Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Sunday, September 26, 2010

GAMBAR TERHANGIT KPN KORANG

بسم الله الرحمن الرحيم



Timbalan Ketua Polis Negara (skrg KPN), Tan Sri Ismail Omar memeluk bekas pegawai kanan wanita, Lee Yoke Lin.


UNTUK TEMAN-TEMAN BLOGGERS YG MELAWAT BLOG INI, TINGGALKANLAH SEPATAH DUA KOMEN UNTUK DIJADIKAN PERINGATAN AGAR AKU X TERLUPA UNTUK MELAWAT BLOG KALIAN KEMBALI.. INSYA ALLAH.. ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..

81 comments:

di sebalik wajahku.. said...

emmm. ;(

SYaMiLa said...

hmmm...bila terlampau gembira..dh tk ingat dunia... :-(

Ummi Humaira said...

salam Syawal...

لا حول ولا قوة الا بالله

hmmmmmmm mudah2an kita tselamat dr sgla .........

Cikgu Di said...

Terima kasih kerana tuan minta respon dari pembaca. Sebagai anggota keselamatan foto yang tuan siarkan sebenarnya mempunyai pepsepsi yang berbeza-beza. Samalah dengan blog tuan. Pendapat dan idea yang berbeza akan jadi menafaat jika ditafsir dengan betul tapi akan kalut jika disalah tafsir dan ditambah kuah dam sambalnya. Maka penafsiran seseorang itu belum tentu betul dan salahnya selagi kita tidak tahu cerita awal dan maksudnya.janganlah kerana foto sedemikian tuan jadikan lagu yang didendangkan untuk orang lain turut menari seperti tuan inginkan.Cubalah hargai jasa PDRM yang selama ini memberi kidmat sehingga tuan dan saya berada dalam keadaan yang aman dan harmoni ke saat ini. Maaf jika padangan saya tidak selari dengan lagu yang tuan inginkan.

~PakKaramu~ said...

Salam ziarah dari Pak Karamu

zai_4z said...

jangan hanya Islam atas nama sahaja....

Falinda said...

saya amat setuju dgn pendapat cikgu..

Falinda said...
This comment has been removed by the author.
lovesyg said...

sy juga amat bersetuju dgn pendapat cikgu di...jgn nmpak yg buruk saja tentang PDRM...Perkara yg baik yg dilakukn oleh PDRM kita kena hebahkn juga...

Baharuddin Hassan said...

sy juga amat bersetuju dgn catatan cikgu

Cikgu Di said...

Terima kasih buat teman-teman yang bersetuju dangan pendapat saya. Saya pun setuju dgn pendapat saya. PDRM sudah banyak berjasa. apa salahnya dia memeluk wanita yang bukan muhrim tu. Bila dah banyak berjasa perkara begitu sudah boleh dikira halal. Tanpa PDRM malaysia tidak akan aman. Lihat saja negara New Zealand disana tiada PDRM. mereka tidak aman. Begitu juga negara-negara lain yang tiada PDRM. tiada negara lain yang aman selain malaysia.

Tuan sebagai blogger sepatutnya tidak boleh mengeluarkan gambar ini. Tuan sepatutnya hanya mengeluarkan cerita-cerita berkenaan kebaikkan pihak PDRM sahaja. Seperti yang ada didalam drama-drama melayu. Kita mesti sentiasa mengatakan pihak PDRM ini baik walaupun kita sedia maklum kebanyakkan anggota PDRM ni terlibat dengan rasuah dan banyak melakukan maksiat, supaya negara lain sentiasa menganggap kita adalah yang terbaik.

Blogger seperti andalah yang tidak baik kerana membuatkan orang lain tidak suka pada PDRM.

Ini pendapat saya yang patut kita hargai. Maaf jika lagu saya tidak seperti lagu tuan.

Ramboo Tank said...

Ini pegawai polis latihan 1970an dan 1980an..ARAK menjadi minuman WAJIB..tari menari BERPELUKAN..warisan BRITISH pun WAJIB bagi latihan pegawai polis ..kalo tidak..tak naik pangkatlah sampai TUA..Zaman Mahated..Dr Harun DIN..ada buat buka khas ISLAM untuk polis..

Biasalah Mahated RETORIK ajer..bukan tah ke mana, Islam tah ke mana..Harun Din pun ..Mahated kutuk..JUAL air jampi..JUAL DADAH tak salah ..agaknya..itu pasal meLAYU zaman Mahated..habis nagih DADA dan dadah..koh koh koh

Zairie Husin said...

yang penting nawaitu...

