Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Thursday, August 5, 2010

MESTI BACA!!! APA TANGGAPAN ANDA SELAMA INI BERKENAAN ADOLF HITLER DAN NAZI ?

بسم الله الرحمن الرحيم

Adolf Hitler Peminat Islam: Sejarah Yang Disembunyikan

Apa yang bakal anda baca ini ialah sebuah email yang saya terima dari seorang kawan dari Arab Saudi...saya terjemahkan ke dalam Bahasa Melayu dan saya kongsi bersama anda semua...
____________________________________________________________

Penghormatanku kepada lelaki agung, Adolf Hitler, semoga ada sepertinya di zaman ini...


Aku berbual dengan seorang ahli keluarga yang sedang menamatkan tesis PhD beliau dan aku amat terperanjat apabila beliau nyatakan tesis beliau berkaitan Adolf Hitler, pemimpin Nazi. Maka aku katakan "Takkan dah habis semua tokoh Islam di dunia ini sampai kamu memilih si bodoh ini dijadikan tajuk?"

Beliau ketawa lalu bertanya apa yang aku ketahui tentang Hitler.

Aku lalu menjawab bahawa Hitler seorang pembunuh yang membunuh secara berleluasa dan meletakkan German mengatasi segala-galanya...lalu dia bertanya dari mana sumber aku. Aku menjawab sumberku dari TV pastinya.

Lalu dia berkata : "Baiklah, pihak British telah melakukan lebih dahsyat dari itu...pihak Jepun semasa zaman Emperor mereka juga sama...tapi kenapa dunia hanya menghukum Hitler dan meletakkan kesalahan malahan memburukkan nama Nazi seolah-olah Nazi masih wujud hari ini sedangkan mereka melupakan kesalahan pihak British kepada Scotland, pihak Jepun kepada dunia dan pihak Afrika Selatan kepada kaum kulit hitam mereka?"

Aku lantas meminta jawapan dari beliau. Beliau menyambung : "Ada dua sebab -

1. Prinsip Hitler berkaitan Yahudi, Zionisme dan penubuhan negara Israel. Hitler telah melancarkan Holocaust untuk menghapuskan Yahudi kerana beranggapan Yahudi akan menjahanamkan dunia pada suatu hari nanti.

2. Prinsip Hitler berkaitan Islam. Hitler telah belajar sejarah kerajaan terdahulu dan umat yang lampau, dan beliau telah menyatakan bahawa ada tiga tamadun yang terkuat, iaitu Parsi, Rome dan Arab. Ketiga-tiga tamadun ini telah menguasai dunia satu ketika dulu dan Parsi serta Rome telah mengembangkan tamadun mereka hingga hari ini, manakala Arab pula lebih kepada persengketaan sesama mereka sahaja. Beliau melihat ini sebagai satu masalah kerana Arab akan merosakkan Tamadun Islam yang beliau telah lihat begitu hebat satu ketika dulu.

Atas rasa kagum beliau pada Tamadun Islam, beliau telah mencetak risalah berkaitan Islam dan diedarkan kepada tentera Nazi semasa perang, walaupun kepada tentera yang bukan Islam.



Beliau juga telah meberi peluang kepada tentera German yang beragama Islam untuk menunaikan solat ketika masuk waktu di mana jua...bahkan tentera German pernah bersolat di dataran Berlin dan Hitler ketika itu mennggu sehingga mereka tamat solat jemaah untuk menyampaikan ucapan beliau...





Hitler juga sering bertemu dengan para Ulamak dan meminta pendapat mereka serta belajar dari mereka tentang agama dan kisah para sahabat dalam mentadbir...

Hitler bersama Syeikh Amin Al-Husainiy


Beliau juga meminta para Sheikh untuk mendampingi tentera beliau bagi mendoakan mereka yang bukan Islam dan memberi semangat kepada yang beragama Islam untuk membunuh Yahudi...



Seorang tentera Nazi melekatkan gambar Mufti Al-Quds


Semua maklumat ini ialah hasil kajian sejarah yang dilakukan oleh saudara aku untuk tesis PhD beliau dan beliau meminta aku tidak menokok tambah apa-apa supaya tidak menyusahkan beliau untuk membentangkannya nanti. Beliau tidak mahu aku campurkan bahan dari internet kerana aku bukan pakar bidang sejarah. Tetapi gambar-gambar yang ada di sini sudah lama tersebar dan semua orang boleh melihatnya di internet.

