Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Monday, September 21, 2009

TINDAKAN HANYA UNTUK YANG TAK SEHALUAN

Bismillahirahmannirahim..

PKFZ: Tukang Siar Kena Tindakan, Pembocor Rahsia Bagaimana ?

PM, Datuk Seri Najib Tun Razak mengambil langkah segera minta siasatan terhadap laman web yang siarkan dokumen membabitkan PKFZ. Memandangkan ia merupakan dokumen rahsia kerajaan, maka amat wajar tindakan perundangan dikenakan terhadap mereka terbabit.

Reaksi PM bagaimanapun dilihat bagai "cakap tak habis" kerana beliau tidak pun sebut soal orang yang bocorkan rahsia tersebut. Ia tak kurang sama dengan apa yang kita lihat bagaimana pihak penguatkuasa menangkap penjual VCD di pasar malam, sedangkan tokey cetak rompak masih gagal dibanteras secara total. Hal ini, sama juga apabila kastam nak tangkap mereka yang bakar mercun, sedangkan masalah pokoknya ialah kenapa begitu lambak mercun dapat diseludup masuk?

Kalau yang tukang siar rahsia rasmi kerajaan akan dikenakan tindakan, sudah semestinya si tukang bocor rahsia patut dikena tindakan lebih tegas. Kerajaan jangan lepas tangan hanya tangkap tukang siar, sedangkan si pembocor rahsia masih ada kesempatan menghilangkan diri, atau setidaknya mencari helah menafikan perbuatannya.Kenyataan PM sepatutnya bertegas terhadap pembocor rahsia kerajaan dan diikuti tukang siar, ini sudah terbalik, seolah kerajaan hanya memandang berat tukang siar kerana ia menjadi punca orang ramai tahu rahsia kerajaan.

Nampak sangat dendam kerajaan terhadap.. pengamal web dan blog, sedangkan pembocor rahsia kerajaan adalah jauh lebih bahaya kerana ia merupakan musuh dalam selimut, boleh jual rahsia kerajaan dan tidak mustahil boleh jual kerajaan sekali....PM sila buat kenyataan semula yang meyakinkan rakyat bahawa pembocor rahsia kerajaan adalah pengkhianat ibarat gunting dalam lipatan.

Petikan laporan akhbar:
Datuk Seri Najib Tun Razak berkata, polis akan menyiasat sebuah laman web yang menyiarkan dokumen didakwa Kertas Kabinet mengenai isu Zon Bebas Pelabuhan Klang (PKFZ).Perdana Menteri menegaskan, jika benar dokumen yang disiarkan itu Kertas Kabinet, mereka yang terlibat boleh dikenakan tindakan di bawah Akta Rahsia Rasmi (OSA).

"Polis akan siasat dan tengok hasilnya nanti. Apa-apa tindakan ke atas pesalah boleh diambil di bawah OSA," katanya selepas mempengerusikan mesyuarat penyelarasan program Permata Negara di sini, hari ini.Semalam, sebuah laman web menyiarkan dokumen 18 muka yang didakwa sebagai memorandum daripada Menteri Kewangan bertarikh 22 Jun 2007 berhubung PKFZ.
-bypass308.blogspot.com-

UNTUK TEMAN-TEMAN BLOGGERS YG MELAWAT BLOG INI, TINGGALKANLAH SEPATAH DUA KOMEN UNTUK DIJADIKAN PERINGATAN AGAR AKU X TERLUPA UNTUK MELAWAT BLOG KALIAN KEMBALI.. INSYA ALLAH. I LOVE YOU FULL.. HA..HA..HA..HA..

1 comments:

green said...

terlepas pandang mungkin..

pape hal, clean admin please..