Ex-Lynxcrew said...

bukan matlamat menghalalkan cara,kenapa dalam islam sentuh isteripun dikira batal air sembahyang,PDRM adalah organisasi tetapi anggota polis yang berada di dalamnya adalah individu.bukan salah PDRM tetapi yang salahnya gambar di atas adalah individu.kepada cikgu din jangan nak terasa sangat.nak bela pun biar lah bertempat

denai semantan said...

Walau apa pun terjadi, ingatlah ALLAH dan jangan sampai kita menghalalkan semua cara dalam apa keadaan sekalipun.

Anonymous said...

kah..kah..kah..kah.. apa la punya sengal cikgu di ni.. mcm ni sengal pun boleh jadi cikgu ke.. kah..kah..kah..kah..

anyss said...

Salam,
Ohhhhhh!

SYaMiLa said...

hmmm...bersentuhan dgn bukan muhrim dh hukumnya haram...tk kirala nawaitu kita baik sekalipun....yg haram tetap haram...

Anonymous said...

oi cekgu!
aku malu dgn status cekgu cam ko ni walopon aku cekgu, jgn jadi bangang cekgu oi!

cekgu said
"PDRM sudah banyak berjasa. apa salahnya dia memeluk wanita yang bukan muhrim tu. Bila dah banyak berjasa perkara begitu sudah boleh dikira halal."

bro, wa lagi byk bjasa pd negara sebab wa cekgu, so bole ke wa menghalalkan yg haram? maksud lu dsebabkan lu cekgu lu bole peluk anak murid lu yg bkn muhrim?

cik cumy hazel said...

bia btol... huhuhuhuuhuu...erat pelukannye..

Anonymous said...

yg haram tetap haram..
manusia skrg ni mmg suka wt hukum sdri..sume dh lupa yg mereka ni hanya hamba Allah kat dunia ni..
kt dunia ni kite kne jd hamba sehambanya kpd ALLAH..jgn jd hamba MANUSIA dan DUNIA..

Anonymous said...

PEZDA V OPASNOSTE!!!!111

Muhd Zahid said...

ermmm ..mesra nya ukhuwwah diantara mereka ...but ukhuwwah fil syaitan ...hukum menyentuh perempuan yang bukan muhrim adalah haram ..inikan pulak mak cik cina ...but xper kot sebab wanita 2 kan dah monopous ...rasanya lah

Muhd Zahid said...

haram tetap haram ..mesranya ukhueaah yang terjalin diantara kpn kita dengan anak buahnya

Anonymous said...

kepada cikgu, statement anda janganlah membelakangi hukum, hukum tetap hukum dalam islam,kalo gembira sekalipun pasal tak peluk suami dia sebagai penghargaan kerna mempunyai isteri yang baik,zaman sekarang ni semuanya nak cakap lahir dari hati,ikhlas la macam2, tapi kita mesti ingat ikhlas,lahir dari itu tujuan yang baik adalah lahir dari iman dan ilmu islam itu yang di praktikkan,

Anonymous said...

ANONYMOUS SEINGAT SAYA TERINAGT KISAH KEJATUHAN ZAMAN KHALIFAH UTHMANIYAH KERANA TERDAPAT PEMBELOT DAN PEMBAWA BERITA UNTUK MEROSAKKAN PEMIKIRAN ORANG ISLAM. SEINGAT SAYA PERANGAI KAMU INI PERANGAI YAHUDI. HARAP KAMU BUKAN DALAM KALANGAN ORANG ISLAMYANG MEROSAKKAN ISLAM. AMIN..MINTA BACA SEJARAH YE....TQ...BYE

Anonymous said...

buy alprazolam online no prescription xanax withdrawal days - can mixing xanax and alcohol kill you

Anonymous said...

xanax online xanax side effects user reviews - buy cheap xanax pills

Anonymous said...

buy xanax bars online xanax . 25 mg side effects - buy cheap xanax no prescription

Anonymous said...

xanax online hide xanax drug test - xanax drug withdrawal symptoms

Anonymous said...

generic xanax order xanax online no prescription canada - buy alprazolam powder

Anonymous said...

tramadol without prescription tramadol 100mg dose - tramadol 100 mg sustained release

Anonymous said...

xanax order no prescription 1mg xanax get high - does xanax show up swab drug test

