikat di Malaysia.

Note: Macam ni ke jawapan dari seorang yang bergelar menteri? beginikah tahap mentaliti menteri-menteri yang ada di malaysia? Kalau dah berani kata pembelian kapal selam tu dibuat mengikut prosidur yg sepatutnya, kenapa pula takut untuk di siasat? Tuduhan dah ada.. report dah dibuat.. tapi disebabkan mentari kata tak payah siasat jadi sprm pun buat bodoh jer la kan.. SPRM ni kerja untuk menteri bodoh ni ke?

Suruh je la SPRM siasat. lepas tu suruh SPRM keluarkan kenyataan "tiada unsur-unsur rasuah". bukan susah sangat pun kan. "I HELP YOU... YOU HELP ME..." ada menteri pun bodoh....!!!UNTUK TEMAN-TEMAN BLOGGERS YG MELAWAT BLOG INI, TINGGALKANLAH SEPATAH DUA KOMEN UNTUK DIJADIKAN PERINGATAN AGAR AKU X TERLUPA UNTUK MELAWAT BLOG KALIAN KEMBALI.. INSYA ALLAH.. ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..

1 comments:

Anonymous said...

Tu baru kecik.....aku pernah deal dengan seorang menteri. Semua exco plak nak ambik komisen percent. Setiap tandatangan ada habuan, ada jugak nak guna untuk pilihan raya 2011 nanti.X guna buat isu....dorang berniaga.........