Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Thursday, December 9, 2010

TARIF ELEKTRIK PULAK NAIK... HIDUP UMNO....!!!! Kah..kah..kah..kah...

بسم الله الرحمن الرحيم

Tengok berita TV1 tadi, kerajaan setuju dengan cadangan TNB untuk menyemak semula tarif elektrik.



Note: Kah..kah..kah..kah... Hidup umno..!!! Baru jer minyak naik harga selama dua hari berturut-turut. Gas masak naik harga.. gula naik harga.. ni kerajaan dah bersetuju dengan TNB untuk naikkan tarif elektrik.. Kah..kah..kah..kah.. Untungnya rakyat malaysia yang kini sedang berpesta dengan berbagai-bagai insentif yang kerajaan bagi sekarang untuk kebaikan dan kemudahan rakyat... Kah..kah..kah..kah.. Terima kasih najib.. terima kasih bik mama.. terima kasih umno... terima kasih BN... Rakyat sangat-sangat menghargainya... Kah..kah..kah..kah.. Dan rakyat yang paling gembira ialah penyokong umno... kah..kah..kah..kah...



Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga).- Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim.

3 comments:

Adylia Qarissa said...

looorrr..betoi ke nek lagi nie?? aduuuuiii..rakyat miskin d negara sendiri :(

noorafzan said...

rasa cam panas telinga ni dengar pasal ini di TV tadi.
huuuuh..
semua mau naik ke?
gaji kami yang keje swasta ni kasi uppp la juga!

raudhah said...

camner ek nak menang besaq dlm PRU 13 t kalu camni???