Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Wednesday, November 3, 2010

KERAJAAN TAK AKAN UMUM KENAIKAN HARGA MINYAK

بسم الله الرحمن الرحيم


K'jaan tak lagi umum harga RON 97



Kerajaan tidak akan lagi mengumumkan setiap kenaikan harga petrol gred premium RON 97 kerana ia akan didasarkan kepada harga purata pasaran.

Timbalan Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan, Datuk Rohani Abdul Karim berkata kementerian berkenaan dan kementerian kewangan akan memantau harga runcit mengikut "harga global".

"Sama seperti melihat harga saham di Bursa, anda perlu mencari sendiri harganya," katanya kepada wartawan di bangunan Parlimen.

Sejak kenaikan terakhir harga petrol pada bulan Julai, di mana harga RON 97 juga tertakluk kepada pengapungan yang berdasarkan harga pasaran, hari ini adalah pertama kalinya harganya meningkat.

Menurut Rohani, dari 16 Julai sampai sekarang, harga petrol di pasaran global adalah stabil dan tidak ada kenaikan harga.

Bulan lalu, tambahnya, harga di pasaran global naik, maka harga petrol pun diselaraskan mengikutnya.

Rohani berkata, kerajaan akan memantau harga purata pasaran setiap bulan. - Mkini

Note: Hari ni minyak naik harga lagi.. Terima kasih kerajaan.. kah..kah..kah..kah.. kami orang-orang umno tetap menyokong kerajaan walaupun kami seringkali diselaraskan dan diperbodohkan.. kah..kah..kah..kah...



Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga).- Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim.

5 comments:

tuyuk said...

kahkahkav nyut nyut nyut... :P

Anonymous said...

PENYELARASAN HARGA KEPALA HOTAK HANG..NAJIB OII
buat dalih tak mau sebut harga naik..

dah rakyat banyak kali susah dgn kenaikan harga semasa ke semasa..
zaman mahafiraun minyak naik,
zaman dolah minyak naik,
mai najib minyak naik, tol naik,

MINYAK NAIK...TOL NAIK, BARANG NAIK..
itulah trademark agung kerajaan haramjadah UMNGOK...

Anonymous said...

ni yg aku nak marah ni. umno najib ni mmg babiiiiiiiiiiiiiiii......!!!!!!!! woi babi asyik2 minyak naik jer apa cerita ni? ni la kesan dari kat malaysia ni masih ada lagi penyokong umno kimak ni. woiii penyokong umno.. hang semua dah buta hati perut ke? hang x nampak ke kerajaan sial hang ni x habis2 dok naikkan harga minyak setiap hari ni? hang semua ni mmg babi la.. bodoh nak mampos.. minyak naik bermakna brg2 keperluan pun akan naik sama babi..!!!!! kenapa la hang ni semua dilahirkan bodoh mcm babi...!!!! minyak naik barang naik hang masih setia jugak pada umno ni .. hang ni mmg keturunan babi laa

Anonymous said...

jgn risau DERRRRRR, banyak lagi mende turun tahun depan...
breakfast tahun dpn makan handbag LV, minum perfume paco robanne, lunch hour mkn bola golf, minum perfume drakkar noir plak, dinner mkn pyjamas, minum polo black sudehhh...

terima kasehhhh malaysia!!!!
anjing sungguh beliau ni.

1D said...

Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga).- Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim.