Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Friday, June 18, 2010

TUKIMIN, SI JAWA YANG TAK FAHAM CAKAP MELAYU

بسم الله الرحمن الرحيم

Desak Siasat Pembongkaran Kes, RTM Dicabar Siar Kenyataan Anwar

Ahli Parlimen Permatang Pauh, Datuk Seri Anwar Ibrahim mendesak siasatan terhadap kes yang dibongkar Pakatan Rakyat diselesaikan terlebih dulu, sebelum ini mendesak beliau mendedahkan kebenaran Ahli Parlimen Bebas, Datuk Seri Zahrain Mohamed Hashim ditawar RM2 juta untuk melompat parti.

Diasak wartawan radio RTM yang hanya dikenali sebagai Tukimin, Anwar sebaliknya berkata, pelbagai pendedahan sebelum ini dibuat oleh Pakatan Rakyat tapi siasatan hanya separuh jalan.

"Saya hendak tanya balik, saya sudah buktikan VK Lingam. Adakah ada tindakan? Saya telah buktikan video VK Lingam dan dibuktikan sah. Mengapakah tiada tindakan?

"Saya sudah buat kenyataan, saya akan keluarkan pada ketikanya," tegas Anwar mengenai pendedahan berkaitan sogokan RM 2 juta.

Bagai satu perbahasan di luar dewan, wartawan RTM itu cuba mengasak Anwar dengan alasan masyarakat luar mahu mengetahui sejauh mana kebenaran dakwaan Anwar.

"You tanya Menteri You, mengapa tidak ambil tindakan VK Lingam dulu. Kemudian bila dia jawab, You tanya saya pula. Bila saya hendak keluarkan kerana bila saya hendak keluarkan, you kena tanya kepada menteri you, ada atau tidak hendak ambil tindakan?

Tukimin yang masih berdegil akhirnya dicabar oleh Anwar supaya mengeluarkan kenyataan beliau berhubung beberapa skandal rasuah yang masih belum selesai.

"Ya, saya cabar RTM sekarang keluarkan kenyataan saya.. ya berani atau tidak, keluarkan kenyataan saya. Ini wayang mereka... keluarkan PKFZ, apa tindakan? keluarkan PERWAJA, apa tindakan? Keluarkan skandal eurocopter, apa tindakan? Scorpene, apa tindakan? Laporan Audit Negara, apa tindakan?"

Anwar sebelum ini dilaporkan sebagai berkata, beliau akan memberi keterangan dan mendedahkan maklumat mengenai orang perantaraan yang menyediakan berjuta- juta ringgit kepada mereka yang melompat parti apabila tiba masanya./TVSelangor


UNTUK TEMAN-TEMAN BLOGGERS YG MELAWAT BLOG INI, TINGGALKANLAH SEPATAH DUA KOMEN UNTUK DIJADIKAN PERINGATAN AGAR AKU X TERLUPA UNTUK MELAWAT BLOG KALIAN KEMBALI.. INSYA ALLAH.. ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..

18 comments:

Pak Oncu said...

Ini nama nya JAWA BiNgai n BaNggang,,, samalah genetik dgn Kay Toyol,,,, hahahhahahahahaha

encHIx laNDax said...

Tongong gler~~hehehehe

Anonymous said...

hahah..last2 kena kat batang hidung sendiri, bertambah malu RTM ada wartawan benak macam ni..

Fared Isa said...

umno mmg suma sama,stupid head...

yg kes2 corruption sebelum2 ni xpenah nak selesaikn,biar tunggu lama2 n diowg expect rakyat akan lupakn mcm tu je..

jgn harap la,sapa nak lupa kes PKFZ yg ilang duit smpai bebilion2...kes bunuh teoh..n etc...

feel free to visit my blog, http://billyuniversal.blogspot.com/

AzamDin said...

aahahahahahahhaha ganas tol korang ngutuk jawa..

ahahahahahahahahahahaha

adoii..yg tk leh tahan gamba PATI mana la lu bro leh pakai tepek kat atas tu.. ahahahahahahha

tengok video dia..kalau la aku dah kena carut dah reporter tu...anwar pun hembus nafas fed up melayan dia.. ahahahahaha

Anonymous said...

hahaha terbaca dlm berita hairan arini kes ni gak...
bodoh betul org2 RTM ni,
mengasak dsai dgn soalan2 bodoh,
pastu klua kenyataan dsai ngamuk naik berang bagai...
kalo dsai bagi kenyataan kat RTM ni same je bg kenyataan kat lembu,
bodo piang! kalo mintak2 tapi x klua paper x gune gak. ape2 pon aku rase semua kene ade video, record je setiap butir bicara. silap sket saman! video ade, bukti ade.

opssss tapi melayu mudah lupe,
ApNo punyai pulis, mahkamah n sbg nya, bukti besar PKFZ, stadium runtuh, blok minyak, n sbesar bikmama pon last2 sonyap je...
tidorrrrrrrrrrr...........

she bye punya org!

