
BAHAN A:
500 gm peha ayam
8 ulas bawang putih
5 ulas bawang merah
3 cm halia
3 cm lengkuas
2 batang serai
Gula dan garam
BAHAN KISAR:
1 sudu kecil jintan manis
1 sudu kecil jintan putih
1 batang kayu manis
1 sudu kecil ada hitam
1 sudu kecil ketumbar
2 kuntum bunga lawang
CARA MENYEDIAKAN:
1. Kisar semua bahan A (kecuali ayam) dan ambil jusnya. Kemudian perapkan bersama ayam. Bubuhkan sekali gula dan garam.
2. Setelah itu, gaulkan pula bahan B dan perap selama sejam.
3. Bakar dengan suhu 180o selsius selama 30 minit.
sebutir kata:
Belum cuba lagi pun.. member antaq melalui email kemarin.. :)
Posted by Ros
BS: Perghhh.. sedapnya... xder sapa2 nak kirim kat aku ke... ?
1 comments:
nak kirim??
hohohohooh...
better wat sendiri la..
zaman skang neh jgn makan makanan dr orang yang tak kenal..bahaya sangat..
Post a Comment