Aku juga sedaya upaya mencari maklumat tambahan di internet dan berjumpa beberapa perkara :

1: Pengaruh Al-Quran di dalam ucapan Hitler.

Ketika tentera Nazi tiba di Moscow, Hitler berhajat menyampaikan ucapan. Dia memerintahkan penasihat-penasihatnya untuk mencari kata-kata pembukaan yang hebat tak kira dari kitab agama, kata-kata ahli falsafah ataupun dari bait syair. Seorang sasterawan Iraq yang bermastautin di German mencadangkan ayat Al-Quran :

(اقتربت الساعة وانشق القمر) bermaksud : Telah hampir Hari Kiamat dan bulan akan terbelah...

Hitler berasa kagum dengan ayat ini dan menggunakannya sebagai kalam pembukaan dan isi kandungan ucapan beliau. Memang para ahli tafsir menghuraikan bahawa ayat tersebut bermaksud kehebatan, kekuatan dan memberi maksud yang mendalam.

Perkara ini dinyatakan oleh Hitler di dalam buku beliau Mein Kampf yang ditulis di dalam penjara bahawa banyak aspek tindakan beliau berdasarkan ayat Al-Quran, khususnya yang berkaitan tindakan beliau ke atas Yahudi...

2. Hitler bersumpah dengan nama Allah yang Maha Besar

Hitler telah memasukkan sumpah dengan nama Allah yang Maha Besar di dalam ikrar ketua tenteranya yang akan tamat belajar di akademi tentera German.

" Aku bersumpah dengan nama Allah (Tuhan) yang Maha Besar dan ini ialah sumpah suci ku,bahawa aku akan mentaati semua perintah ketua tentera German dan pemimpinnya Adolf Hitler, pemimpin bersenjata tertinggi, bahawa aku akan sentiasa bersedia untuk berkorban dengan nyawaku pada bila-bila waktu demi pemimpin ku"

3. Hitler telah enggan meminum beer (arak) pada ketika beliau gementar semasa keadaan German yang agak goyah dan bermasalah.

Ketika itu para doktor mencadangkan beliau minum beer sebagai ubat dan beliau enggan, sambil mangatakan " Bagaimana anda ingin suruh seseorang itu minum arak untuk tujuan perubatan sedangkan beliau tidak pernah seumur hidupnya menyentuh arak?"

Ya, Hitler tidak pernah menjamah arak sepanjang hayat beliau...minuman kebiasaan beliau ialah teh menggunakan uncang khas...

Bukanlah tujuan penulisan ini untuk membela apa yang dilakukan oleh Hitler, tetapi ianya bertujuan untuk menyingkap apa yang disembunyikan oleh pihak Barat. Semoga kita semua beroleh manfaat. - Oleh Lan Iisma

- ek-ele


UNTUK TEMAN-TEMAN BLOGGERS YG MELAWAT BLOG INI, TINGGALKANLAH SEPATAH DUA KOMEN UNTUK DIJADIKAN PERINGATAN AGAR AKU X TERLUPA UNTUK MELAWAT BLOG KALIAN KEMBALI.. INSYA ALLAH.. ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..

12 comments:

AzamDin said...

bro.. ehehe lama tak bersua..

pendapat aku bro..

satu je kenapa WWI dan WW2 kemenangan tidak terletak kepada axis dan Hitler..

dikatakan Ottoman tewas kerana berperang untuk ekonomi..manalah Allah nak berkati Ottoman yakni uthmaniyah ni??? kan???..lg satu turkish ngn arab ni aku lihat nak bersaing..apa lah Islam bersaing..dah tu yg paling nampak...senang cita..Turkey jadi axis sbb duniawi bukan Islam..

Hitler..ye..walaupun mmg ramai orng kondem Islam kononnya ada hubungan baik ngn Hitler..Hitler bukan saja bunuh Yahudi..malah orng gila dan orng yang cacat yg tidak berdosa..kecuali dosa mnjadi kafir..itulah antara yg jelas..sampai Mein Kampf pun orng kafir leh kondem yg Islam ni sama je ngn Nazi..sbb tu axis kalah..tu tak masuk lg cite yg Jepun yg sama axis dok seksa nenek moyang kita kat Tanah Melaya ni dulu..kan??

sbb tu la Allah bagi Allied kemenangan dalam perang dunia..ni kalau ada perang dunia ketiga..ingat China ngn Iran leh menang???

ahahahahahahahaha tok sah mimpi la..

