Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Thursday, August 27, 2009

ANTARA DUA DARJAT

Bismillahirahmannirahim..

Aku jalan2 melawat blog teman2.. Ada sesuatu yg menarik perhatian aku. Tajuk postingnya simple jer. "Antara Dua Darjat". Tapi yg buat aku sakit perut, bukan sebab perut aku lapar kerana berpuasa. Perut aku sakit kerana menahan ketawa.. wakakakaka... Astagafirullah alazim.. x baik aku ni ketawakan org.. maafkan saya makcik.. tp saya memang x tahan nak ketawa.. Korang tgk la gambar kat bawah ni.. tp korang jgn ketawa...



UNTUK TEMAN-TEMAN BLOGGERS YG MELAWAT BLOG INI, TINGGALKANLAH SEPATAH DUA KOMEN UNTUK DIJADIKAN PERINGATAN AGAR AKU X TERLUPA UNTUK MELAWAT BLOG KALIAN KEMBALI.. INSYA ALLAH. I LOVE YOU FULL.. HA..HA..HA..HA..

31 comments:

cahaya malam said...

assalamualaikum..

hihihihihiihi

dah kena penyakit perut kejang..!!

hihihi

moga ketemu kemanisan ramadhan..
;)

salam..

anak muallaf said...

mak cik ni nemang laser habis..tak dapat nak bayangkan kalau dia bergaduh dengan jiran..na'uzubillah

Anonymous said...

Dia kata bagi balik laki aku.Kata pinjam sekejap saja.Saya sokong 1Malaysia.Permatang Pasir kita punya....ha ha ha...

Na'im Nikmat said...

Beza memang berbeza. Apa yang diperjuangankan makcik tu...Ketuanan Melayu? Naper nampak marah bebenor,sabor makcik ni bulan pose makcik......

CUPING MERAH said...

bujang ko ubah suai ckit gambar tu...aku ingat kat makcik tu ko pasangkan taring...pehh real tu..

Webmaster@Echam said...

Beza sesangat.... Nampak woiiii kelainan diorang...

eiza in the house.. said...

dasyatlah makcik tu..awek2 tu control ayu jerk..

salam ramadan al-mubarak dan selamat berpuasa

LanaBulu said...

Sister tu jerit TAKBIRRR..!!!!
Bersemangat ok!
Selamat berpuasa untuk semua.

tangan hitam said...

xbleh nak tahan nak ketawa jugak hahahaha

Musafir said...

salam..
adui kelakar nyer..mmg beza sgt..tu x tgk dalmn lg luaran pon da nmpk bayk perbezaan..so ape lg x phm2..

abghalim said...

Salam

UMNO cari salah PAS
PAS cari salah UMNO

Asy-Syafie pernah berkata kepada penentangnya :"Bukankah lebih baik kita tetap bersaudara meskipun
kita berselisih pendapat dalam satu permasalahan?"Mereka menjawab "Ya memang sebaik sedemikian".
Maka ia berkata "Kalau begitu,Kita tetap bersaudara"

Siapakah orang terkaya di Malaysia...
Kenapa kita berdemo memansuhkan PPSMI tetapi SJKC dan SJKT masih wujud...?Kenapa mereka tolak bahasa Melayu? Siapa yang lebih perkauman ? Melayu atau orang Cina?
Berapa banyak Kilang Cina tapi Melayu yang jadi Kulinya?
Apakah kita nak jadi Macam Singapura....Apakah tempuh 52tahun Merdeka,Melayu dan betul-betul Puas.Hukum Hudud yang diperjuangkan terlaksana?

ISLAM MALAYSIA BILA NAK BERSATU ?

setapa said...

