Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Wednesday, July 1, 2009

INIKAH DEMOKRASI YANG DIHARAPKAN

SEORANG PEJUANG KHILAFAH PENEGAK ISLAM YANG MENYELURUH TANPA ADA PENGKOMPROMIAN DENGAN MANA MANA KEKUFURAN DI MUKA BUMI ALLAH INI TELAH DI TAHAN BERIKUTAN DENGAN USAHANYA YANG INGIN MENGEMBALIKAN KEHIDUPAN ISLAM DI TENGAH TENGAH WAKTU KERUNTUHANNYA KETIKA INI.

ISLAM SEBAGAI SEBUAH CARA HIDUP DAN IDEOLOGI INI TELAH DIKETAHUI SELURUH UMMAT ISLAM DI MALAYSIA TELAH DI HANCURKAN OLEH MUSTAFFA KAMAL AT-TURQ DENGAN MERUNTUHKAN KEKUATANNYA DAN DI CABUT ROHNYA IAITU KHILAFAH ISLAMIYAH DAN JIHAD, BERSAMA DENGAN KEKUATAN DARI BARAT PADA TANGGAL 3 MAC 1924.

DAN IMPLIKASI DARI KERUNTUHAN TERSEBUT UMMAT ISLAM HIDUP TANPA PERISAINYA, TANPA PELINDUNGNYA. DENGAN KERANA ITU PENINDASAN, PENENTANGAN, KEROSAKAN, PENCABULAN, DAN PENGKHIANATAN TERHADAP AGAMA ALLAH YANG DI REDHAI INI KIAN MEMBUAK BUAK DARI HARI KE HARI.

NATIJAHNYA LIHATLAH PADA HARI INI DENGAN JUMLAH UMMAT ISLAM YANG RAMAI 1.5 BILLION DI SELURUH DUNIA HANYA BISA MENYAKSIKAN NABINYA MUHAMMAD SAW DI INJAK INJAK DI HERDIK OLEH KUFFAR DARI DENMARK, KITABNYA ALQURAN DI TERBITKAN PROPAGANDA MENGKEJINYA OLEH WILDERS LAKNATULLAH TANPA ADA PEMBELAAN, PENDEMOKRASIAN NEGARA NEGARA ISLAM DENGAN KEGIATAN "WAR ON TERRORIST" TELAH MEMBUNUH DAN MERAGUT JUTAAN ....


NYAWA UMMAT ISLAM JUGA TANPA ADA PEMBELAAN. AKHLAK UMMAT SEMAKIN HARI SEMAKIN ROSAK DAN SEMAKIN HANCUR MEREALISASIKAN HUKUM THAGHUT YANG DI EMBAN OLEH SETIAP NEGERI MUSLIM OLEH PENGUASA MAHUPUN PEJUANG DEMOKRASINYA, KHABAR DARI RASULULLAH TELAH PUN DIKOTAKAN, BAHAWA AKAN ADA SEBUAH ZAMAN YANG AKAN KEMBALI ASING "HIDUP DALAM KEJAHILIYAHAN."

"ISLAM INI ASING DAN AKAN KEMBALI ASING DAN BERUNTUNGLAH MEREKA YANG HIDUP DALAM KE ASINGAN..." HR IMAM MUSLIM DARI ABU HURAIRAH RA.

BENAR WAHAI BAGINDAKU RASULULLAH, UMMAT ISLAM KINI TELAH KEMBALI ASING.

DALAM KEADAAN YANG TERSEPIT DAN TERHIMPIT DALAM SITUASI KETANDUSAN CAHAYA ISLAM INI, MASIH ADA SEGELINTIR UMMAT YANG TIDAK HENTI HENTI MENYATAKAN KEBENARAN, MEREKA BERJUANG BUKAN UNTUK HARTA, BUKAN UNTUK PANGKAT, BUKAN JUGA UNTUK NAMA, TAPI HANYA KERANA KESEDARANNYA YANG TINGGI DAN KETERIKATAN MEREKA KEPADA SEBUAH MAFHUM IAITU ISLAM YANG KAFFAH, MEREKA BERJUANG TANPA HENTINYA, DALAM USAHA UNTUK MENGEMBALIKAN KEHIDUPAN ISLAM,

NAMUN SEDIHNYA PILUNYA HATI INI MEMANDANG DAN MEMERHATI AKHIRNYA SEORANG DARIPADA MEREKA TELAH DI HUMBAN KE DALAM PENJARA ATAS KERANA MENYEBARKAN SEBUAH NASRAH YANG MEMBAWA KESEDARAN KEPADA UMMAT INI BERTAPA PENTINGNYA ISLAM DAN BERTAPA INDAHNYA ISLAM YANG MEMPUNYAI PENYELESAIAN UNTUK SEGALA PERMASALAHAN.

