Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Thursday, July 1, 2010

AWEK AKU NI ... CUN GILA TAPI BINGAI...

بسم الله الرحمن الرحيم

Belum Masanya Untuk Bertudung - Lisa Surihani

Manis dan sopan sekali Lisa Surihani mengenakan tudung pada penampilan terbarunya. Adakah sudah terbuka hati untuk Lisa menunaikan tanggungjawab yang pastinya wajib untuk dilaksanakan? Namun bagi empunya diri, itu hanyalah sekadar watak yang dipegang dalam drama terbaru Astro Prima, Tudung Ekspres.

"Persoalan adakah saya akan bertudung atau bilakah saya akan bertudung adalah terlalu personal untuk dijawap. Biarlah saya yang menentukan apa jua yang ingin dilakukan. Kalau boleh saya mahu ianya berlaku secara natural tanpa paksaan. Tapi jujurnya, setakat ini saya belum rasa ingin ke arah itu.

"Tak guna juga bila pakai tudung kerana terpaksa dan hati kita tak ikhlas dengan perubahan itu. Pastinya perubahan itu tak akan kekal lama.

"Tapi untuk bawakan watak sebegini, rasanya tak ada masalah kerana tak ada yang luar biasa mengenainya. Setiap kali ada majlis yang memerlukan saya bertudung, saya akan hormati majlis demikian dan menutup aurat. Bertudung dalam membawakan watak bukanlah cabaran yang besar kerana satu-satunya cabaran yang harus diatasi adalah untuk memikat hati penonton," ujar Lisa yang juga duta produk Garnier yang baru.

Wajahnya kini sering muncul di dada akhbar, drama dan filem. Rezekinya semakin melimpah ruah, namun tidakkah bimbang jika penonton mula lali melihat wajahnya sehingga hilang minat untuk menonton wajah yang sama berulang kali.

"Bosan atau tidak bergantung kepada rezeki. Saya memang memilih watak yang diberikan dan kemunculan saya adalah selepas memilih skrip yang terbaik untuk dilakonkan. Kalau orang tak mahu lihat saya lagi, saya hanya mampu serahkan kepada Allah soal rezeki. Buat masa sekarang saya hanya mampu buat yang terbaik dan lihat ke hadapan," tambah Lisa merancang untuk melanjutkan pengajian ke peringkat yang lebih tinggi. - www.manggaonline.com.my

Note: "Belum masanya untuk bertudung.."? hehehe.. apa bezanya "belum masanya untuk melakukan solat"? Ikut sesedap rasa jer nak bercakap.. sesuatu yg wajib dalam agama pun kena tunggu masa nak lakukan ek? memang best la islam kat malaysia ni.. islam ciptaan UMNO.. hehehe.. Ulama muda x nak bersuara ke? atau korang pun sama mcm aku jugak.. dah jatuh cinta kat si lisa Surihani ni? hehehehe

UNTUK TEMAN-TEMAN BLOGGERS YG MELAWAT BLOG INI, TINGGALKANLAH SEPATAH DUA KOMEN UNTUK DIJADIKAN PERINGATAN AGAR AKU X TERLUPA UNTUK MELAWAT BLOG KALIAN KEMBALI.. INSYA ALLAH.. ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..

68 comments:

Isa said...

bro,

langkah mayat gua dulu sebelum lu boleh jatuh hati kat minah nih...

kah..kah..kah..,

(p/s: Nanti TGNA marah tau...)

Ummi Humaira said...

salam akhi...

pulau jer pelakon tu ... baru dia tahu langit tu tinggi ker rendah

melatidaisy said...

"Bertudung dalam membawakan watak bukanlah cabaran yang besar kerana satu-satunya cabaran yang harus diatasi adalah untuk memikat hati penonton,"

sy x senang duduk dgn ayat ni..seolah2 lisa mencabar Dia yg Maha Satu

LanaBulu said...

Tak payah nak risau..
nanti ulamak2 umno akan tolong pakaikan tudung kat depa...
ulamak muda kan banyak..joint umno baru2 ni kan3...

iqbalsyarie said...

Mantap!!mybe kena kawin dgn ulama umno dulu kot...hehe

Latest post:Berapakah nilai cinta manusia?