Anonymous said...

generic xanax how much xanax for anxiety - generic xanax same xanax

Anonymous said...

buy tramadol online buy tramadol online with echeck - tramadol 50 mg-myl

Anonymous said...

carisoprodol 350 mg carisoprodol usa - carisoprodol generic for soma

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol use in dogs - buy tramadol online no prescription

Anonymous said...

xanax online xanax bars green pill - xanax vs zoloft side effects

Anonymous said...

buy xanax online cheap no prescription buy non generic xanax online - long do xanax 1mg last

Anonymous said...

generic xanax xanax withdrawal from .5mg - generic xanax blue oval

Anonymous said...

buy carisoprodol carisoprodol 350 mg and hydrocodone - drug test soma carisoprodol

Anonymous said...

tramadol online buy cheap tramadol mastercard - tramadol withdrawal day 3

Anonymous said...

buy carisoprodol side effects soma carisoprodol tablets - soma carisoprodol no prescription

Anonymous said...

generic xanax what is xanax drug for - xanax side effects numbness

Anonymous said...

xanax online steve-o quotes xanax - xanax withdrawal when does it start

Anonymous said...

generic xanax effects zoloft xanax - xanax like drugs

Anonymous said...

buy tramadol online zydol 50mg tramadol hydrochloride - buy tramadol online cod overnight

Anonymous said...

buy carisoprodol carisoprodol soma high - carisoprodol hair drug test

Anonymous said...

buy cialis online order cialis online overnight - generic cialis problems

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol dose get high - what does tramadol 50 mg look like

Anonymous said...

order cialis online cialis price usa - cialis jakarta

Anonymous said...

buy cialis online cialis daily use buy online - cialis 5 mg best price australia

Anonymous said...

xanax online xanax 1 mg rp - where can i buy xanax in the uk

Anonymous said...

cialis online cialis commercial - cialis over the counter

Anonymous said...

buy tadalafil cialis online cheap no prescription - buy cialis 40mg

Anonymous said...

xanax buy xanax legit - purchase xanax online overnight

Anonymous said...

buy cialis super active cialis free offer - buy cialis online usa paypal

Anonymous said...

xanax online xanax dosage vs ativan dosage - xanax buy online no prescription

Anonymous said...

how to buy cialis cialis customer reviews - generic cialis tadalafil 20mg

Anonymous said...

buy tadalafil cheap cialis soft tabs - buy cialis online mastercard

Anonymous said...

cialis online generic cialis is it safe - should you buy cialis online

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#30896 buy tramadol online missouri - tramadol withdrawal restless legs

Anonymous said...

can you buy tramadol online legally buy tramadol online no prescription needed - buy tramadol in the usa

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#57594 buy tramadol american express - buy tramadol personal check

Anonymous said...

buy tramadol cheap no prescription can you get tramadol online legally - tramadol withdrawal bad

Anonymous said...

tramadol generic where to buy tramadol for dogs - tramadol addiction after 1 week

Anonymous said...

http://buytramadolonlinecool.com/#63102 buy tramadol with cod - tramadol hcl generic ultram

Anonymous said...

learn how to buy tramdadol buy tramadol online cod only - buy tramadol online without prescriptions usa

Anonymous said...

buy tramadol buy tramadol buy cod - tramadol price

Anonymous said...

buy discount tramadol buy tramadol online free shipping - order tramadol online next day

Anonymous said...

buy tramadol tramadol hcl 50 mg shelf life - tramadol high yahoo

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol hcl 100 mg iran chemie pharma - tramadol for dogs bone cancer

Anonymous said...

learn how to buy tramdadol buy tramadol online overnight usa - tramadol dosage for depression

Anonymous said...

buy ativan online addiction to ativan symptoms - ativan gtt alcohol withdrawal

Anonymous said...

ways to buy ativan online side effects getting off ativan - ativan buy online no prescription

Anonymous said...

cheap generic ativan ativan sublingual 1mg dosage - generic of ativan

Anonymous said...

http://staam.org/#56274 tramadolor 100 mg - tramadol 100 mg lp

Anonymous said...

buy xanax online xanax 7176 - xanax dosage tablet

Anonymous said...

xanax cost 3 1mg xanax - buying xanax from canada online

Anonymous said...

http://ranchodelastortugas.com/#71453 buy xanax online without script - xanax and alcohol use

Anonymous said...

buy xanax online xanax withdrawal erowid - xanax bars pics