Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Friday, December 11, 2009

AMAZING...!!! ' NAREEPOL '

بسم الله الرحمن الرحيم

This is amazing tree named 'Nareepol' in Thai. Naree means 'girl/woman' and pol means plant/tree or 'buah' in Malay. It means women tree.

It is amazing what God create the World in many forms that amused human beings....
You can see the real tree at Petchaboon province about almost 500 kms away from Bangkok







UNTUK TEMAN-TEMAN BLOGGERS YG MELAWAT BLOG INI, TINGGALKANLAH SEPATAH DUA KOMEN UNTUK DIJADIKAN PERINGATAN AGAR AKU X TERLUPA UNTUK MELAWAT BLOG KALIAN KEMBALI.. INSYA ALLAH.. ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..

10 comments:

manik kayangan said...

boleh makan ke buahnya ni bro....???

manikayangan said...

salam..blh makan ke buah ni bro...?????

BUJANG SUSAH said...

x tau laa.. dpt dari email ni..

alex said...

astaghfirullahhhhh...serius?? ish..gerun je nengoknya..
macam diikat jambak rambutnya...rupa bentuk masyaallahhh..mcm tk pecaya eh bujang...(tk abis kebil2 niiiii) keke..salam bro..makasih

Ace said...

salam semua ...

maafkan saya bang ... saya harap apa yg saya tegur ini tidak menyinggung perasaan abg... ok mcm nie bang, sebenarnya apa yg abg dpt nie hanyalah rekaan semata-mata. buah ini tidak wujud ... maaf yea abg kalu abg tak pasti abg boleh cari bahan ini yakni fakta ini dalam internet. dah ramai telah memecahkan tipu muslihat cerita pokok berbuahkan perempuan ini ... ini khas untuk abg http://scripters.ning.com/forum/topics/antara-mitos-dan-fakta kalu abg rajin ceduk, post la kat sini ... sama² dpt saham ... ok bang yea ... salam

The Fleece Master said...

salam

saya rasa kita perlu selidik dulu sebelum kita spread out any info yg kita nak spread out. and buah tu look so fake. just my 2 sen view. have a good day ahead sir.

regards.

insan_lemah said...

Buah tu mcm anak patung mainan jer.Buah apa namanya tu?Klu xtau nama buah jgn letak gmbar la bro!!

izazin said...

dalam aku tabik kat hang sebab byk info menarik, bermaklumat, kira mcm alim ulamak je aku tgk hang,langsung jatuh terjunam tabik aku...apalah hang..wat lawak bodo...

cahaya malam said...

salam..

sekadar untuk dikongsi..

keep it up bujang senang!;_)

mamawana said...

Tak percaya... mcm patung berhala jer buah2 tu.. silap2 goyah pegangan. Cam buah Nangnak jer.