Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Thursday, April 30, 2009

Pemuda Pas Permatang Pauh Sumbang Dana Modal Bantu Kempen UMNO/BN Penanti.Posted on Thursday, April 30 @ 11:26:22 MYT by Paktam
Oleh sinarhairan

"

Persoalannya sekarang ialah semenjak bila Pemuda PAS Permatang Pauh boleh pandai-pandai menentukan calon pilihan sendiri untuk Penanti? Adakah ianya mendapat restu dan kata lulus daripada peringkat tertinggi Presiden parti?Kenapa Pemuda bersikap begitu keras sekali, sehingga mengeluarkan arahan supaya jentera pilihanraya Pas dibekukan serta merta? Arahan siapa dan apakah motif di sebalik semuanya ini. Sekiranya Presiden Pas TG Hadi Awang tidak bersetuju, sudah tentu TG akan bersuara pada mana-mana sidang media. Sudah tentu juga inilah bola tanggung yang dinantikan media kerajaan BN.

DAP tak kata apa pun, Presiden Pas tak komen pun, Cuma Pemuda Pas PP sahaja yang beriya-iaya benar menentang keputusan Dr Mansor sebagai calon Penanti. Ramai yang tidak faham kenapa perkara ini berbangkit dan kenyataan Ketua Pemuda Pas Permatang Pauh menurut laporan Malaysia Kini, Mohd Hafiz Mohd Nordin akan mengadakan perbincangan dengan presiden parti berhubung hal itu dalam tempoh terdekat ini. Untuk apakah ini semua?

Apakah Ketua Pemuda Pas PP tidak sensitif langsung terhadap apa tersirat dalam tulisan Nik Abduh tentang kerja-kerja bodoh dalam PAS (1) dan (2). Ambillah iktibar dari kebimbangan itu supaya tidak berlaku sebarang perpecahan. Nak pergi bincang dengan presiden, pergilah bincang, nak suarakan pun suarakanlah hasrat hati kepada presiden dan kenapa nak digembar gemburkan soal perkara yang belum terjadi dan akan pergi, akan berbincang dan akan itu dan ini.

Suasana jernih kenapa nak dikeruhkan? Kecualilah kalau-kalau Mohd Hafiz Mohd Nordin mempunyai agenda tersembunyi khusus untuk menangguk di air keruh ciptaan sendiri terutama dalam suasana muktamar sekarang? Luka di tangan bolehlah kita nampak, suka di hati Hafiz siapalah yang tahu? Sebaik-baiknya hentikan apa juga percakapan dan perbuatan yang mampu membenihkan bibit perpecahan dalam pakatan.

Sebagai pemuda Hafiz seharusnya bijak mengurus dan mentadbir kemarahan. Jangan dibiarkan berlarutan kelak akan menambah luka di hati naluri sendiri dan ramai lagi. Perkuatkan maufakat untuk menghadapi Umno BN yang akan dimasukkan ke dalam WAD ICU kerana kronik dan muflis modal untuk berkempen. Kenapa antara kita yang sukarela membantu menyediakan dana modal tanggung untuk mereka?

BERUBAHLAH KAMUsebelum KAMU DIUBAH dan

BERUBAH untuk KEMENANGAN RAKYAT dalam PAKATAN.


BUJANG SUSAH: Dalam kalangan binatang tiada manusia, namun dalam kalangan manusia banyak binatang.

"

0 comments: