Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Monday, June 8, 2009

AWAS SPR SEDANG MENJALANKAN TUGAS UTAMANYA

Awas jaga kad pengenalan anda. Itu pesanan disampaikan PAS kawasan ini kepada pengundi di Dun Manek Urai berikutan ada pihak cuba mendapatkan kad pengenalan penduduk.

Menurut penduduk pihak tertentu yang didalangi parti politik dengan kerjasama agensi kerajaan persekutuan datang ke rumah mereka bagi mendapatkan nombor kad pengenalan.

Kejadian itu disedari berlaku di beberapa kampung termasuk Chuchuh Puteri, Sungai Sok, Sungai Peria dan Lata Rek.

Anggota jawatankuasa PAS Kuala Krai, Ustaz Zamzuri Mat Lazim berkata, penduduk mengadu kepadanya rumah mereka didatangi orang tertentu bagi mendapatkan nombor kad pengenalan.

"Penduduk menjadi serba salah kerana orang terbabit memberitahu mereka datang dari agensi tertentu di bawah kerajaan persekutuan," katanya di sini.

Beliau yang juga bekas Ketua Dewan Pemuda PAS Kuala Krai berkata, PAS kawasan terbabit menasihatkan penduduk tidak menyerah kad pengenalan mereka kepada orang yang tidak dikenali biar pun mengaku dari agensi kerajaan.

Kata beliau sindiket seperti itu biasa berlaku pada pilihan raya kecil seperti di Pengkalan Pasir sebelum ini.

Beliau juga mendakwa penduduk sudah memberitahu pihak polis mengenai perkara tersebut.

"Saya berharap pihak keselamatan mengambil tindakan sewajarnya. Kita bimbang sekiranya ada penduduk menyerah kad pengenalan mereka tidak dapat keluar mengundi pada 14 Julai depan," katanya.

Beliau juga percaya pelbagai usaha dilakukan pihak lawan bagi merampas Dun Manek Urai biar pun kaedah yang digunakan bertentangan dengan peraturan.

Sumber: Harakahdaily

0 comments: