Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Friday, July 3, 2009

KEPERLUAN MENDESAK RUMAH KASIH HARMONI (RKH), RUMAH SIRAMAN KASIH (RSK) & RUMAH AMAL PERMATA ROHANI (RAPR)

Assalammu'alaikum wrt. Wbt.Maafkan kami sekiranya email ini menggangu ketenteraman tuan/puan. Kami lakukan ini demi kebajikan dan kesejahteraan anak-anak yatim dan golongan Asnaf Zakat di Rumah Amal di bawah naungan YKPPM. Marilah kita mengambil SAHAM bersama merealisasikan impian anak-anak di RKH, RSK & RAPR ini.KEPERLUAN MENDESAK RUMAH KASIH HARMONI (RKH), RUMAH SIRAMAN KASIH (RSK) & RUMAH AMAL PERMATA ROHANI (RAPR)

Usaha untuk membantu anak-anak di RKH & RSK ini kami teruskan dengan mempelawa tuan/puan untuk membantu mencari keperluan yang sangat mendesak buat masa kini di RKH & RSK.Ada pun keperluan yang dimaksudkan itu ialah

simpanan beras dan kenderaan (Samada Van atau Bas).Sekiranya dato'/datin/ tuan/puan ingin butiran lanjut dan terperinci berhubung dengan perkara di atas, seperti surat pengecualaian cukai jualan untuk membeli Van atau Bas dan dokumen-dokumen lian sila hubungi Mak Kamariah. Bas/Van ini akan dikongsi kegunaannya untuk ketiga-tiga rumah amal yang berkenaan.Sumbangan untuk menjelaskan bil-bil utiliti RKH, RSK & RAPR sila hubungi: Pn. Fauziah: 013-2575244KIRAAN FIDYAH: Lamanweb: e-zakat. com.my/baru/ ibadah/kalkulato r_fidyah. aspP/S: Tadika Ummu Ain adalah sukarealawan bagi pihak RKH & RSK di kawasan Lembah Kelang, wakil dari pihak kami (TADIKA UMMU AIN) kebiasaannya wakil mereka akan ke RKH & RSK pada setiap hujung minggu, sekiranya ada kiriman keperluan tuan/puan boleh hubungi mereka di talian:

019-3133430 / 0133303430 sebelum hari Sabtu pada setiap minggu.SUKAREALAWAN BAGI PENGUMPULAN BERAS BAGI RKH, RSK & RAPR:

Lembah Kelang : Ust. Zahari - 013 3303430

Semenyih & Beranang : Usth. Zaiton - 019-2645313

Kajang & Bangi : En. Ku. Hafiz - 012 4374379

Putrajaya, Puchong : Hanim Pfordten - 019 2985228

Petaling Jaya : En. Zuki - 012 7697457 / 03 78038426

Sentul, Gombak : Pn. Fida - 013-5133139UNTUK KETERANGAN LANJUT SILA LAYARI: www.rumahamal. org (Sila rapatkan "._org")Untuk kemudahan anda menyumbang secara ONLINE sila gunakan akaun:

No. Akaun MAYBANK: 5121- 8313- 4032

(RUMAH KASIH HARMONI)

Sila emailkan maklumat sumbangan anda kepada: rkh@rumahamal. orgSegala sumbangan anda kami dahului dengan ucapan jutaan terimakasih semoga ianya dinilai sebagai amal ibadah dan jariah di sisi Tuhan.

Setiap sumbangan melebihi RM500.00 akan diberikan resit pengecualian cukai pendapatan
(atas permintaan) : Ruj: LHDN. 01/35/42/51/ 179-6.5132

WAKAF KEKAL/GUNA HARTA ANDA UNTUK TUJUAN AMAL-JARIAH

Hasil dari maklum balas netters terhadap Konsep Pendidikan & Kebajikan yang diketengahkan oleh Rumah Kasih Harmoni (RKH) dan Rumah Siraman Kasih (RSK) pihak kami bercadang untuk membuka sebuah lagi rumah amal di kawasan Lembah Kelang. Pihak kami telah ada senarai anak-anak yatim dan asnaf zakat yang memerlukan naungan dan sepasang suami isteri yang dikategorikan sebagai golongan asnaf zakat yang sudi untuk menjaga anak-anak yang memerlukan naungan ini.Rasional usaha ini dibuat ialah atas dasar berikut:

- Terdapat golongan miskin dan miskin tegar di bandar kerana kos sara hidup yang tinggi.

- Ramai juga golongan Asnaf Zakat berada di kawasan Lembah Kelang.

- Terdapat juga golongan Anak Yatim dan anak-anak Ibu Tunggal yang tidak terbela di kawasan bandar.

- Terdapat banyak rumah2 banglow terbiar, daripada terbiar elok dimenafaatkan untuk penempatan golongan-golongan di atas. Ada saham untuk pemilik rumah berkenaan.

