Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Wednesday, January 13, 2010

ALERT: AWAS GENG CURI CARA PUKAU DI KLCC

بسم الله الرحمن الرحيم
AWAS....!!!!


Sekadar untuk menasihati semua pelawat ke KLCC. Seorang jiran perempuan telah kehilangan beg berisi sebuah kamera mahal dan tas tangan yang mengandunggi wang yang agak banyak, MyKad, lesen memandu dan kad kreditnya sedang dia minum dengan seorang kawan di salah sebuah kedai makan berhadapan kolam air pancut di KLCC.

Yang menghairankan, kejadian ini berlaku disiang hari. Dia meletakan beg tersebut di atas pehanya kerana mereka duduk di meja bulat kecil khas untuk dua orang pelanggan. Apabila nak beredar baru dia sedar yang begnya sudah tiada. Dia tidak menyedari langsung bila begnya "hilang". Teman yang duduk berhadapan dengannya pun tidak nampak sesiapa pun yang menghampiri mereka.

Apabila jiran saya melaporkan kecurian ini kepada pihak keselamatan KLCC, kakitangan yang menjaga kamera litar bertutup (CCTV) mengatakan rakaman menunjukkan ada satu "bayang hitam" yang menghampiri jiran saya semasa dia sedang minum. Kakitangan ini juga memberitahu sudah beberapa kali kejadian seperti ini berlaku dan dipercayai oleh warga asing dari negara Arab dengan cara "pukau".

Berhati-hatilah apabila ke KLCC.

Terima kasih.

Abdul Halim

2 comments:

Unknown said...

pukau cara ape nih eh???
huh...takot gak...
huhu...
mnx2 dijauhkan.

DEWAN MUSLIMAT PAS BUKIT KATIL said...

Seorang sahabat saya juga pernah dipukau semasa di masjid KLIA oleh sepasang suami isteri dari Arab. Hanya dengan sedikit sentuhan saja...lalu sahabat ini menyerahkan satu persatu barang yang didalam beg tangannya..

Oleh itu berhati-hatilah...mintalah selalu perlindungan dari ALLAH.IA