Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Friday, June 12, 2009

PENGERUSI KELAB PENYOKONG PAS KEBANGSAAN "DIPECAT"oleh RAHMAN ZAMRUD
bypass308.blogspot.com

sama ada kalian sedar tak, mainan Umno serta medianya yang menyemarakkan isu kerajaan perpaduan (KP)sehingga melemaskan pemimpin Pas, menimbulkan riak berpusar di kalangan ahli Pas dan menimbulkan prasangka parti PR terhadap Pas sudah menjadi pelapik laluan Umno dan parti kuncunya memasuki akar fikir pengundi manik urai.

kalaupun benar pemimpin Pas terutamanya Hadi tidak pernah sebut nak berkongsi kuasa dengan Umno, tetapi cadangan KP kurang jelas yang terlontar dari mulut Hadi berjaya dengan tangkas dimanipulasikan oleh para kerabat media Umno@BN. Kesannya, sampai lani depa ketawa terbahak-bahak sambil mengusap tasbih kononnya demi islam kita bersatu, sedangkan Pas dan rakan perjuangannya dalam Pakatan Rakyat kini saling buruk sangka.

salah siapa sebenarnya? semua dalam PR salah di mana Pas menjuarai kesalahan paling asas iaitu bercakap tak berlapik, habis berterabur air liur dihurung lalat, bising dan jelek. Hadi cuba lepas tangan, katanya dia dah pun bagitau idea nak bincang KP kepada Anwar, tapi Anwar tak bagitau DAP. Apa hal macam ni, main passing bola ke apa?

dah jadi haru macam ni pun masih nak berlagak, tolonglah...Pas yang jadi puncanya apa salahnya terangkan hal sebenar secara baik kepada rakan kongsi PKR dan DASP tu. Pas diangkat dan dijunjung bukan Islam hari ini kerana pas dilihat kian terbuka, janganlah rosakkan imej tersebut. maknanya, lain kali kalau ada idea yang canggih meletup macam ni, silalah hormat kat rakan sekatil mu, habaklah dulu kat depa, tak rugi kan????

saya sebenarnya dah melalut dah, ada yang penting yang harus diketengahkan untuk dikongsifikir. Pas tak boleh lari dari hakikat bahawa imej Pas yang dianggap "tok haji" dan "fanatik" di kalangan bukan islam telah dikemaskini dan dimake-up elok jadi imej baru yang mesra, rendah diri dan terbuka. siapa buat kerja ni? Kelab Penyokong Pas lah. kalau bukan KPP, mana ada bukan islam yang berani dan sanggup tonggek tepi jalan dengar ceramah Pas, sampaikan laman rumah/kedai pun jadi pos Pas.

saya menuntut kalian yang sayangkan kedamaian dan keutuhan sebuah perkongsian yang berbumbungkan PR, hurai perkara ni: -

Kenapa masa muktamar Pas lalu, wakil bukan Islam yang diberi ruang naik berucap ialah Timbalan Pengerusi KPP, Vincent Lee (agak2 ginilah eja namanya) dan bukan Pengerusi kebangsaaan KPP sendiri, saudara Hu Pang Chaw? sudah ada yang tak kena, Pas tak perasan?

Kenapa tiada seorang pun pemimpin Pas yang memberikan pandangan seraya meredakan kekalutan yang bercocak kencang dalam KPP sekarang berhubung membahagikan KPP dari induk menjadi KPP Cina dan KPP India? Pembahagian seperti ini tiada bezanya dengan amalan BN yang mengamalkan parti ikut perkauman.

Kenapa tidak ada seorang pun ahli KPP yang kelihatan membantu kempen di manik urai sekarang?

kenapa ketika Pas dikatakan berura-ura nak menaik taraf KPP, tiba-tiba Pengerusi kebangsaannya, Hu "dipecat" dari jawatan dan kini hanya menjadi boneka atas jawatan Penasihat. Adakah kerana Pas merasakan mereka sudah tidak memerlukan sumbangan jitu KPP pada PRU-13, Pas kini sudah terlalu kuat?

kenapa pas tidak mengambil tahu sangat soal dalaman dan permasalahan KPP yang selama ini berjuang menarik keyakinan bukan islam tanpa manfaat satu sen pun? apa yang pas buat sebagai tanda hargai sokongan KPP? tak perlu kurnia pingat, selami je perjalanan KPP yang sering disifatkan sesetengah pihak sebagai tali barut Pas.
KPP ada masalah sendiri, Pas kena jenguk.

Kenapa sudah mula ada penyandang jawatan utama dalam beberapa cawangan KPP di beberapa negeri letak jawatan? pas tidak risau ke? Siapa siapa yang ada pandangan dan tahu inti ceritanya, tolong jelaskan. wasalam

0 comments: