Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Saturday, June 19, 2010

LAWAK 1 MALAYSIA

بسم الله الرحمن الرحيم

Perdana Menteri Datuk Seri Mohd Najib Tun Abdul Razak membeli anak kucing jenis kacukan Persian yang berumur tiga bulan dengan harga RM650 semasa melawat gerai produk makanan kucing tempatan Vita Cat ketika melawat Kempen Beli Barangan Buatan Malaysia 2010 di Kuala Lumpur, semalam. - THE STAR

Note: Rm650 hanya untuk seekor anak kucing.. Rm650 adalah amaun sebulan gaji untuk sebahagian besar rakyat Malaysia yang terpaksa menanggung seisi keluarga.

"Saya dan keluarga saya dalam proses memilih nama baginya, tapi saya mengalu-alukan cadangan daripada anda," kata Mat Monggol dalam laman blognya www.1malaysia.com.my hari ini.

Note: Mat Monggol kali ini meneruskan lawak bangang pertengahan tahun dengan mengalu-alukan cadangan nama bagi anak kucing yang dibelinya semalam.Masalahnya ini lawak bangang stail apa pulak? yang Isteri Rosmah dah takde kerja lain ke pergi tanya Rakyat 1 malaysia apa nama yang di beri pada kucingnya. Cuba la tanya kat rakyat 1 malaysia ni macam mana nak halau Agen Perisik israel yang menceroboh masuk ke bukit aman ? Cuba la tanya macam mana nak halau APCO Worlwide? Cuba la tanya Judi bola tu haram ke tidak? Cuba la tanya macam mana nak halang kapal - kapal Israel dari memasuki pelabuhan Klang.

"Bila saya mengangkat si kecil ini, saya terus terpaut kepada makhluk yang sedap dipeluk ini."katanya Mat Monggol berkata semasa berada di majlis pelancaran kempen 'Beli Barangan Malaysia', Isteri Rosmah berkesempatan membeli beberapa barangan peribadi dan antaranya ialah pembelian tanpa dirancang seekor anak kucing Parsi berbulu jingga dan putih.

Note: Makhluk yang berjamban besar mesti x sedap dipeluk kan...? rasa mcm peluk dinasor ler tu... Wargghhh!!!! Kah...Kah....Kah....Kah........



UNTUK TEMAN-TEMAN BLOGGERS YG MELAWAT BLOG INI, TINGGALKANLAH SEPATAH DUA KOMEN UNTUK DIJADIKAN PERINGATAN AGAR AKU X TERLUPA UNTUK MELAWAT BLOG KALIAN KEMBALI.. INSYA ALLAH.. ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..

68 comments:

ikutsukakoi said...

salam,

rm650, sebulan gaji pengawal keselamatan tu.

zulkbo said...

Salam bertandang malam minggu
apa projek gamaknya malam ni yek?
moga anda selalu sihat...

piewahid said...

apa kata kasi nama kucing tu altantuya
(xberkaitan yg hidup ataupun mati)

BRO SCHUMY said...

tanya ler samada gula susah ker senang nk dapat..!!!

aki net said...

setuju dengan Pie....

Linglung said...

keh keh keh...beli kucing nak kecoh mintak 1 malaysia berikan nama. apa tak boleh fikir sendiri ke? haih..

gua nak beli ikan laga, tolong berikan nama pleaseee :p

PuakAkalSempit said...

korang sebenaqnya yg kecoh,mmg hangpa kaki kecoh dari dulu pa:)

puteri said...

datin
saya cadang nama kucing tu
"SaTuMalaysIa"

kelapa dara said...

Aku cadangkan bagi ler nama dia ,Montel Bulu Tebal.

Anonymous said...

best kan kutuk mengutuk ni..sma je la korang suma ni,level sama dan asik dikertawakan oleh bangsa yahudi...jgn lupa anda ada karpal singh,jgn membaawa padah suda.skdr peringatan,bkn apa mnusia ni,keslhn org nun jauh disana,boleh nampak,kesalhan diri buat dek saje..manusia2..

MohdS said...

salam , apa la PM ni, isteri dia xder keje lain ker....?

Udah2 la menghabiskan duit Rakyat Buat Benda2 yg x betul?

Kesian la Rakyat Susah Sgt.

Yg Ko najib ikut Ckp Isteri Beli Cincin Harga berjuta2. mcm sial la.

Anonymous said...

Kucing satu malaysia tu lebih camtik dari pembelinya biarpun di pakaikan intan permata bernilai jutaan RM. Persamaannya Rosmah n kucing tu adalah kebangangannya. Namakan kucing tu Rosmah kalau betina n Najib kalau jantan. Tak pun Altantuya atau Razak Baginda. Letak nama Ziana zain.atau Jamil Khir pun sodap jugak. Oh lupa pulak, nama zahida rafik atau safee afdal pun lagi best sebab tengah top, carta satu.

