Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Thursday, July 8, 2010

KEBEBASAN BARAT MENZAHIRKAN KEPINCANGAN

بسم الله الرحمن الرحيم

Resort Sepanyol larang pakai bikiniBARCELONA - Sebuah bandar peranginan terkenal Sepanyol di Salou dekat sini mewartakan undang-undang melarang pengunjung datang ke pantai Mediterranean itu dengan hanya memakai bikini. Langkah itu dibuat ekoran tindakan liar lebih 8,000 pelajar dari 100 buah universiti Britain ketika festival musim bunga tahunan Saloufest pada Mac lalu yang mabuk dan melakukan hubungan seks bebas. Majlis Bandaran Salou menetapkan pesalah boleh dikenakan hukuman denda antara 100 euro (RM406) sehingga 300 euro (RM1,218). - Agensi

Sistem Sekular tidak mempunyai sebarang penyelesaian tuntas terhadap masalah kehidupan

Kebebasan untuk melakukan suatu perbuatan berdasarkan prinsip hak asasi dan kebebasan manusia menampakkan kepincangannya berdasarkan berita di atas. Apabila manusia diberikan kebebasan untuk melakukan suatu perbuatan tanpa kawalan maka inilah akibatnya - kerosakan dan kemusnahan di dalam masyarakat, yang mengakibatkan mereka yang percaya kepada prinsip tersebut terpaksa menutup sebahagian pintu-pintu kebebasan yang dibuka oleh tangan-tangan mereka sendiri.

Perkara sebegini bukan sahaja terhad kepada peristiwa di atas. Di India dan Jepun, di mana jumlah pekerja wanita semakin meningkat, kesesakan di pengangkutan awam telah mengakibatkan pelbagai masalah di mana penumpang wanita sering membuat aduan mengenai gangguan seksual daripada penumpang lelaki semasa menaiki keretaapi yang penuh sesak dengan lelaki dan wanita. Akibatnya syarikat-syarikat keretapi di Jepun dan India telah menyediakan gerabak khas untuk penumpang wanita untuk mengasingkan mereka daripada penumpang lelaki.

Di Belanda, di mana pelacuran adalah sah di sisi undang-undang negara tersebut, kerajaan Belanda merancang untuk menutup kawasan Red Light District (RLD) yang merupakan pusat pelacuran untuk pelancung dari luar negara kerana aktiviti pelacuran di RLD telah mengundang pelbagai masalah seperti pemerdagangan manusia, pengedaran dadah dan sebagainya sepertimana yang dilaporkan di dalam Newsweek pada 7 Feb 2008, dan Daily Mail (akhbar Britain pada 21 Sep 2007).

Apabila manusia berlagak seolah-olah mempunyai kuasa penuh untuk mengatur masyarakat melalui sistem sekular, akan pasti timbul pelbagai permasalahan di dalam masyarakat yang tidak akan dapat diselesaikan secara tuntas. Akibatnya manusia terpaksa menutup pintu-pintu kebebasan dan hak asasi untuk menyelesaikan masalah tersebut. Hanya Islam sahaja yang akan dapat menyelesaikan segala permasalahan ini secara tuntas.

Wa Allahu A’lam - jebbat.blogspot.comUNTUK TEMAN-TEMAN BLOGGERS YG MELAWAT BLOG INI, TINGGALKANLAH SEPATAH DUA KOMEN UNTUK DIJADIKAN PERINGATAN AGAR AKU X TERLUPA UNTUK MELAWAT BLOG KALIAN KEMBALI.. INSYA ALLAH.. ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..