Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Thursday, July 23, 2009

IKUT LANGKAH CHUA: BERATUS AHLI MCA KLUAR PARTI

Dua hari lepas, 323 ahli MCA bahagian Sungai Besar, Selangor, telah keluar parti dan menyertai PKR. Borang keahlian diserahkan melalui DS Anwar Ibrahim.

Kita mendapat maklum, MCA bahagian tersebut mulai lumpuh selepas PRU-12 yang lalu. Dijangka beribu lagi ahli MCA sekitar kawasan Sungai Besar akan keluar parti dan menyertai sama ada PKR atau DAP.

Untuk makluman, jiran kawasan Sungai Besar ialah Sekinchan di sebelah selatan dan Sabak Bernam di sebelah utara. Sekinchan ialah kubu kuat DAP dan dikuasai oleh ADUN-DAP.

Sumber - Fakulti Siyasah Syar'iyah
Posted by Topeng Perak

0 comments: