Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Saturday, August 29, 2009

SAMA TAPI.... SERUPA...

Bismillahirahmannirahim..






UNTUK TEMAN-TEMAN BLOGGERS YG MELAWAT BLOG INI, TINGGALKANLAH SEPATAH DUA KOMEN UNTUK DIJADIKAN PERINGATAN AGAR AKU X TERLUPA UNTUK MELAWAT BLOG KALIAN KEMBALI.. INSYA ALLAH. I LOVE YOU FULL.. HA..HA..HA..HA..

20 comments:

small magician said...

haha..
sme2..
sejibik..
huhu
cume..
kalu der post sindiran cmni xyah lah pembuka kate 'bismillah' 2 ek..
nti jd isu cmpur adukkn agame..
mule ngan bismillah tp menyindir smekn 'org2' ngan monyet..
huhu
just pandangan saye..
:)

Budak_Anti_Skema'93 said...

haha..cian2..
sama tapi...serupa..
heee
ish3..

Cikgu Jang .. said...

kah kah kah.....ni kalau yang empunya diri menengok post ni...tak tahulah kawan camna perasaannya, mahu amuk satu hari kot...

mujahidahputeri said...

salam ziarah.salam ramadhan kareem.

rockmetaller said...

uhukss..no komen...hahahhaa..gelak je la...

jurnal alam said...

Agaknyalah KETUAnya sama dengan yang mana?

GayaPeneroka said...

saya kata sama kerana nabi tak suruh kita ketawa macam tu.....
Kita sebagai insan berdoa agar mereka sedar dari segalanya.....

Oh...ya....artikal saudara berkaitan read more tak boleh untuk blok saya..cam mana nak buat ye...

BUJANG SUSAH said...

Salam Encik Gaya Peneroka.. nak kena pastikan dulu blog kita guna template classic atau new template. kalau classsic template memang x boleh. Caranya kita kena convert kita punya template tu kepada new template dahulu. Semoga membantu insyaAllah. Kalau ada masalah cuba hantarkan email. InsyaAllah bila berkesempatan saya cuba guide saudara. wassalam.

ijoks2009 said...

Assalamualaikum sifu,mulai sekarang saya nak panggil bujang ,sifu lah sebab saya banyak belajar pasal computer dgn bujang.
Tentang entri ni,sepatutnya di beri tajuk Tak sama tapi serupa..wakah kah kah..
(mintak izin copy gambar)

mutiaraKU said...

salam ukhuwah..
huhuu..
itu la pdh ny utk org yg tdk mengmbil islam scara kselruhn sprt dlm surh Al-Baqarah ayt ke 208..
buat smua,ambil la ikhtibr..
nau'zubillah,,wallahua'lam..

BUJANG SUSAH said...

hahaha.. banyak la ko punya sifu.. pandai2 jer ko.. kang org tanya aku yg bukan2 mati aku nak jawab.. aku cuma kongsi satu dua kerat perkara yg aku tau jer.. tp sebenarnya aku ni memang flexible.. apa yg org tanya semuanya aku boleh jawab.. cuma klau org tanya aku benda yang aku x tau, aku jawab la "AKU TAK TAU"... hahaha.. kan kasi jawapan jugak namanya tu... hahahaha... i luv u full... hahahahaa...

Anonymous said...

rasa-rasanya ada x antara mereka-mereka ni yg jadi bloggers...? maunya dia bakar PC dia klau dia tengok ganbar ni.. hohoho..

haris said...

kita janganlah menunjuk aib seseorang nanti Allah akan tunjuk aib kita lebih dari itu,setiap manusia pasti ada aibnya sendiri kerana ia bersifat lemah.

under20_nofear said...

salam ramadhan...
hmmmm..fantastic blog..
i learn something from this entry..
view ler my blog..
akukay.blogspot.com

Azwan said...

Kelakau btul la..

Itulah. sama2 lah kita beringat bila bergelak ketawa agar tidak menjadi seperti dalam gambar tersebut.

Bila ketawa terbahak2 cam gitu syaitan pun suka.

Oleh itu, mulai hari ini marilah perbaiki cara gelak kita, mungkin kita x perasan yang ianya buruk.

BUJANG SUSAH said...

ok azwan tima kasih.. aku gelak sikit jer.. hehehe

greatbandito said...

Wah..lawak betul pic nie...
Lebih kurang jer..

ira said...

setuju dgn haris. tak baik samakan orang dengan beruk. dan jangan buka aib org. kita kan kena hormat org lebih tua. mungkin photographer snap gambar waktu makcik tu tengah ketawa.

Jawa Jadid Al Banjari Al Malizi said...

Salam. TK. Bujang. Ana dah dapat gambar yg dah lama ana cari.

Anonymous said...

tak usahlah membuka aib orang tak baik.Ingatlah Allah akan membuka aib tu diakhirat kelak insyaallah.