AzamDin said...

bro...

aku kan...

penah mimpi ngn dia...

aku mimpi dia jadi bini aku...

sebilik ngn aku...

serius....

malangnya..itu cuma mimpi..

bangun2 suluh jam pukul 5 setengah pagi,,

ahahahahahahaha

Anonymous said...

"Tak guna juga bila pakai tudung kerana terpaksa dan hati kita tak ikhlas dengan perubahan itu. Pastinya perubahan itu tak akan kekal lama."

>>>wahahaha...lawan suruhan Maha Pencipta ke?

Kalau orang tak mahu lihat saya lagi, saya hanya mampu serahkan kepada Allah soal rezeki.

>>>dah melawan pastu tahu plak ttg rezki die bagi.

>>> ooooo rezki, kesihatan sume ko mintak kat die, die dah bagi tp ko x ikut perintah plak..

kepalabanajib lu!!!

heheheh...

m.q said...

ni lah yg kata bijak tp tak pandai
erksss...boleh kata camtu?hehehe

amy.my said...

siapa bilang gadis UMNO tak menawan..???

aku bukan aku said...

salam alaikum wbt. saudara..

sy sarankan agar x bubuh gambar tp bubuh saja link gambar..
kerana itu saja dah boleh mmbawa kpd saham dosa-bersama..

*sedangkan seorg imam y kuat hafalannya..TERnampak buku lali seorg perempuan pn boleh jd lupa/hilang ssebahagian nikmat kuat hafalan apatah lg kita?

y keduanya..
fasal empunya gambar..
kalaulah kita d tempt dia..
dan tiada y menegur secara terus..
terus d pinggirkan org y baik2 ini..
apakah akan berubah?
*tentunya faham seseorg itu d kurniakan Allah..kita cuma boleh usaha..

mungkin saja dgn perlakuan ini..hanya makan maki2an org ramai..

si empunya gambar bukan x tahu..
tahu bab rezeki..
cuma x faham..knp pengsyariatan islam itu wajib..apa tujuan dan seumpama..
doa2kanlah agar d bukakan hidayah bersama..

sy pasti..niat sedara baik-baik aja..utk perigtn bersama..
kan?

=)

utk kesedaran bersama..
insyaAllah..

Farah Hanani said...

huh..

lelaki.. mmg kalah dgn awek cun..

kalo macho... pegi la tegur dia depan2 beb..

kasik tazkirah ke ape..

aqzagazig said...

masih belum bersedia utk bertudung (=.=")

*adakah kita tahu bila ajal dan sempat bertaubat atau x?*

anisahsofiah said...

salam..
dah jd trend pelakon skrg btudung utk watak je..
"ayat blm smp masa" dh selalu sgt dngar.. klu tiba2 ajal dtg mnjemput mcm mana..
yg pntg ada usaha utk btudung..
insyaAllah akan dtg niat ikhlas btudung tu..
sy pn xperfect.. mnasihati diri sndri jgk.. :)

Anonymous said...

Alhamdulillah ade ulasan tentang artikel nih..membuat kta berfikir...betapa ceteknya ilmu saye...jahilnya diri ni...

♥Tsuwaibah♥ said...

Untungnya menjadi Lisa Surihani. Agaknya dia tau ajal dia tiba bila. tu yg boleh tangguh nak menutup aurat. mcm saya, x tau ajalnya bila. tu yg dr skrg kene mengelakkan maksiat.

zalizalu said...

wei isa ngan bs, iyer2 jer lisa tu awek ang.. kah2...

Anonymous said...

generic xanax xanax side effects in dogs - buy alprazolam malaysia

Anonymous said...

generic xanax xanax withdrawal blood pressure - buy alprazolam uk

Anonymous said...

xanax online xanax 1mg day - buy generic xanax profile

Anonymous said...

xanax sale extended release xanax pills - xanax and alcohol bac

Anonymous said...

xanax for sale generic xanax names - xanax bars kick

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol overdose emedicine - buy tramadol online visa

Anonymous said...

xanax online can you drug test xanax - 2mg xanax equivalent much valium

Anonymous said...

generic xanax xanax cause high blood pressure - xanax bars how long does it last

Anonymous said...

