Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Sunday, April 18, 2010

NAJIB HENTIKAN PENJUALAN MINYAK KEPADA IRAN SELEPAS BERTEMU OBAMA ?

بسم الله الرحمن الرحيمBuat julung kalinya Najib mengadakan rundingan dengan Presiden Amerika Syarikat, Barack Obama. Semalam agensi asing melaporkan Najib bersetuju menghentikan jualan minyak kepada Iran selepas mengadakan pertemuan dengan Obama.

Najib turut memberi amaran bahawa Iran akan dikenakan sekatan antarabangsa jika meneruskan program nuklearnya yang bercanggah dengan resolusi Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) yang ditaja Amerika Syarikat.

Sekiranya benar sepertimana yang dilaporkan oleh media asing itu, amat malanglah sesiapa yang mengundi UMNO BN kerana saham mengkhianati saudara seagama mereka ada di akhirat kelak.


UNTUK TEMAN-TEMAN BLOGGERS YG MELAWAT BLOG INI, TINGGALKANLAH SEPATAH DUA KOMEN UNTUK DIJADIKAN PERINGATAN AGAR AKU X TERLUPA UNTUK MELAWAT BLOG KALIAN KEMBALI.. INSYA ALLAH.. ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..

3 comments:

Helmet Putih said...

Maaf bukankah banyak ulama Sunnah dan juga Wahabbi yang menjelaskan bahawa Syiah itu sudah terkeluar dari Islam? Kalau Syiah terkeluar dari Islam wajarkah digelar saudara seagama?

UMNGOK said...

macamana terkeluar dari islam sedangkan syiah pun berpandukan Al-quran.. cuma mereka bernabikan sayidina Ali jer.. mereka lebih percya bahawa sayidina Ali itu rasul utusan Allah dengan alasan mereka sendiri. Namun mereka tetap berpegang pada Al-quran. bukan berpandukan perlembagaan malaysia spt islam kita kat malaysia ni. Kata ikut al-quran dan sunah tapi langsung tiada perlaksanaan. Yang memimpin mengaku islam tp memerintah mengikut acuan dan panduan penjajah. So kita kat malaysia ni nak dikira islam yg bagaimana ni? islam ala kamal aktartuk ke?

sevunation said...

eh, x la..ds najib x hentikan pon penjualan gasoline Malaysia pd Iran..cube baca the star..ada tulis situ

mengapa Amerika perlu takut dgn dua atom nuklear milik Iran sedangkan mereka ada lebih 10,000 senjata nuklear dan sekutu Israel ada dlm 200..

desas desus mengatakan, 1 hari nnti Malaysia juga akn mengunakan nuklear sbg satu alternetif lain bahan tenaga..