BAHAN-BAHAN:
3 potong isi ikan haruan (goreng)
5 tangkai cili hijau (hiris)
7 tangkai cili padi (hiris)
1 labu bawang besar
4 ulas bawang putih
4 helai daun limau purut
1 keping asam gelugur
CARA MENYEDIAKAN:
- Tumis semua bahan hingga layu. Bubuhkan sedikit garam.
- Masukkan ikan dan gaul rata.
sebutir kata:
Kawan yang hantar kelmarin.. ikut petuanya limau purut dan asam gelugor dapat menghilangkan bau hanyir dari ikan darat tadi.. selamat mencuba..
Kawan yang hantar kelmarin.. ikut petuanya limau purut dan asam gelugor dapat menghilangkan bau hanyir dari ikan darat tadi.. selamat mencuba..
3 comments:
Sejak bila jadi shef ni hehehe..
salam,..
wah,.. pandai masakkk,..
nyum2,.. cam sedap wo..
suka masak tp x pandai masak lerr ayinn.. main bedal jer.. tp resepi ni dari kak ros.
shef yg x bertauliah ler ijok2009... wakakaka
Post a Comment