buy tramadol online buy tramadol rx online - buy tramadol health solutions network

Anonymous said...

buy carisoprodol soma carisoprodol back pain - drug test soma carisoprodol

Anonymous said...

xanax online buy xanax online for cheap - buy alprazolam thailand

Anonymous said...

generic xanax get prescription xanax online - order xanax pills

Anonymous said...

order tramadol buy tramadol online co.usa - tramadol jerking

Anonymous said...

xanax online can xanax overdose kill you - cheap xanax no prescription online

Anonymous said...

buy tramadol online tramadol 50 mg image - buy tramadol overnight with mastercard

Anonymous said...

order tramadol online tramadol buy usa - 50 mg tramadol lot

Anonymous said...

carisoprodol 350 mg carisoprodol 350 mg oral tablet - carisoprodol buy us

Anonymous said...

buy cialis cheap buy cialis through paypal - cialis soft tabs

Anonymous said...

buy tramadol online ultram side effects headache - can you buy tramadol over the counter in usa

Anonymous said...

cialis medication cialis .99 - buy cialis without doctor prescription

Anonymous said...

buy cialis 10mg generic cialis fast shipping - cheap cialis prices usa

Anonymous said...

buy xanax online no prescription cheap xanax withdrawal between doses - drug abuse of xanax

Anonymous said...

tadalafil no prescription side effects cialis daily - buy cialis johor bahru

Anonymous said...

buy cialis generic cialis instructions - cialis daily and insurance

Anonymous said...

xanax online buy xanax online in usa - xanax jokes

Anonymous said...

is it illegal to buy xanax online online pills 24 xanax - xanax side effects upset stomach

Anonymous said...

buy cialis usa cialis online 2.5mg - buy cialis online now

Anonymous said...

learn how to buy tramdadol tramadol 100 mg extended release - tramadol 750 mg

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#97734 tramadol hcl 50 mg picture - tramadol hcl images

Anonymous said...

buy tramadol tramadol for dogs buy - can i buy tramadol over the counter

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#44827 tramadol 400 mg dose - tramadol for dogs how much

Anonymous said...

buy tramadol tramadol hcl muscle relaxer - tramadol to buy in usa

Anonymous said...

buy tramadol online buy tramadol online from usa - tramadol hcl ingredients

Anonymous said...

buy tramadol tramadol 50 mg used for - order tramadol online cheap

Anonymous said...

tramadol online buy tramadol using mastercard - tramadol 50 mg online pharmacy

Anonymous said...

buy tramadol can you buy tramadol online in the usa - tramadol 100mg sr tablet

Anonymous said...

tramadol online overnight good site buy tramadol - tramadol xanax together

Anonymous said...

learn how to buy tramdadol buy tramadol england - buy tramadol online no prescription needed

Anonymous said...

buy tramadol tramadol hcl 75mg - who makes generic tramadol

Anonymous said...

tramadol online buy tramadol online europe - tramadol hcl er 150 mg

Anonymous said...

buy tramadol no prescription overnight buy tramadol ultram - order tramadol online usa

Anonymous said...

ways to buy ativan online online pharmacy for ativan - ativan withdrawal length

Anonymous said...

ways to buy ativan online ativan overdose+hospital - buy ativan online cheap

Anonymous said...

http://reidmoody.com/#45570 ativan dosage compared xanax - lorazepam ratio 1mg

Anonymous said...

alprazolam drug buy xanax online cheap no prescription - generic xanax pills identification

Anonymous said...

buy tramadol online non generic tramadol - illegal buy tramadol online

Anonymous said...

buy xanax online can i take 2mg of xanax at once - where to buy xanax online forum

Anonymous said...

buy tramadol online purchase tramadol online cod - order tramadol cod overnight delivery

Anonymous said...

http://staam.org/#41652 tramadol overdose management - tramadol narcotic high

Anonymous said...

http://ranchodelastortugas.com/#71453 xanax 87 - do u buy xanax online

Anonymous said...

http://ranchodelastortugas.com/#71453 buy xanax online usa - xanax high school

Anonymous said...

buy xanax no prescription generic xanax white pill - xanax vs ativan