Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Tuesday, May 17, 2011

JALAN BARU SIAP DIBINA UNTUK ELAKKAN TOL

بسم الله الرحمن الرحيمKerajaan Pakatan Rakyat Pulau Pinang memperkenalkan ‘jalan rakyat’ khusus kepada penduduk di sekitar bandar ini bagi mengelak mereka membayar tol 50 sen sehala di Tol Sungai Nyiur.

"Pulau Pinang sekali lagi mencatat sejarah apabila berjaya memperkenalkan ‘jalan rakyat’ bagi kemudahan penduduk di sekitar Butterworth yang hendak ke Seberang Jaya mahupun ke lokasi lain tanpa membayar sesen pun tol," jelasnya diiringi tepukan hadirin.

Tindakan Kerajaan BN yang membenarkan sebuah syarikat mengutip tol di jalan sedia ada dari Seberang Jaya ke Butterworth tiga tahun lalu dilihat membebankan rakyat apabila pengguna jalan raya Butterworth-Kulim terpaksa membayar RM1.00 untuk pergi dan balik.

Pembinaan ‘jalan rakyat’ ini, tambah Guan Eng adalah bukti bahawa kerajaan negeri mengutamakan kebajikan rakyat.

"Kita buat secara tander terbuka di mana kosnya RM5.7 juta dikeluarkan oleh kerajaan negeri semata-mata untuk melihat rakyat gembira.
"Melalui tender terbuka ini, satu syarikat kontraktor Melayu yang tiada kabel dengan mana-mana pemimpin Pakatan Rakyat berjaya melaksanakan tugas dengan baik," jelasnya. - Ddaily


Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga).- Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim.

1 comments:

PAKATAN HARAMJADAH said...

HEBAT MELAYU PENCACAI SEKOR NI..

CERITA CINA LAKNAT TU HAPUS TOL 5OSEN PUJI GILER

CERITA CINA LAKNAT HALAU PENDUDUK MELAYU TAK SEBUT, PENJAJA MELAYU KENA USIR TAK SEBUT, CERITA KONTRAKTOR MELAYU TAKLEH CARI MAKAN TAK SEBUT DAN CERITA PENJAJA CINA LAKNAT PENUH KAT ATAS JALAN BUAT SENYAP JA

MELAYU CELAKA BETOI HANG NI