- Warga Lembah Kelang yang berkemampuan agak sibuk untuk pergi menzirahi rumah-rumah amal yang terpencil. Usaha ini memudahkan golongan ini untuk menziarahi dan menyumbang kepada mereka.

- Tenaga sukarelawan yang ramai terdapat di Lembah KelangBagi merealisasikan hasrat murni ini tuan/puan boleh menyumbang dalam berbagai cara:

MEMBIAYAI:

- Sewaan bulanan bangunan

- Bil-bil utility

- keperluan dapor

- Belanja persekolahan pelajarMEMBIAYAI ASET TETAP (TERPAKAI atau BARU):

A. Katil dan tilam untuk asrama

B. Keperluan dapur asrama

C. Keperluan bilik-bilik : Dewan utama dan bilik-bilik

D. Kerusi dan meja untuk kelas Tadika & Kafa/Tuisyen

E. Kenderaan (van/bas) bagi pengangkutan dari asrama ke tadika/sekolahBANGUNAN UNTUK DIWAKAF-GUNA:

Mencari tuan-tuan rumah yang ingin MEWAKAF GUNA rumah yang sesuai untuk di duduki oleh seramai 20 hingga 40 orang pelajar, berumur di antara 5 hingga 12 tahun.MENDAFTAR SEBAGAI SUKARELAWAN:

A. Tenaga pengajar/tuisyen/ guru agama

B. Pengendali laman web

C. Tenaga perhubungan bagi usaha menacari penaja dan dana

D. Wakil perhubungan bagi kerja-kerja pendaftaran dengan JKM dan PPDDOA MENDOAKAN

Pasanglah niat yang ikhlas untuk bersama dalam usaha amal ini dan sama-samalah kita doa mendoakan sesame kita agar segala usaha yang kita lakukan akan dinilai oleh ALLAH sebagai satu AMAL TAQWA untuk bekalan kita bersama di hari AKHIRAT kelak. Amin Ya Rabbal Alamin.Kami rasa inilah masa yang sesuai untuk kita mula bergerak, kerana persekolahan sesi 2008 akan berakhir tidak lama lagi, dimana anak-anak di Tadika (RKH) yang ada sekarang akan mendaftarkan diri ke Sekolah Kebangsaan pada sesi 2009 dan anak-anak di asrama Sekolah Rendah (RSK) akan membuat persiapan untuk kemasukan musim persekolah baru.Sekiranya ada apa-apa cadangan dan sumbangan sila hubungi :

Puan Rohana : 019-3133430

Ustaz Zahari : 013-3303430

Lamanweb: www.rumahamal. org/wakaf.htm (Sila rapatkan "._com")Sekian, semoga yang membantu akan dibantu, wassalam.Yang berusaha,

SUMAYYAH PFORDTEN

Emal: sumayyah @rumahamal.org

Sukarealawan RKH, RSK & RPR

HP: 0136968546(A) RUMAH KASIH HARMONI - 001775722-M

(a) SELANGOR:

No. 12, Jalan 8/5, Bandar County Homes, 48000 Rawang, Selangor D.E.
PENGURUS: Usth. Muthi'ah bt . Yaakob: HP: 019-2649430 / 013-6397015


(b) PAHANG:

No. 20, Lorong Cemerlang 2, Taman Cemerlang, 26820 Kuala Rompin, Pahang.

LAMANWEB: www.rumahamal. org/rkh_pahang. htm (Sila rapatkan "._org")

PENGURUS: Puan Sakinah Yusof - HP: 014-8739138(B) RUMAH SIRAMAN KASIH

No.20 , Jalan 7/22, Fasa 2, Puncak Alam, 42300, Shah Alam, Selangor D.E.

LAMANWEB: www.rumahamal. org/rsk.htm (Sila rapatkan "._org")

PENGURUS: Mak Kamariah - HP : 016-3313546 / 013-3492273(C) RUMAH PERMATA ROHANI

No. 43, Jalan DM 3/2, Taman Desa Mas, 48000 Rawang, Selangor Darul Ehsan.
LAMANWEB: www.rumahamal. org/rapr.htm (Sila rapatkan "._org")

PENGURUS: Ustazah Nurul Huda Daud: 013-6430355

P/S: DAPATKAN e-NOVEL BERILUSTRASI di : http://www.rumahama l.org/novel. pdfJika tidak berkemampuan dari segi wang ringgit , cukuplah dengan memanjangkan email ini kepada kenalan anda yang lain. Sesungguhnya manusia yang paling mulia ialah mereka yang memberi menafaat kepada manusia yang lain. Kalau bukan kita siapa lagi yang dapat menolong. Semoga sumbangan anda dapat meringankan beban mereka. Terima Kasih

2 comments:

Anonymous said...

Hello. And Bye. Thank you very much.

Anonymous said...

Hello. And Bye. Thank you very much.