Alhamdulillah,saya pun harap kita semua orang Islam dapat bersatu.Kita tidak dapat lari kenyataan ini.Jiran-jiran dan bapak saudara atau adik beradik kita pun ada yang berlainan sokongan.Yang salah adalah pemimpin bn.Mereka mungkin tak sedar diri mereka diperalatkan.Kita harap mereka dapat bersatu didalam perjuangan Islam.Saya harap kita dapat tunjukkan contoh perjuangan yang baik untuk mereka.Jangan terlampau memusuhi mereka.Sedikit sebanyak perpecahan ini akan merupakan luka yang semakin membesar.Dan mereka menjadi semakin jauh dari kita.

harishah halim said...

makcik tu saje je nak tayang gigi. tok sah la kacau..

jettline09 said...

awek kt atas tu tekezut tengok aku tu..tu yg nampak sopan tu,jaga tertib (ada no phone bleh kasi kt aku bekenan plak aku tgk).yg akak kt bawah tu aku rasa gambar masa demonstrasi bantah ISA kot.. tak pun suruh mat rempit balik rumah.. hehehehehe.jgn mare.melalui gambar kita boleh buat macam2 cerita

syazwan safwan said...

sape la yang ambik gambar tu...abes tersebar dalam internet..kalau makcik tu celik IT mesti dia adobe photoshop balik gambo dia tu...malu weii..

Kojack de Alloohaa said...

amboi makcik..MERAH lg tu..ahhahahah..

y kt atas tu rlex ja..tenang n cool

PenaTanpaDakwat said...

salam tuan rumah...
klu camni sume orang bole kejang perut...

BUJANG SUSAH said...

hehehhe...

Anonymous said...

kah..kah..kah..kah... lawaknya...

Turr Punya Umno said...

Halim kambing ada lagi rupanya... komen mcm budak sekolah tadika jer.. klau setakat copas hadis jer, budak2 pun tau. Bingai la hang nih.. Bercakap mcm halilintar, tp perlaksanaan hampeh.. Apa yg hang dah buat ? Setakat dah bercakap jer la kan sambil membelai-belai kambing hang tu.. Woi bodoh.. hang terlupa satu hadis lagi. Ni aku nak kongsikan kat sini.

Rasulullah SAW telah bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya orang-orang yang
paling aku kasihi di kalangan kamu dan orang yang paling dekat tempat
duduknya denganku dihari kiamat ialah orang yang paling baik akhlaknya.
Sesungguhnya orang yang paling aku benci dan paling jauh dariku pada hari
kiamat ialah orang yang banyak bercakap perkara sia-sia, dan berlagak
angkuh, sombong malah ia merasa bangga dengan kesombongannya." Para sahabat
bertanya lagi, "Wahai Rasulullah, sesungguhnya kami telah mengetahui maksud
perkataan orang-orang yang suka bercakap banyak yang sia-sia, dan yang
berlagak angkuh dan sombong, tetapi apakah maksud orang yang bangga dengan
kesombongannya? Jawab Rasulullah, "ialah orang yang takbur." (Hadis Riwayat
At-Tarmizi)

Hang tu cakap jer besar alim kambing.. mana hang punya perlaksanaan? Setakat duduk kat kandang pastu borak2 dgn kambing boleh laa..

"Barangsiapa
yang banyak perkataannya, nescaya banyaklah silapnya. Barangsiapa yang
banyak silapnya, nescaya banyaklah dosanya. Dan barangsiapa yang banyak
dosanya, nescaya Neraka lebih utama baginya." (Hadis riwayat Abu Naim)


Komen la banyak2 lagi.. buatnya x jugak.. poodahhh... blah la lu mamak kambing...!!!

abghalim said...
This comment has been removed by the author.
abghalim said...

Salam

Adakah Menghina ,Memberi gelaran seperti binatang atau mengaibkan Umat Islam mendapat PAHALA ?

Terima kasih

abghalim said...

salam

Saudara Turr Punya Umno
Assalamualaikum !

Terima Kasih komen anda terhadap saya
semoga anda diberkati dan dikasih Allah selalu.

Turr Punya Umno said...

Woi alim kambing.. aku ni sedar aku x baik.. tapi aku x hipokrit mcm hang la mamgkok..!!! Aku tengok hang siap join dan jadi follower blog lucah lagi.. alim sgt ke mcm tu namanya? Hang tu pura-pura alim.. pura2 baik.. hang tau x tu munafik namanya? Hang renungkanlah petikan kata-kata kat bawah ni.

"Wahai orang yang mengaku alim ...

Janganlah kamu menunjuk dirimu alim sedangkan kamu jahil dengan ALLAH, ilmu yang dikurnia padamu hanyalah ujian padamu. Janganlah berlagak dan berpura-pura alim sedangkan kata-kata dan perbuatanmu menzahirkan dirimu buta dan jahil dengan ALLAH. Apakah telah sampai ilmu dan pengetahuan padamu dari ALLAH sehingga engkau mendakwa untuk sampai kepada ALLAH (sempurna makrifat) perlu dan wajib ada salsilah. Apakah kamu mengkaji dan merujuk kepada mereka yang telah sampai pada ALLAH bahawa untuk mendapat dan beroleh sampai pada ALLAH perlu dan wajib kepada salsilah. Jika benar demikian tunjukkan padaku orangnya, yakni orang yang telah sampai pada ALLAH yang mendakwa untuk sampai kepada makrifatullah itu perlu dan wajib ada salsilah. Atau apakah kamu hanya baca dan rujuk orang-orang yang terkapai-kapai dan teraba-raba yang belum sampai kepada ALLAH, atau kamu hanya menagak-agak kata-kata orang dahulu dan mmebuat tafsiran mengikut nasfumu yang jahat itu."

BUJANG SUSAH said...

Bawak bersabar saudara berdua... sama2lah kita hormati sesama ciptaan Allah.. tingkatkan amalan di bulan yg mulia ini..insyaAllah. wakkahualam.

Turr Punya Umno said...

sorry tuan rumah. Aku panas hati la dgn org yg hipokrit dan munafik ni. Mulut bercakap keluar bunga tapi hati penuh najis.

Sorry juga kat hangpa halim. Tapi hang pandang-pandang la diri tu dulu sebelum menghukum dan mengata orang lain. Jangan jadikan petikan-petikan hadis dalam blog hang tu sekadar untuk ushar marka saja. Jangan jadi hipokrit dan munafik. Hang p betuikan pemimpin2 hang tu dulu sebelum kata orang lain tak betui. Hang selalu sebut pasai hudud kan? Hang rasa2 la, siapa yang sebenarnya wajib untuk melaksanakan hudud? Yang memerintah atau yang diperintah? Hang tentu boleh jawab, tapi kalau hang mengaji agama laa. Tapi tak tau la kalau mata hati hang tu memang dah buta? Tak tau la kalau hang lebih seronok menyokong pemimpin yang mempunyai kuasa tapi langsung tak mahu mengunakan hukum islam, dari orang yang tak mempunyai kuasa tapi berusaha kearah memertabatkan islam.

Soalan last aku nak tanya hangpa. Rasanya kalau hang mati la kan, andaikan tiada pilihan dan tiada orang lain lagi dalam dunia ni, Hang nak suruh Nik Aziz atau Najib untuk solatkan jenazah hang ? Wasalam.

Anonymous said...

Kih kih kih.. aku ingatkan yg ada cuma alim-alim kucing.. ghopenya alim-alim kambing pun ada jugak... kih kih kih kih

abghalim said...

Salam

Ampun Dan Maaf
Salam Ramadhan

rockmetaller said...

lawa la gg mkcik tu.awek tu cun..

Anonymous said...

yer laaa... boleh boleh jadi model iklan ubat gigi nih.. tapi tengok pagar mcm dah banyak yang runtuh jer... hohoho...

Anonymous said...

salam. hurmmm baguslah selalu marahkan pemimpin Islam bergaduh. tp kat sini dua umat Islam bergaduh. dan maki orang lain. bawak2 la tobat.kecewa betul