INIKAH YANG DINYATAKAN SEBAGAI KEBEBASAN BERSUARA???

INIKAH YANG DINYATAKAN SEBAGAI KEBEBASAN BERTINGKAH LAKU???

INIKAH YANG DINYATAKAN SEBAGAI KEBEBASAN BERAGAMA???

INIKAH YANG DINYATAKAN NEGARA DEMOKRASI???

LANTAS APA ERTINYA SEMUA INI?

APA ERTINYA KEBEBASAN BERSUARA YANG DI ADU DOMBAKAN OLEH PARA PEJUANG DEMOKRASI,?? ?

APA ERTINYA KEBEBASAN BERTINGKAHLAKU YANG DI WARWARKAN OLEH PARA PENGAMAL DEMOKRASI INI???

JELAS IANYA HANYA DUSTA SEMATA, DAN DEMOKRASI INI DI MANA JUA ADALAH SEBUAH PENDUSTAAN YANG HANYA MENGKOTORI TANGAN TANGAN MANUSIA DENGAN TETAP TEGUH PERJUANGKANNYA.

LANGSUNG TIDAK AKAN PERNAH SAMA DEMOKRASI INI DENGAN ISLAM WALAU PELBAGAI USAHA UNTUK MENYAMAKANNYA.

SUNGGUH ANA AMAT BENCI DAN JIJIK MENDENGARNYA, YANG AMAT MEMEDIHKAN NEGARA INI ADALAH SEBUAH NEGARA YANG 60 % DARI RAKYATNYA UMMAT ISLAM, PUNYAI PEMIMPIN ISLAM, PUNYAI PARA PEMBUAT HUKUM DI DALAM PARLIMEN YANG MASIH MENGUCAPKAN

"LAILAHAILLALLAH MUHAMMAD RASULULLAH"

YANG DI ANTARANYA PUNYA ULAMA, PUNYA USTAZ PUNYA PEJUANG AGAMA YANG LANGSUNG TIDAK ADA UPAYA MENGHALANGI PERLAKUAN SUMBANG SEPERTI INI. APAKAH PARA ILMUWAN ISLAM INI MASIH TIDAK SEDAR AKAN JALAN YANG DI PILIH INI AKAN TERUS GAGAL MENGAPAI CITA MEREKA WALAU BERIBU TAHUN LAMANYA. ADAKAH DENGAN SITUASI INI MEREKA BISA BERJAYA MENDAKWAHI PARA PASUKAN TENTERA JAHILIYAH INI DAN AKHIRNYA KEPUTUSAN BISA DI KELUARKAN YANG DAPAT MEMBELA NASIB PEJUANG AGAMA ALLAH YANG MENYELURUH INI. JAWAPANNYA SAMA SEKALI TIDAK, TIDAK DAN AKAN TERUS TIDAK UNTUK DULU KINI DAN SELAMANYA. LANTAS UNTUK APA KALIAN PERJUANGKANYA DALAM KEADAAN YANG KALIAN TAHU KALIAN TIDAK BISA MERUBAH SESUATU HANYA TERPAKSA MENGAKURI SEBUAH KEKUASAAN JUGA DARI SEORANG MANUSIA YANG SAMA SEPERTI KALIAN.

MALAH MEREKA YANG PUNYAI KEKUASAAN INI AKAN TETAP BERUSAHA MENGHALANGI MENENTANGI MENGHUKUMI SEORANG INSAN YANG MULIA YANG HIDUPNYA MATINYA ADALAH UNTUK ALLAH. YANG USAHANYA UNTUK MEWARNAI KEMBALI KEHIDUPAN INI DENGAN DEENNYA YANG SUCI YANG MEREKA JUGA TERGOLONG DI DALAMNYA.