Anonymous said...

heil zeig!!!

Anonymous said...

now i know d truth..
thanz 4 d info..

bksd said...

verify sumber die dulu bang

maklumat dlm net ni ade berlapis2

nak kene selak selapis2

dlm al-Quran ade sebut "jika datang org (yang diketahui) fasik maka carilah keterangan2 mengenai maklumat nya itu"

maka kalau tidak diketahui sifatnya maka lebih2 lagi le kene verify

yg jelas sekali pandang dari n3 ni


ISLAM = NAZI

mcm tk best je

bksd said...

sorry

"jika dtg kepada kamu org (yg diketahui) fasik membawa berita, maka carilah keterangan2 (pembuktian) mengenai maklumat itu (fatabayyanu)"

Anonymous said...

hmm..mcm2 teori daa..thread hitler baik dgn islam makin lama makin tersebar luas.
tp teori yang paling feymes ialah adolf hitler sendiri berketurunan yahudi. holocaust tu adalah direka2 untuk memastikan dunia simpati dengan yahudi untuk mendapat penempatan sendiri dan kemudian orang2 yahudi dihantar ke palestin.
orang2 yahudi yang dibunuh itu dari golongan yahudi ortodoks yang tidak sehaluan dengan zion.
orang yahudi dari puak ashkenazi la yang create NAZI. dan juga hitler mati bukan lah sebab membunuh diri tapi dia telah melarikan diri ke tempat lain.
jika anda mahu mengetahui lebih lanjut, layari la mana2 website or blog conspiracy theory illumunati, THH, zionis, freemason.

Anonymous said...

tidak mungkin begitu ramai tentera nazi yang beragama islam.
gambar mufti al-Quds tu bukanlah dengan tentera nazi tetapi dengan tentera bosnia semasa ww2. yakni dengan tentera islam.
beliau telah memberi sokongan kepada tentera bosnia dan albania tersebut untuk menentang komunis dan yahudi.
beliau berjumpa dengan adolf hitler kerana mereka berada di pihak yang sama iaitu pakatan paksi.

lihat website di bawah

http://www.euroheritage.net/albanianfreedomstruggle.shtml

p/s:janganlah mudah percaya sesuatu yang agak pelik tanpa selidik terlebih dahulu.

Anonymous said...

salam komenter semua,
mengenai hitler dlm arrival tu aku x brape nak syok n pcaye.

ye la,
macam zaman dulu org panggil hitler ni jahat, nazi.
tapi skang dunia luar panggil islam ni terrorist.
ada persamaan x?
mungkin salah satu agenda dorang gak yg bjaya mengaburi dunia.

aku sokong hitler sebab paling kurang die membunuh jutaan yahudi, x kirelah yahudi ape, janji yahudi.
at least kurang la sket yahudi kat dunia ni.

lagi satu, hitler pernah berkata
"bangsa yahudi ni akan memusnahkan n menghuruharakan dunia, akan aku tinggalkan sedikit utk dijadikan bukti pada masa akan datang".

kite yg sbg umat islam ni kalu jumpe yahudi tunduk, takut, support lagi barangan dorang, mkn lagi tempat dorang, agung2 kan dorang hahahhaa... bagus bagus...

heil zeig hitler!!!

baincardin said...

Salam Jumaat.

Mcm mana nak dpt kawalan malaikat? Jom kita hayati bersama! ^_^

*thanks fr the info bro :)

narusake said...

salam...how come kn??xterfikir pun sume 2..lg2 dgn isu2 WW1 n WW2..mcm2 rupenye y sy xtaw lg..truskn dgn info lg..msti ad org nk wt research pulak..alhamdulillah..

muhammad said...

salam semua..
Artikal ini dusta smata2
harap dpt ditarik balik n3 ni takut ramai yg percaya..hitler seorg yahudi..ini fakta..

Anonymous said...

muhammad said...

salam semua..
Artikal ini dusta smata2
harap dpt ditarik balik n3 ni takut ramai yg percaya..hitler seorg yahudi..ini fakta.

saya sokong... artikel ni dusta..

satu kebenaran... sila layari:
http://thearrivalbm.blogspot.com/