MamatBijak said...

sebenarnya korang yg bodoh tapi mengaku pandai,yela kepala dah penuh ngan shit anwar nak buat camane,penyokong liwat tegar la katakan:)spin jgn tak spin..

Mat Monggol said...

spin pala jubo lu...

yang ko lak pandai..tapi mmbodohkan diri..cakap spin..apa yg spin..

dok baca unspinners sambil duk dalam jamban cam ko mmg la jadi haiwan otak ko tu..

wakakakakakkaa

mamatbijak..

wakakakaka

mamatbijan la wei

Anonymous said...

Kenapa harus RTM berasa malu memiliki wartawan sebegini?




Jawapannya adalah kerana RTM itu sendiri muka tak malu.




RTM muka tak malu merujuk kepada pegawai-pegawainya hinggalah ke peringkat menteri

vell paria said...

Alo mat bijan.. hang nak tau ke spin tu mcmana?

Contoh kenyataan spin ialah bila ditanya pada najis judi bola diluluskan x? najib kata "belum muktamad" tp vinsetan kata dah diluluskan.

tu la namanya spin.. spin ala jamban bik mama.. wakakakaa

MamatBijak said...

tulapasal,otak dah penuh taik,habis semua orang salah,memang bangang tul kawan2 aku ni:)dasar penyokong liwat tegar,mata buka,hati tutup

Pembaca berita RTM bersara yang lebih bijak.. said...

wakakakakak

yop mamatbijak..

wakaka lu jngn buat malu lu punya parti...

wakakakakakkaa

jngn wa dok soal lu nanti tang mana lu punya bijak..

wakakakaka

skang aku tanya...

wakakakakka

ko bijak ke tak..

wakakakaka

aku tanya lagi ni..

ko bijak ke tak..ke ko tipu...

wakakakaka

jawab...

wakakaka

tak kisah la kalau ko jawapan ko tu yng ko akan jawab seok ke bila..

wakakakkaa

jngn lak ko jawab bende lain...

karang aku soal bende yang sama banyak kali nnti..

wakakaka

cam ayah mertuo ekau si tukimin tu..

wakakakkaa

Anonymous said...

si tukimin ni perasan nak jadi ahli parleman agaknya kot.. x sedar diri tu pendatang haram.. ha..ha..ha..ha..

MamatBijak said...

mmg bodoh pe korang,ishhh,ke korang pun antara yg dok tengok video makcik eli makan aiskrim?tu la sebab korang meroyan teramat:)

Mamatbijak teringin asikrim konekto said...

wakakakakakak zahrain lom tengok ko pulak tau bnyak..

wakakakaka

apa cerita???

makan aiskrim apa salahnya???

awat pak hang tk leh belanja hang makan aiskrim ka???

wakakakakakaka

Anonymous said...

bijak kepala mok hang!
kalu baek buruk pon x dapat beza,
apatah lagi halal haram.
aduyai...
syabas ApNo krn melahirkan warga yg bijak camni..
dah memang taraf2 org ApNo ni bijak die same cam lembu, paling bijak pon cam beruk je, xdek binatang lain yg lebih bijak ler drp ApNo2 ni.

PAScacamarba said...

Ssiapa yang berminat menjadi Mursyidul Am PAS berikut adalah 10 cirinya.

1. Ahli PAS atau PKR yang sangat membenci UMNO dan terlalu taasub kepada parti sendiri

2. Taasub kepada kehebatan diri sendiri

3. Tidak boleh ditegur atau dikritik

4. Mempunyai ramai penyokong yang taasub dan membabi-buta

6. Mampu mengeluarkan fatwa dan hukum mengikut kepentingan politik PAS/PKR/DAP

7. Mampu memusingkan kebenaran awalaupun sudah tertera di dalam al-Quran dan As-Sunnah

8. Mampu meletakkan kepentingan politik PAS/PKR/DAP melebihi daripada segala-gala kepentingan lain. Jika berlaku pertindihan antara kepentingan parti politik dengan kepentingan Islam, maka pandai-pandailah memutar-belitnya melalui tafsiran diri sendiri, agar ia kelihatan halal dan sah di sisi Islam.

9. Berupaya mengeluarkan hukum Kafir, Fasik, Murtad, Sesat, dan Bidaah secara sewenang-wenangnya kepada mana-mana ahli-ahli UMNO.

10. Jika dahulu syarat untuk menjadi ahli Dewan Ulama PAS mestilah sekurang-kurangnya mempunyai kelulusan Syariah atau Usuluddin dari Universiti Al-Azhar, tetapi sekarang cukuplah sekadar apa-apa ijazah, dengan syarat seseorang itu fasih membaca al-Quran, Hadis, dan sikit-sikit pengetahuan bahasa Arab macam Anwar Ibrahim.

UMNO cacar air said...

wakakakaka dah lupa ke??

pak najib pun sama..wakakaka

malah lebih la wei..