MANUSIA APAKAH MEREKA???

ADAKAH MEREKA FIKIR MEREKALAH RAJA DUNIA DAN RAJA AKHIRAT?
ADAKAH MEREKA MEMIKIRKAN DI DUNIA INI ADALAH TEMPAT YANG KEKAL??
ADAKAH DI PEMIKIRAN MEREKA TIADA SATU PUN NALURI PENYEMBAHAN TERHADAP TUHANYA?

LANTAS DRAMA APA YANG SEDANG KALIAN LAKONKAN, MENGHALANGI DAN MENENTANG AKAN KEBANGKITAN YANG TELAH DIJANJIKAN OLEH ALLAH DAN RASULNYA.

SANDIWARA APA YANG KALIAN SEDANG HAYATI SEHINGGA SANGGUP MENENTANG DAN MENGHALANG SEBUAH USAHA YANG AKAN MEMBAWA KETELADANAN UNTUK GENERASI BERIKUTNYA.

INGATLAH BAHAWA KEHIDUPAN DI DUNIA HANYA SEMENTARA, AKHIRAT JUALAH YANG KEKAL SELAMANYA, SIKSA ALLAH AMATLAH BERAT DAN PEDIH, JANGAN SAMPAI NANTI KETIKA ISRAEL MENDATANGI, MEMOHON TAUBAT DAN KEAMPUNAN DARI HUJUNG RAMBUT HINGGA KE KAKI. SEDARLAH KETIKA ITU HIJAB PENERIMAAN TAUBAT TELAH PUN TERTUTUP DAN TIDAK AKAN BERULANG BUAT KALI KEDUANYA.

KETIKA ITU HANYA ADA AMALAN KEPATUHAN SEORANG HAMBA KEPADA TUHANNYA YANG AKAN DI NILAI, BUKAN BERAPA TINGGI PENDIDIKAN DAN PANGKATNYA, BUKAN BERAPA BANYAK HARTANYA.

LANTAS BERBAHAGIALAH KALIAN KETIKA ITU DENGAN SIKSAAN DARI ALLAH DI NERAKANYA YANG PALING JAHANAM BUAT SELAMANYA.
DAN INGAT IZRAEL DATANG TANPA ADA ISYARATNYA YANG DI BAWA.
DAN TIADA APA YANG BISA MENGHALANGNYA MENYABUT NYAWA SETELAH PERINTAH DARI YANG MAHA PEMERINTAH DI DENGARNYA.

KETIKA ITU PILIHAN KALIAN DI DUNIALAH YANG AKAN MENGGANTIKAN NASIBMU DI AKHIRAT SANA. SAMA ADA HISABNYA LEBIH KEPADA YANG FAJIR ATAUPUN YANG TAKWA.

PERSOALANNYA YANG TERBUKU DI HATI INI MENGAPA SEORANG PENCURI, PEROMPAK, PEMBUNUH, PEROGOL TIDAK KALIAN SIBUKKAN DAN USAHAKAN UNTUK MENYELESAIKANNYA, BERBANDING SEORANG YANG HANYA SENTIASA MEMASTIKAN HUBUNGANNYA DENGAN ALLAH TUHAN PENCIPTA MANUSIA ALAM DAN KEHIDUPAN INI TERLAKSANA INDAH SEAWAL SUBUH HINGGA KE PELUKAN BANTAL DI MALAM HARINYA. YANG USAHANYA ADALAH UNTUK SEKALIAN ALAMNYA AGAR DAPAT KEMBALI MERASAKAN NIKMAT DAN RAHMATNYA SEBUAH AGAMA ISLAM.

SEMOGA ALLAH MEMBERKATI KALIAN DENGAN KESEDARAN YANG TIMBUL DI HATI KALIAN SETELAH MEMBACANYA.

WALLAHU'ALAM

YA ALLAH SESUNGGUHNYA AKU TELAH MENYAMPAIKAN.

--
"...dan selepas itu akan kembali Khilafah yang mengikut minhaj kenabian..." [HR Ahmad]


0 comments: