Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Sunday, October 11, 2009

BAGAN PINANG : SPR SURUH SEMUA PENYOKONG BOGEL...?

Bismillahirahmannirahim..



Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) membuat keputusan mengejut berhubung pemakaian lambang-lambang parti di badan para penyokong di luar lapan pusat pembuangan undi.

Atas arahan suruhanjaya itu, polis mengarahkan semua petugas dan penyokong PAS serta BN menanggalkan sebarang simbol - termasuk pada pakaian seperti topi atau jaket. Penggunaan kipas tangan dan payung yang bersimbolkan parti bertanding
juga dilarang.

BS: Kena berbogel beramai2 la mcm ni... apa la bodoh punya SPR nih...


UNTUK TEMAN-TEMAN BLOGGERS YG MELAWAT BLOG INI, TINGGALKANLAH SEPATAH DUA KOMEN UNTUK DIJADIKAN PERINGATAN AGAR AKU X TERLUPA UNTUK MELAWAT BLOG KALIAN KEMBALI.. INSYA ALLAH. I LOVE YOU FULL.. HA..HA..HA..HA..

20 comments:

Munir Ardi said...

nice article visit me too brother

Mr K said...

ye ke spr tu bodoh.
aku rasa ada rasional dia bt cam tu.
bila x der lambang party, kemungkinan untuk bergaduh dan bermaki-maki berkurang. tak gitu.

so skarang siapa bodoh dan siapa yang buat-buat pandai.

misz benida said...

hbis kalo pkai sluar lambang parti,kna bkk sluar la??
tndkn yg pndai,tpi bgi aku xcrdik.
ade cra len,kta nk elak sbrang kekacauan..cma kna pk lbih ckit.bkn ikut kta hati.

turr punya UMNGOK said...

ALOOO MR K... KUANG..KUANG..KUANG..KUANG.. BERPULUH TAHUN MENGURUSKAN PILIHANRAYA, TAPI KENAPA SELALU BUAT KEPUTUSAN LAST MINUTE...? MASA PILIHANRAYA UMUM DULU PUN MACAM TU.. MULA-MULA KATA OK GUNA DAKWAT.. TIME NAK BUANG UNDI JER TERUS BATAL... ITULAH NAMANYA STRATEGI BANGANG ATAS TELUNJUK UMNGOK... KOH..KOH..KOH..KOH..

Ayid said...

Bagi SPR pakai lamabanag PAS dan POLIs pakai lambang UMNO yang bertanding tak payah pakai. Samdul punya SPR

A-I-B said...

Jangan marahkan UMNO sebab UMNO parti suci untuk orang2 bodoh macam UMNgok

Duan said...

sememangnya umno sentiasa maju ke depan... lain daripada yg lain...
huhu...
x pernah dibuat org...

Mr K said...

guna otak la sikit. bila dia ckp tanggalkan sebarang simbol maksudnya apa? terus bogel?

maksudnya tukar la baju lain. and ada ke lambang kat seluar?

jangan jadi lurus bendul sgt.

dan ni ke penyokong dan menyemarah ISLAM? maki hamun orang yang tegur?

Islam lah sangat.

Anonymous said...

Dan satu lagi. Apa kene mengena ngan UMNO? Spr bukan ke buat arahan ke kedua-dua belah parti? So apa yang tak adilnya?

Lain la kalau SPR suh buang lambang kat penyokong pas sahaja.

Mr K. Kau jgn layan budak2 ni. Die orang sentiasa betul. Ye lah. Pas kan SENTIASA betul. Die buat slh PUN TETAP BETUL.

NIK AZIZ MENCARUT PUN TETAP BETUL.

turr punya UMNGOK said...

aloooo mr K... jawapan mcm budak bangang jerr... hangpa tu yang bengap...!!!! kalau dah datang dari kedah nak balik tukar baju dulu ke... koh..koh..koh..koh... kalau dah dasar bodoh tak boleh di ajar...!!!

turr punya UMNGOK said...

anonymous ni pun bangang jugak... dah la komen x guna nama.. SPR tu memang terang-terang kelab penyokong umngok la bodoh... Mejority kat Bagan Pinang tu penyokong PAS. So si bodoh SPR tu tak nak pengundi nampak bahawa penyokong PAS lebih ramai. Tu namanya psycho la bangang.. x sekolah ke...

Orang umngok ni memang bangang laa... koh..koh..koh..koh...

Mr K said...

Happy je kau maki orang yea. Ni ke Islam eh silap. ni ke yang pas ajar kau?

Atau Islam kau memang suka maki orang lain?

turr punya UMNGOK said...

Woi bongok.. bila masa plak aku ni org PAS ?

Mr K said...

Dah kau orang apa? Yang kau anti benar dgn UMNO knp?

Tadi kau marahkan org sbb annonymous.
Tapi kau tak adalah tulis nama kau. Yang kau pi tulis link entah apa2 tu kenapa? Kau ni cakap tak serupa bikin la bro. Emo plak tu.

turr punya UMNGOK said...

koh..koh..koh..koh... Hangpa ni bodoh ke.. aku org bumi laa.. hangpa tu orang plenet mana pulak? peduli apa aku kalau aku x suka kat umngok hangpa tu.. yang hangpa hati panas pehal plak... hangpa ni memang org umngok yang buduh laa... koh..koh..koh..koh...

turr punya UMNGOK said...

alooo mr Kayu... koh..koh..koh..koh... yang hang back up sgt anonymous tu apa kehalnya? ke anonymous tu hang sendiri? koh..koh..koh..koh...

BUJANG SUSAH said...

Assalamualaikum.

to TPU : minta tolong perbaiki sedikit ucapan2 anda.

to MRK : Terima kasih atas lawatan serta komen2 anda.

Wassalam.

turr punya UMNGOK said...

Sorry tuan tanah. terEmo pula..

Panas la tengok orang umngok ni. nampak sangat tak pandai. Tengok saja la perangai lembab dia orang ni. Bila ketua pemuda dia buat report kena belasah, sedangkan langsung tiada bukti. Malah siap gambar dan video ada menunjukan tiada pergaduhan pun, tp penyokong mereka yang tak bijak ni dok mengangguk macam askar jepun. Tapi bila markas dan petugas PAS diserang dengan parang, siap bukti bergambar dan saksi sekali, si kurang bijak ni kata saja je petugas tu letak sos atas kepala..

Mr K said...

Oh. Aku tak tau la samaada BN tu bodoh sangat nak pukul orang pakai lambang BN. Aku kasi contoh la kan. Kalau kau nak pukul orang, adakah kau akan pakai lambang party kau?

Kalau kau nak merompak, adakah kau akan tunjuk identiti kau?

Fikir bai. Tu semua rekaan.

turr punya UMNGOK said...

Wak luuuu... hang ni memang manusia bebal laa... Perkara tu antara markas dgn bilik gerakan la bodoh...

Dia org tu bertengkar pasal bendera.. yang ko ni bodoh sgt ni kenapa.. Tak kan la tengah panas nak bergaduh tu boleh pulak dia orang kata "stop..!!!" Aku nak balik tukar baju dulu.. nanti kang aku datang semula dengan memakai baju yang tidak berlambang BN.. "

WOI BODOH...!!!! ORANG UMNGOK MACAM KO NI MEMANG KETURUNAN BODOH EH..? KOH..KOH..KOH..KOH...