Bismillahir-Rahmanir-Rahim.. Assalamualaikum... Kepada para pengunjung. Tujuan blog ini di wujudkan adalah untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Posting-posting dari blog ini tidak terbatas pada satu-satu bab. Ia lebih kepada mengikut citarasa hamba sendiri. Harap maaf jika tidak memenuhi kehendak jiwa serta keselesaan para pengunjung yang berlainan idealogi. Namun hamba tetap menyediakan berbagai label infomasi ( scroll down pada sidebar dibawah dan lihat pada "LABEL" ) untuk dimanfaatkan bersama. Semoga dapat memberi manfaat pada kita semua insyaAllah. wassalam.

JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK SUPAYA SENANG AKU NAK MELAWAT DAN FOLLOW KORANG BALIK.. INSYA ALLAH.

Monday, August 3, 2009

MATAHARI DARI DEKAT (5,000 KM)

Bismillahirahmannirahim..

Imej matahari yang paling jelas diperolehi oleh Royal Swedish Academy Of
Science pada 14 nov 2002 melalui Swedish Solar Telescope










9 comments:

imHepPie said...

thanz 4 sharing dat info...
...cam bola dlm dragonball je hik3...

subhanallah unik tol ciptaan Allah swt kan...

RAJA NORAZAH RAJA ISA said...

Allahukakbr!

BUJANG SUSAH said...

roger....

imHepPie said...

bayangkan la kalo matahari sejengkal je atas kpala...masya-Allah..mntak dijauhkan..huhu

rahmanw said...

salam...
bro...bukan ke dulu ko dah letak gambau ni?tak silap aku la....

BUJANG SUSAH said...

Salam man.. yg tu gambar sel2 la man.. cuba tengok kat SINI

BUJANG SUSAH said...

imheppie... nak jauhkan mcmana.. kat padang mahsyar nnt mmg sejengkal dari kepala pun ..

PenaTanpaDakwat said...

salam buat tuan rumah..
thx kerana sudi berkongsi contoh2 ciptaan ALLAH yang unik..
saya terperasan..
kalau tuan rumah lihat pada gambar matahari yang bulat itu..
dan fokus..
kemudian lihat keatas dan kebawah..
gambar itu kelihatan hidup dan seperti berwap atau berhaba..
cubalah..
anyway..
keagungan tuhan memang tidak dapat disangkal lagi..
SUBHANALLAH!

BUJANG SUSAH said...

Terima kasih pena tanpa dakwat