Anonymous said...

xanax online ways pass drug test xanax - xanax overdose abuse

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol hcl 650 - buy tramadol online new zealand

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol overnight no prescription - tramadol and high blood pressure

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol hcl 50 mg nausea - get tramadol online no prescription

Anonymous said...

xanax online prescription xanax for anxiety symptoms - buy xanax legally online

Anonymous said...

carisoprodol 350 mg soma carisoprodol buy - carisoprodol buy online no prescription

Anonymous said...

generic xanax buy alprazolam china - xanax dosage for anxiety

Anonymous said...

buy carisoprodol high off carisoprodol 350 mg - carisoprodol buy

Anonymous said...

xanax drug xanax come up drug test - xanax bars onax

Anonymous said...

xanax anxiety 10mg xanax generic - xanax effects for recreation

Anonymous said...

carisoprodol 350 mg carisoprodol online no prescription - carisoprodol thailand

Anonymous said...

buy xanax online signs drug abuse xanax - xanax bars drug test

Anonymous said...

buy tramadol online buy tramadol online visa - online pharmacy usa tramadol

Anonymous said...

carisoprodol 350 mg carisoprodol usage - buy carisoprodol fedex

Anonymous said...

buy cialis online order cialis us - buy cialis online in south africa

Anonymous said...

cialis online buy cialis online mastercard - price for cialis 10mg

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol dosering - buy tramadol without rx

Anonymous said...

xanax online xanax and alcohol mixed effects - generic for xanax what does it look like

Anonymous said...

buy cialis viagra cialis online with prescription - cheap cialis sydney

Anonymous said...

xanax online xanax bars no writing - drug interactions lyrica xanax

Anonymous said...

discount cialis buy cialis boots - generic cialis online pharmacy reviews

Anonymous said...

buy cialis online cost daily cialis nz - cialis price in malaysia

Anonymous said...

xanax cost buy xanax bars online - buy xanax vicodin online

Anonymous said...

cialis online cialis 10 mg price - legitimate online pharmacy cialis

Anonymous said...

buy cialis online cialis 20mg price australia - order cialis online usa

Anonymous said...

xanax online buy cheap xanax overnight - xanax overdose how many pills

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#74967 tramadol online usa - non generic tramadol

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#51438 tramadol vs vicodin high - tramadol dosage neuropathy

Anonymous said...

tramadol online cod tramadol dosage compared to vicodin - what are the best sites to buy tramadol online

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#63987 tramadol 50 mg common side effects - tramadol 325 mg

Anonymous said...

buy generic tramadol online can you buy tramadol online - tramadol qt interval

Anonymous said...

buy tramadol tramadol tylenol dosage - tramadol ultram dosage

Anonymous said...

learn how to buy tramdadol tramadol withdrawal youtube - tramadol questions

Anonymous said...

buy tramadol tramadol hcl rimadyl - tramadol withdrawal xanax

Anonymous said...

buy tramadol tramadol withdrawal and depression - tramadol medication no prescription

Anonymous said...

learn how to buy tramdadol buy tramadol online new zealand - tramadol cause high

Anonymous said...

buy tramadol no prescription buy tramadol hcl - tramadol for dogs bluelight

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#51602 tramadol 50 mg and tylenol - tramadol buy australia

Anonymous said...

buy tramadol for dogs tramadol 50mg much acetaminophen - overdose on tramadol hcl

Anonymous said...

tramadol online generic for tramadol medication - tramadol hcl 50 mg does it get you high

Anonymous said...

where to buy tramadol online tramadol for dogs maximum dose - tramadol 50 mg bivirkninger

Anonymous said...

buy tramadol with cod tramadol hcl 50 mg get you high - tramadol for dogs without rx

Anonymous said...

http://reidmoody.com/#36921 ativan xanax interaction - ativan 1mg tablets

Anonymous said...

ways to buy ativan online ativan crazy meds - high off ativan

Anonymous said...

ways to buy ativan online ativan recreational use - ativan withdrawal after 1 week

Anonymous said...

http://reidmoody.com/#36921 can you overdose ativan - ativan and quetiapine

Anonymous said...

buy ativan online uses of ativan 2mg - want overdose ativan

Anonymous said...

buy xanax online drug interactions xanax cymbalta - xanax dosage tinnitus

Anonymous said...

http://staam.org/#10699 tramadol 60 mg - tramadol 100mg dose

Anonymous said...

http://staam.org/#56274 tramadol withdrawal method - tramadol high yahoo answers

Anonymous said...

http://ranchodelastortugas.com/#50238 4mg xanax and alcohol - blue xanax bars 2mg

Anonymous said...

http://staam.org/#37708 buy tramadol online usa - can you buy tramadol over counter usa

Anonymous said...

http://ranchodelastortugas.com/#58720 xanax side effects menstrual - buy xanax online legit

Anonymous said...

buy xanax online valium vs xanax effects - order xanax online uk

Anonymous said...

buy xanax online legally xanax overdose effects brain - what does 1mg xanax feel like

Anonymous said...

xanax antidepressant buy xanax online no prescription australia - generic xanax walgreens