Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Tuesday, July 26, 2011

RAKYAT SELANGOR DAPAT AIR PERCUMA?

بسم الله الرحمن الرحيم

RM394.5 JUTA ADALAH JUMLAH YANG DIBAYAR SELANGOR UNTUK RAKYATNYA NIKMATI AIR PERCUMA

Jumlah yang telah ditanggung oleh kerajaan negeri selangor dibawah PR selama 3 tahun ni... banyak yang kerajaan negeri PR usahakan untuk kita.. jadi marilah kita undi PR semasa PRU13 nanti ok...

Kerajaan Negeri Selangor sejak bulan Jun 2008 hingga Mei 2011, telah membayar secara purata RM11.3 juta sebulan atau keseluruhan berjumlah RM394.5 juta kepada SYABAS bagi program air percuma ini. Program air percuma bagi 20m padu ini kini sedang nikmati oleh lebih 1.232 juta pemilik meter individu di Negeri Selangor.
Bilangan Pengguna Meter Individu Mengikut Bulan

semua ini kita akan kena bayar jika kita silap memilih dalam PRU13 nanti..
kalau umno memerintah selangor balik,alamatnyer semua ni takder ler...
jangan harap ler umno nak tolong korang..
korang bukan kroni dia....

korang tau tak yang orang umno yang dulunyer tak sokong pemberian percuma 20 meter padu air ni pun suka dengan usaha kerajaan PR ni... dulu duk sibuk kata pemberian 20 meter padu air secara percuma ni sebagai menggalakkan rakyat membazir..
tapi bila MB Selangor suruh isi borang penolakan air percuma ni,sorang pun tak datang isi borang... hehehe.. sembang je boleh ler puak umno ni... - lianglahad


Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga).- Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim.

0 comments: