Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Thursday, November 4, 2010

KEPUTUSAN GALAS DAN BATU LEMBU

بسم الله الرحمن الرحيمGALAS

Keputusan rasmi menunjukkan BN mendahului dengan majoriti 1,069 undi. PAS ketinggalan dengan 4,108 undi, berbanding BN yang mendapat 5,177 undi.

BATU SAPI

Linda Tsen (BN-PBS) - 5,051
Yong Teck Lee (SAPP) - 1,018
Ansari Abdullah (PKR) - 1,709
Majoriti - 3,342


Note: kalau pilihanraya boleh mengubah apa apa pilihanraya telah lama diharamkan


Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga).- Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim.

3 comments:

Anonymous said...

salam. tenang hati bila tgk blog ini yg dipenuhi hadis dan ayat Al-Quran. tp, sbg org Islam agak tersentak dgn bahasa2 'sopan' yg digunakan dalam menegur sesuatu keslhn.. tegurlah dgn cara yg betul.. teruskan usaha dakwah.. =)

tuyuk said...

takpe² tunggula pr sebenar nnti.. yeah!

Anonymous said...

salam..
insya Allah..
agama Islam akan mng..
hancur bn!!