Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Monday, May 25, 2009

Kereta Menteri Besar.


KERETA MB PERAK AGS 10...SECARA TERHORMAT DIPULANGKAN BAGI TIDAK MENGENGKARI PERINTAH MAHKAMAH WALAUPUN PERJUANGAN DIMAHKAMAH PERSEKUTUAN BELUM LAGI BERMULA. KEPUTUSAN MAHKAMAH DIUMUM SEKITAR JAM 3.50 PETANG DAN SUK TELAH MENGHANTAR SURAT KEPADA MB NIZAR MINTA DIPULANGKAN KERETA TERSEBUT TIDAK SAMPAI 5 JAM. WALAUPUN PERINTAH MAHKAMAH SECARA BERTULIS BELUM LAGI DIKELUARKAN NAMUN DEK KERANA 1 MALAYSIA SUDAH TAHU SUKPUN BUATLAH ARAHAN.

TERINGAT SAYA WAKTU MB NIZAR INGIN MEMASUKI BANGUNAN PEJABAT KERAJAAN NEGERI PERAK BERSAMA2 EXCO, PERKARA PERTAMA YANG DIMINTA OLEH PENGAWAL KESELAMATAN(POLIS) ADALAH MANA DIA ARAHAN BERTULIS DARI MAHKAMAH. SAYA ULANGI ARAHAN BERTULIS! NAMUN, LIHATLAH RAKYAT MALAYSIA KHUSUSNYA DI PERAK APA YANG DILAKUKAN SUK BILA DAH TAHU KEPUTUSAN MAHKAMAH? TANPA KENYATAAN BERTULIS DARI MAHKAMAH!

WALAUBAGAIMANAPUN, KERETA ITU TETAP DIPULANGKAN OLEH MB RAKYAT IAITU MB NIZAR SECARA TERHORMAT SEBAGAI MENUNJUKKAN BELIAU AKUR PERINTAH MAHKAMAH. TERINGAT SAYA WAKTU MAHKAMAH TINGGI MEMUTUSKAN KEMENANGAN MB NIZAR, HENDAK MASUK KE PEJABATPUN DIKERUMUNI POLIS, PERGI MANAPUN ADA SAHAJA POLIS. TIDAK MENGAPALAH SEKURANG2NYA ADA JUGA POLIS JAGA MB RAKYATNI.

BILA ZAMRI BUAT2 DPT TAU KEPUTUSAN MEMIHAK PADANYA BELIAU BERKATA KEBENARAN SUDAH TIBA...MEMANG KEBENARAN SUDAH TIBA TAPI KEBENARAN SIAPA YANG MEROMPAK HAK RAKYAT DI PERAK INI LEBIH TESERLAH TIBA DAN MUNCUL.

XMALUKAH BN MEMBUAT ONAR DI NEGERI PERAK INI. TUP.TUP, PPP BERGOLAK ADA 2 PRESIDEN,GERAKAN PENANGPUN BERCELARU, AHLI UMNO PERLIS MASUK PEMBANGKANG, UMNO TRENGGANU MAKIN PARAH TETAPI PENAMAAN CALON DI PENANTI AMAN DAMAI TANPA BN...LIHATLAH RAKYAT MALAYSIA TANPA BN, NEGARA AMAN,TANPA BN NEGARA TERPELIHARA,TANPA BN KITA MAMPU PERGI LEBIH JAUH MEMACU HASIL BUMI MALAYSIA INI DENGAN LEBIH BERMARUAH LAGI.

KEPADA RAKYAT DI SABAH DAN SARAWAK CUBA BUKA MINDA, LIHATLAH HASIL MINYAK YANG MELIMPAH RUAH, TETAPI INFRASTRUKTUR DI SANA ANTARA TERMISKIN DI MALAYSIA. SIAPA YANG MENTADIBIR NEGERI2 ANDA RAKYAT SABAH DAN SARAWAK? TEPUK DADA,TANYA RAJA PETRA SIAPA YANG MEMBUAT DOSA....

ANAK KOMANDO REJIMEN 1

(CF - cina islam)

0 comments: