Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Friday, September 25, 2009

WANITA HAMIL MANGSA RAGUT MATI

Bismillahirahmannirahim..

mangsa ragut - perempuan hamil di kelantan baru2ini...

Kejadian ragut semakin menjadi-jadi dan sudah menjadi parah kepada negara kita..kaum wanita sering menjadi mangsa peragut-peragut yg tidak berperimanusian ini untuk melakukan kerja-kerja keji itu.. walaupun kaum lelaki ada juga menjadi mangsa ragut tetapi jumlahnya adalah sedikit jika dibandingkan dengan kejadian ragut dikalangan wanita..

baru- baru ini,peragut bertindak meragut seorang wanita sedang hamil,akibatnya wanita itu terjatuh dari motorsikalnya dan akhirnya maut disitu..

Peragut itu tergamak melakukan tindakan sedemikian kerana wang ringgit tanpa menggunakan akal fikiran yg waras dan belas kasihan terhadap wanita hamil itu sepatutnya menerima pembalasan hukum berat keatasnya.. jika peragut itu terlepas dr ditangkap pihak berkuasa sekalipun, dia tidak akan terlepas menerima pembalasan daripada Allah..

Kepada kaum wanita berhati-hatilah ketika keluar dari rumah agar kejadian seperti ini tidak berulang lagi...

(Gambar) Wanita Hamil Maut Selepas di Ragut -18SG

click pada read more untuk image seterusnya...From: warehouse@samchem.com.my

UNTUK TEMAN-TEMAN BLOGGERS YG MELAWAT BLOG INI, TINGGALKANLAH SEPATAH DUA KOMEN UNTUK DIJADIKAN PERINGATAN AGAR AKU X TERLUPA UNTUK MELAWAT BLOG KALIAN KEMBALI.. INSYA ALLAH. I LOVE YOU FULL.. HA..HA..HA..HA..

2 comments:

Anonymous said...

Yang meragut kebanyankan kaum melayu.
kerajaan harus ambil tindakan.
pihak polis harus bertindak secara tanpa prejudis.

malayu tau tak, setiap tahun berapa wanita masyarakat kaum cina mati akibat diragut tak?
mereka merupakan sasaran utama binatang celaka puak ragut.

tetapi berapa kes yg berjaya diselesai?

Anonymous said...

yg ragut nie bkn owg tp binatang iaitu babi hutan...