Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Tuesday, October 5, 2010

ROKOK DAN AGENDA KERAJAAN

بسم الله الرحمن الرحيم



salam bro,

terbaca artikel pasal rokok, betul ke kera.jaan nak basmi perokok? bagi aku dorang ni cam pengedar dadah laa.. bagi dadah pada penagih, kenapa?

ok, salah 1 sebab nye punca org ketagih rokok ialah nikotin, so kenapa kerajaan kita x kurangkan nikotin cam negara2 lain? rokok malaysia adalah salah satu rokok yg bernikotin tinggi jika dibandingkan dgn negara2 lain spt german, jepun, australia, US, korea, etc.

kalu betul kera.jaan nak membanteras rokok, kurangkan nikotin dlm rokok, so org akan mudah berenti mrokok, lagi 1 xyah jual rokok kan senang? kuikuikuiuikui... tapi kerajaan xkan buat camtu sebab rokok n arak adalah salah 1 sumber pendapatan utama dorang. kat sini aku lampirkan kotak2 rokok yg ade,

n pada yg slalu ke luar negara tu bole la comparekan rokok kite n negara luar. n lagi satu, kera.jaan dah x letak dah kandungan nikotin n tar, prasan x? sebab malaysia ni kadar nikotin n tar die tinggi!!! jahanam x? kuikkuikuikiki... memang cam haram! jgn la ikut negara indon punye rokok, dorang memang nak membodohkan rakyat. tupasal negara dorang nye rokok tinggi nikotin n tar...





















der, (hheheheheh bkn ugut bunuh a BS hehehe...) bg aku dgn cara ni je dpt mengurangkan ketagihan merokok, tupon kalo btul2 kera.jaan nak basmi ler... alaaa name pon kera.jaan... secara rasminye artikel n idea aku ni di PAT. PENDING. kuikikuiu...

salam.
by gorgon1383


UNTUK TEMAN-TEMAN BLOGGERS YG MELAWAT BLOG INI, TINGGALKANLAH SEPATAH DUA KOMEN UNTUK DIJADIKAN PERINGATAN AGAR AKU X TERLUPA UNTUK MELAWAT BLOG KALIAN KEMBALI.. INSYA ALLAH.. ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..

6 comments:

Admin Blog NKetua PKR Lenggong said...

salam, rokok membantu menambahkan dana kerajaan utk beri gaji kpd kakitangan kerajaan......

Anonymous said...

Haa telan la lagi benda2 camni. Harga naik lpas ni tak mampu beli, pegi la jilat lebuhraya PLUS tu. Mungkin lagi banyak tar korang leh telan. Orang bodoh je isap rokok. Dah tahu benda memudaratkan badan, isap lagi. Dalam Islam perkara2 yang boleh memudarat dan merosakkan tubuh badan ni adalah haram.

Korang ingat badan korang tuu korang punya ke? Allah bagi pinjam tu jage la elok2, yang korang bodoh pegi isap benda2 racun tu apsal? Dah bodoh sangat ke?

Rokok ni dah sepatutnya diharamkan, sebab takde faedah tambah lagi meudaratkan dan para mufti pon patut keluarkan fatwa yang jelas. Yang dapat faedahnya Kera..jaan je. Masalahnya mufti di malaysia ni diorang sumer cap ayam. Pengecut, tak brani nak berkata benar atau menegur para pemimpin atasan.

Kepada perokok yang tak stuju dengan aku dan nak marah aku, kalau still ade otak, beri aku 7 kebaikan rokok ni.

Anonymous said...

salam,
yg lelaki nie ingat perempuan suke ke die merokok.. menyampah ade la

hamdan basiran bin kiai hj tahir said...

berhentilah merokok, pejuang Ikhwan Muslimin, Hamas, AK Parti Turki, PKS Indonesia langsung tak menyentuh rokok apatah lagi menghisap...sebab itu mereka dipandang tunggi dan menang kerusi PRaya...

Mrs. Asida said...

mmg menambahkan dana kerajaan spt kilang arak di selangor tuh.

arak dan dadah yg memabukkan untuk yg bukan ISLAM. Tapi kenapa pula yg ISLAM itu sdr yg mengambilnya. Tepuk dada tanya selera.

Terapkan nilai2 ISLAM yg sebenarnya kepada ANAK CUCU CICIT kita, agar mereka tidak terlalai ke jalan kesesatan.

Insya-ALLAH

Anonymous said...

sbenarnye kerajaan menggalakkan lagi mende2 ni, bodohla kerajaan kalu x jual arak, x main judi, bagai...
kikikiikuikikui..
die mane tau halal haram, janji masyukkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk