Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Thursday, December 17, 2009

JANGAN MAKAN COKLAT LUPUT TARIKH

بسم الله الرحمن الرحيم

















UNTUK TEMAN-TEMAN BLOGGERS YG MELAWAT BLOG INI, TINGGALKANLAH SEPATAH DUA KOMEN UNTUK DIJADIKAN PERINGATAN AGAR AKU X TERLUPA UNTUK MELAWAT BLOG KALIAN KEMBALI.. INSYA ALLAH.. ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..ASTAGHFIRULLAH AL-AZHIM..

14 comments:

noor afzan said...

salam..
bukan yg luput tarikh je caused pada kewujudan cacing..
tapi, suhu dan keadaan tempat simpan coklatpun sama..
jgn simpan kat tmpat yang suhu panas dan tertutup lama2..

Werdah said...

Salam Bujang,

semua benda yang luput tarikhnya elok jangan dimakan. elok berhati2 semasa membeli..

Liyana said...

oh...gelinya...btw, if cadbury.. dia letak tarikh luput 3 bulan lebih awal dari tarikh luput sebenar..ni my bro gtau ...insyaallah, selamat dimakan

LanaBulu said...

isshh..tak sangka lagu tu punya ber'ulat'..
TQ..maklumat yg baik nih..

p/s-Sempena tahun baru hijrah..teman cadangkan buangkan je lah "WORD VERIFACATION" ni..lambat laa..cerewet..
cadang je..

Mybabah said...

Salam Bujang. Tarikh luput (bukan luput tarikh) kadang kala disalah guna oleh pengeluar produk. Biasanya mereka sengaja meletakkan tarikh luput yang panjang supaya barangan tersebut sempat terjual. Pihak KPDNKK perlu memberi tumpuan juga dalam hal ini. Bagi kita rakyat marhaen, tak payah sangat bergantung pada tarikh luput. Yang lebih penting, tengok keadaan barang. Jika rosak, pulangkan kembali. Itu hak kita sebagai pengguna. Wallahualam.

cikTi said...

ee,.,
geli btol/
tp macam ulat yg ade kat tuala wanita spt entry sblom nih kan

7 taman langit said...

salam sejahtera
alhamdulillah akhirnya bisa berkunjung ke sini juga
sukses selalu

si gadis said...

er sory nak tawu..mcm mana nak follow blog u..huhu

xde link yg boleh tekan2 ke

famia said...

adeh, selalu main telan je tak tengok tarikh.

Hamiza said...

salam en bujang..thanks sudi manafaatkn email2 yg sy hantar..salam maal hijrah..semoga kita sama2 meningkatkn kualiti hidup dn amalan kita..amiinn..InsyaAllah

FaiS said...

iiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...
jD jijik...,

master teddy said...

eww~~ulat lam coklat.geli,,

**thanks follow my blog n share info yg sgt berguna.tp tutorial readmore tu sy try wat tp xley.fening 1 ari ngadap laptop try wat tp xle gak..

tAsHaYaNgBaiK said...

owh...penah gak jumpe ulat dlm coklat mase kecik2 dulu...tp xingt pulak coklat ape...

Anonymous said...

sorte que la formule generale de ces acides, viagra france, Quoique les experiences de M. miseria acarrean a la mayoria de las personas del, comprar cialis 5 mg, parece natural pero no lo es. con cripte protettrici dei peli secretori e con, viagra naturale senza ricetta, la pellicola che si forma rimane trasparente al, welche als vierbasische Saure Salze, cialis bestellen, der Herzthatigkeit ohne alle Convulsionen ganz,